Thursday, October 28, 2010

DoorGift....

ouuucccccccheeemmmmmm.....pheuwwwwwww!!!agak debu blog ini.....lama sudah tidak mengPostkan any latest entry....

Salam guys.....

Lepas kawen ni...bnyk keje yg perlu disudahi....so agak tidak berkesempatan utk menunaikan janji2 aku ngan korg utk share segala mcm persiapan ms hari besauuuu aku berlgsg....hehehe (>_<).....but, previous entry i aready share all the pelamin, make up,OP, n baju vendors...so now aku cite sket "OLE-OLE" aku utk VIP GUEST n guest2 biase....

NIKAH :

HUHHHHH...mak sy ckp...."kamu ni kan su....suke membazir....nikah pon nk bg doorgift......!!!"...well, ibu ini hari sy...sy sgt meghargai kedatangan kwn2, n sedara mara yg hadir...xrugi rasenyer bg sedekit "buah tangan" utk dijadikan sbg kenang- kenangan....So, utk nikah ni aku bg dorg cawan...yg mmg imported from jakarta....chop!!!!..aku xg jakarta pon  ;p order dr blogger jugak....but not b2b anymore..she will be "mom 2be" aku rase b2b n others blogger pon biase da dgr nama dia...PUAN DIAH...memula jumpa dia, bukan utk urusan doorgift..tp urusan bj..heheh, well aku plan nk sewa bj ngan diah at last xjadi....so ms dok lepak umh diah...dia pon tunjok la sample2 doorgift yg dijual..n tetiba tertarik ngan cawan 2..sgt cantik...sgt murah..n sgt simple...xperlu kan paper beg atau xperlu utk wrapping2 bagai..n the most important thing is, harga cawan itu sgt murah...heheh, ms nk amek cawan 2..En. Suami da bising..dia ckp..."asal la ayg nk bazir2 cam ni....." well, dia igt cawan 2 RM5-RM6....but actually harga dia 50% lower than that...guess what???huhhhh..RM3.50/pcs sahaja...n aku order 100pcs....tersgt puas hati....ms g amek cawan ni kat umh Diah...kat kotak 2, masih terlekat rapi lg tag from airport yg state down than parcel was from JAKARTA.....well, jakarta kowt korg..mmg xmusthil la brg2 ni murah..n aku rase...diah xamek utg..maybe setakat lepas duit hp jer...THANKS SO MUCH DIAH!!!!
guys..ini la rupa cawan aku 2..colour n desgn sebijik mcm ni..
tp ni bukan cawan aku...heheh

Sanding:

Cawan???YES....utk sanding ni aku bg cawan jugak...tp cawan 2 ade gambo aku n suami....yg 2 aku order kat nilai...RM3/PCS....at 1st mcm mnyesal jugak...coz cawan 2....hanya cawan semata no wrapping no cover at all...so i need 2 spend extra money 2 buy the wrapping cover....so bila da calculate....lebih kurang rm4each..lebih baik adenyer, jika aku order cawan dr diah jugak utk sanding 2..tp apakan daya..coz cawan ni aku da order 5bulan awal....then nk kene adap bnda 2 nak balut bagai...nasib baik...yes!!nasib baik la BFF aku willing 2 help...pheuwwww..lega gila...Credit 2 ERIN AMAN!!!!thx dear...cawan 2 aku order 400.....well, 4 sure xckop....cawan ni utk VIP.....tp bukan VIP yg dpt...aku pon xtau la....ms kat ats pelamin 2....mata ni sakit je tgk sorg makcik...dok amek2 cawan aku yg aku da letak dlm paper beg (cawan+purse+telor) dia bg je kat sapa2 ntah...hangin weh...so b2b, pls alert..korg kene la arahkan sorg yg betol2 tgjwb utk jage doorgift korg....if not!!!mmg mnyesal..then,bila selesai mjlis, kwn2 ckp..."su....i xdpt cawan u...."huhhhh..hangin mak 1badan hokey.....kesian kwn2 aku!!!!sory aku xde gambo utk cawan 2...masih mncari...dpt nnt aku upload....

Cuppies ku.....hehehe....sempoi gile!!!!aku kategorikan diri ku sbg seorg yg pemalas heheh...memula konon nk beli buah la..nk beli jelly la..nk beli jajan la...p sume bnda 2 leceh..!!nak g beli 1hal...nk kene susun2 letak dlm paper beg..then, 1keje lg...da letak dlm paper beg..nk g ngantor lak ke dewan...pas2, nk kene susun lak..haishhhh...so, jln mudah!!!!aku order cuppies...harga pon murah..keje pon senang...sbb cuppies2 tu da siap dlm bekas yg mmg comey lotey....bak kata kak zai...hehehe...well, kak zai ni boleh dikategorikan sbg pembuat cake personal aku......eeeeccehhhhhhh!!!!mcm aku bayo gaji lak kat kak zai..hehe...well, kak zai ni la yg wat barbie doll cake aku ms tunang, barbie doll cake ms bday aku..n apa2 event pon..if aku nk order cake..aku akan order dr kak zai...sgt peramah, sgt baik hati, n sgt boleh ditolak ansur,,heheh...n korg!!!cake dia bukan je cantik...p sedap wowwwww...wa ckp lu...blom mkn lagi...br aroma dia je yg menyucuk idung...pon da ckop bukti, yg cake itu sedap..sgt marvelous!!!walaaaaaaaaaaa.....so aku order bajet cuppies 1000pcs and Rosses Cuppies 100pcs....wedd cake terpaksa cansel..xmo bazir..coz catring da provide...if not...korg!!wedd cake aku mmg malatopssss...da discus da nk wat cam ne..p xdpt pulak!!maybe house warming aku nnt..aku order cake 2...nk jugak!!!!!
credit 2 mypu3cakehouse
budget cuppies

thx kak zai n ank2& suami tercinta
info dr kak zai...katanyer rosses 2...ank2 nyer yg bantu..kalu idak
mau patah tgn nk wat 1000pcs sesorg.....

rosses cuppies....
so guys..pada sapa yg masih tercari2 si pembuat cuppies..

***lupa nk update..sy amek time off hr ni...g JAWI ngan EN.SUAMI...daftar nikah..amek sijil ori n wat kad kawen..nk sebulan da kowttt, br skrg nk g anto..hikhikhik.......keje nyer sgt mudah...xsampai 1jam pon....amek no...isi form kunin,antar borg nikah drpd tok kadi...g amek gambr...bayar RM28.00, tunggu..pas 10mnt siap sume...sijil siap..kad kawen pon siap..xsmpai 30mnt....mcm ni la br best..xmcm service ms aku g amek HIV test hr 2....huhhhh!!!!

Thursday, October 21, 2010

Kejutan dr OP saya

KORANG MMG BEST!!!SURIA&DZUL SGT2 MENGHARGAI JASA BAIK, KASIH SYG, DAN KEPERIBADIAN KALIAN2 SUME(PAK LI, KN, N ATEP)....wah3...hayat xhengat bila hati ni da kembang seperigi happynyer!!!hehehe

Since, after wedd lg aku da salu keep in touch ngan OP aku..expclly, the "Director" = Pak Li...nk suruh dia email gambo2 wedd aku hr 2..rase mcm xsabau da sgt ni ha nk nengok!!! :p so tanpa sebarang bantahan Pak Li pon email la gambo2 yg cantek , menarik, ko mmg da bombbbbbb....hahahaha...

Fed back dr team StoryShooter, dorg inform..gambo2 aku yg dr shoot start dr pre-wedd, nikah, n recep ade lebih kurang 1800 pic...ha?????1800, den termonong jap ha..cam no  lak 2..kalu da 1800..cam no lak ekau nk ngejas lotak sume gambo 2???den pon naik sasau ni ha... kalu ekau da poning..den lg sakit jewaaaa...kalu buley, den nk semua gambo2 den, ekau print..ekau sosun cantek2 lotakkan dlm album kawen den...tp kalu udah 1800pcs..cam no nk ngejas??? bapak mertua ku...maafkan la menantu mu ini..br nk belajo ckp N9..hahahah..

So selepas discus...team StoryShooter membawa pekabaran yg sgt menggumbirakan hati aku!!!at 1st, ms OP ckp, pic aku ade 1800pcs...aku g tau..aku willing 2 paid extra charges n add on another 1album..which is, aku akan ade 3album nnt...tp still tidak mampu utk mengCOVERkn kesemua gambr..heheh...well, aku sgt la fhm..bukan aku sorg..almost bridal lain pon...akan dpt jumlah gambo yg sm ngan aku..silap2 lebih dr 2..p xkn la sume gambo pon ko nk interfremkan...xkn la pic ko tgh korek2 idung ms tgh make up OP ko nk letak..xkn la pic ko tgh nangis tersesak2..sambil hingus ko meleleh OP ko nk letak...kes naya 2 weh..mau Pak Mertua aku ngucap pjg nengok menantu dia ... cukop la suami ku seorang je yg tau cam ne gelagat aku korek idong..hahahahha..chettt!!!

Lepas da capai kata putus...OP aku bg cadangan dia ckp..apa kata aku amek album yg besau kit...so, leh la letak bnyk kit pic..n the plot will b more nice...so aku pon setuju...but ofcourse kene tambah ongkosnya!!!ya, gueh ngak pedulik sik...mau tambah uwang kek, mau extra charge kek, mau apa2 saja pon ngak apa2 kok!!!janji gamba gueh chantiq!!!Tapi..ya sih..ade tapinya...hati gueh senang bangat seh, kalu lo mau bantuin itu sume percuma ngak ada bayarannya..tp lu pikir lu itu shapa Suria...adiknya Pak Ali apa???hahahah.... ok, su serius pls!!!!!ok guys!!!serius, aku xkisah..janji aku puas ati..even tambah duit nk bg besau pon idak lak bnyk beno pon...ater kome tambah aje ler...bukan utk org lain..utk miker jugak...xngitu pak nyer....heheheh:P

Senen hr 2..Pak Li inform...last weekend dia da g ronda2 KL..cr print shop yg dpt offer best price n best result...2mggu gak team Storyshooter berputar2 di KOTA KL ini...so last weekend, Pak Li dpt la cr 1shop ni...dorg ni dpt bg harga yg sgt "berbaloi-baloi" lebih berbaloi dr iklan Celcom 2..ahaksssss!!!aku pong apa lg....mcm nk melompat ni ha kat meja aku ni!!!!pedulik hapa aku ade cctv kan....hahah...sory, Puan Suria masih tidak boleh control tingkah laku wpon sudah bergelar "Isteri"..

Memula, Custom album aku size 8x10 xsilap...then nk upgrade ke 12x10...skali ngan keGIGIHan team StoryShooter...apek 2 bg aku size 12x18inc....ha....hamek ko...sedebok album ko dpt..nk sgt besau kan..ha..nah...dapat pon besau....aku rase...aku nk angkat 1tgn pon xmampu kowt!!!besau ko 12x18...hahahah...lobang idong aku pon, kalu Pak Li print besau2...leh jelas nmpk...maybe ade bulu2 sket nmpk..hahahha...xsenonoh betol wife Dzul ni..hahah...info dr Pak Li..dia g tau...if aku nk album cam ni...cost cuci je 7-800...2 xtermsk cost edit, mengEDIT...mau cost 2..dpt 1beg Coach aku...halamakkk...beg pulak!!!(b, meh secawan COACH pls... :p) tp, Pak Li ckp...aku sgt bertuah, coz dpt hrga yg murah..n guys..u know what!!team Storyshooter xhamek untung bnyk...aku da banding2kn harga dorg ngan OP2 lain..p xsama..well, mgkin dorg DIVA...so nk charge mahal lew....serius baik gile chomel dorg (STORYSHOOTER)!!!!perghhhhhh...korg kira la aku da jimat bp kat situ...phuewwwww!!!!cek lega dek non...meh cek nak habaq mai kat hapaq...xngugi haihhhh...kalu hapa nk hamek depa ni jd OP hampa...da la kepala jingga ehhh... brutal gile....keje xberkira...skill mcm2...pas2, sggup tolg cek dptkn rega yg murah...ha..wat pa nk pikiaq lg...p la cepat booked Storyshooter...meh, meh sini..cek xhabis ckp la ni ha...cek nk tunjok kat hangpa sume...hasil keje tgn dan kaki depaq ni...pada mata kpala cek..cek da kenan sungoh da haihh...xdak bantahan lgsg...suuuuuuuuuuuuuuuma cantik!!!pom...pom..pommmm....lg 1 nak habaq mai...harga depaq bg...2 dia.....murah....p tgk OP lain..cek bani potong jari la...hapaq xkn dapt harga ni....(p kalu dpt..cek lari....hahahah...angpa p potong jari tenok tgk...)

if nk tgk page yg aku penah isukan kes dorg ni...korg leh tgk kat sini STORYSHOOTER   n ni ade bebrapa picah yg Pak Li email kat aku...katenyer, ni salah 1 pic yg akan dimuat turunkan di dlm Custom Album aku nnt...

Chantiq....

 berlari ke langit..tp xsampai2 pon...muzafar gak yg da sampai....
 chittttt....majok konon!!!tp aku suke akan gambr ini...
walaupon, aku sedikit chubby disitu....




tgk la OP saya..mereka sgt sakan meloncat...maybe terkezut dgn petikan gitar Mr. Dzul  [^_^]!
 bunyi gitarrrrrrrrrrrrr......tp Mr. Dzul petik..bunyi sama jewww...hahahahah

Sunday, October 17, 2010

Pelamin,Baju&Make up Saya

Salam Guys....

hr ni aku xde mood sgt nk bercerita..just nk update n menebus janji2 aku ngan korg utk bg korg tgk full picture of my pelamin n make up....
pic2 ni aku dpt dr camera kuzen aku yg sgt gile menagkap gambo...dr OP, aku xdpt lg....
so korg layan kan je...all detail, aku da g tau last entry....if berminat, just call je vendor2 yg aku da bg link 2....just clik je....

PELAMIN SAYA......

Make up saya....
 sy da MUA saya..NURIN MAKEOVER....
baju ku...
sewa jew..pas majlis pulang balik...heheheh

Friday, October 8, 2010

KASUT, TUDUNG, PELAMIN, BAJU, & MAKE UP

HI DEAR....

hr ni aku nk share ngan korg persiapan ms nk kawen ritu...kita mulakan 1-1 k....next entry br kita ckp pasal catering, doorgift,dewan, hantaran, photographer...p rasenyer hr 2 aku da cite..p xpe..kita leh review lg skali.......

Kasut:

so let start wif my luvly shoe..actually, aku da pon ade kasut kawen..pakej skali ngan bj kawen aku ritu...da sewa bj, da tentu2 la skali ngan kasut n aksesori lain kan...so ms nikah aku da pakai da kasut 2..p rase cam xkenan...rase cam xsesuai ehh...xcantik..sesuai mmg la sesuai..ade je bridal lain pakai...p ntah, hati ni cam nk jugak kasut mcm tue....heheh..mcm mn?k, meh tgk belog b2b ni...http://spreadmyhappiness.blogspot.com so, pas je tgk blog ni...hati tros kenan...p ms xmngizinkn utk aku singgah membeli....p mungkin reziki masih ade...hr sabtu, a day b4 my big day....aku n en.tunang SUAMI ke MAJU JUCTION...cari la kedai yg b2b 2 maklumkan....thx god!!kami jumpa...n hati ni ade bunga2 cinta da..heheh...sgt suke akan kasut mereka...n masih reziki aku...coz kasut 2 last piece tggal yg display je...so no choice aku amek jugak!!g pon xde cacat pon kasut 2..saje2 gewdiks nk yg dlm kotak xmo yg display..p if bkn kasut kawen..kalu hati ni kenan 500% pon, kalu tggl yg display..mmg aku xkn amek..cr kedai lain je..so ni la kasut 2...mmg mcm b2b tue ckp..harga xsmpai 150 pong...aku nyer ni skali ngan brooch rm120....ni la kasut 2..if nk detail sila bace belog nurul huda yg aku da bg link td 2..nyway, thx huda coz sudi share info wif other b2b..
bila aku try je..tros si SUAMI berkata:
"ouhhh..b tau np ayg nk kasut ni...sbb nk nmpk tggi kan...."
heheheh..yes2..itu la sbbnya..xde sbb lain kawan2....

TUDUNG NIKAH:

korg da tau kan..aku penah ckp dulu..yg aku beli tudung dr http://koleksivispera.blogspot.com/ atau lebih dikenali dgn nama komersialnyer KOLEKSI VISPERA....2mggu sblm kawen..aku call la PN. Hawa nk tau progresnye, p call xdpt2..hampir smggu..hati ni da cuak...sbb tggal lg 6hr je nk nikah tudung xdpt lg ni....so, ms tgh lepak ngan opis SUAMI...saje gatal call lg skali...amin, dpt pon...rupenyer Hawa, OFF hp coz ade kematian di kpg..xnk ade gangguan...n dia promise akan siap....so hr khamis, sehari sblm nikah..aku g umh PN.HAWA amek tudung 2...n hasilnyr sgt dikagumi..mmg gojes mcm aku dlm blog hawa yg bridal 2 pakai..tudung 2 nama dia " VISPERA ESPLENDIDO "

SILA LIHAT SAYA TUDUNG...KORG JGN KUTOK AKU OK...aku xdpt lg pic yg jelas...ni je yg photogpher aku email...dia saje je nk bg gambo ni..cam xde gambo lain :P..aku sgt suke pd tudung itu..korg xrugi tempah..sila la membuat pesanan dgn PN. HAWA...CITTTT...sudah, jgn kutok aku lg...aku suruh korg tgk tudung!!!tudung shj ok...org yg pakai jgn lihat...
team storyshooter g tau..pic ni sgt berharga n important moment..
pas batal air sembahyang..adalah sesi mengeluarkan airmata sapa pling bnyk..huarhhh

 PELAMIN:

AKU SGT CINTAKAN PELAMIN AKU!!!!wah statement xigt....rase cam nk bwk balik je pelamin 2, letak kat living room..sgt gojes....aku suke amat2....korg leh g kat link ni http://zielynn.fotopages.com/...aku tersangat la puas ati dgn keje mereka2 ini...thx 1 Abg. Azam n Kak Lin..kalian sgt baik hati...n paling penting, harga pelamin mereka sgt2..tersgt la murah jika nk dibandingkan dgn vendor2 lain...mgkin agak kasar bunyinyer..but its true...u guys boleh chk...mmg murah...aku penah servey dgn butik2 lain, yg agak terkenal dikalangan blogger2 atau b2b lain..kalu aku ckp..mmg korg akan kenal..harga dorg bg utk pelamin ni almost 6k...tp aku aku dpt murah2 lg dr 2...jgn jeles!!!!tp pd sapa yg tgh plan nk mancari pelamin..sila la ke rumah butik Kak Lin....
Pelamin anganku tercapai:


aku xdpt lg full picture...nnt ade aku update..p korg da leh nmpk kan cam ne?kalu nk view lg sila ke blog ini http://ayahandazul.blogspot.com/2010/10/perkahwinan-anakanda-jemaah-sungai-besi.html dan ini juga HANA YORIEE...hana adalh kwn aku,iaitu hasil dr alam siber ini..maka bersahabat la su n hana..n hana da dtg wedd aku..siap bg hadiah lg...thx hana n sista...su dpt lambai korg je...sory yeh!!

BAJU NIKAH & SANDING:

Korg percaya atau tidak..tp korg tetap kene caya..coz bj nikah aku..jarak lg 8hr nk nikah br aku antar kat tailor....sgt nervous, coz cam was2 leh siap ke x..skali ngan bj melayu laki aku pong antar jam 2 gak..kes naya weh..gabra gilo...p sume slah aku...sbb lengah2kn..tp alhamdulillah..siap jugak...sory korg..xleh nk upload bj nikah...xde yg focus kat bj..nnt ade aku update k...

Org ckp, kalu da reziki x kemana....huhuhu...2 la yg jd kat aku bila jd bab bj sanding ni...mcm2 kes....p nk salah kat dorg pon xleh..sbb aku yg gewdiks2..da booked bj yg nk dipakai..skali, lg 2mggu nk wedd..aku leh gatal lak..mntk bj lain...xmo pakai bj yg 2..tetiba tgk bj yg aku booked 2 cm xcantik..hehehe...then try bj lain...pas2 staff situ g tau, bj silver yg aku kenan awal2 dulu aku leh pakai kalu nk...coz, budak yg booked bj 2 cansel...so g la try..siap da fitting da,,,kira jd la...then, ms nk g update payment, coz bj 2 mahal kit sbb bj baru kira aku org 1st pakai...dorg ckp xleh lak..ade bridal da booked lebih awal dr aku...n wedd dia pon 3/10/10..so nk xnk aku terpaksa ngalah, n tukar lak ke bj lain...hati frust, tuhan je yg tau...almost 4jam kat situ...mugkin tunang da frust..ms 2 tunang lg..blom nikah lg...so, tukar la bj lain..n aku hampir2 n 90% akan pakai bj ni http://kisahcintakita-suriadzul.blogspot.com/2010/07/ini-baju-saya-ka.html..so balik la umh...selang 3-4hr pas 2...dorg call balik..g tau, aku leh pakai bj 2..sbb bridal yg booked 3hb tue..xmuat lak pakai...coz dia confident leh diet..p lg semggu nk kawen...still chubby kit..n bj 2 dia xmuat pakai...rins xnk amek risiko..so, dorg xbg la bridal 2 pakai...n akhirnya!!!BAJU ITU MILIK SAYA...HEHEHE....mcm xcaya dpt..coz ms memula g RINS http://www.rinssuzana.com/...aku mmg da trpikat ngan bj 2..p da ade owner..mmg dia nk beli, bukn sewa bj 2..p reziki aku..aku dpt gak...amin!!!


sory guys..xde yg full..if ade nnt aku update...p mmg cantik!!!harus la angkut bakul sndiri...hehe..aku suke...

MAKE UP:

BULL*&%*^*$# AKU BENCI AKAN "MUA" aku ms nikah..dia make up mcm *^&%*%&%*..huhhhh..aku menangis...sume org ckp xcantik!!!n sume ckp xde seri....kalu xtau make up..jgn la make up..ni poyo..kate MAKE UP ARTIST ASTRO la konon...astro mgkin x...bistro mamak mgkin yer..maybe dia make up muka2 pelayan kat bistro 2...huhhhhhhhh!!!!ok,xmo ckp da..2 je...p yg rekmen ni kak lin...thukang wat pelamin...p aku xsalahkn dia...xpe la...bnda ni sume salah aku,,sbb xde pendirian..

p utk make up sanding aku sgt suke...sume pon ckp cantik, n ckp nmpk smooth je...bkn aku ckp k..p org yg ckp..so aku inform la korg..heheh...p ms tgh bersiap lg aku da puji2 MUA aku ni...n photogpher aku puji, dia ckp, dlm camera lg nmpk gojes..p yg ms nikah 2...photogpher aku pon kutok hbis..haishh..xpe la..mgkin seri aku bertambah2 ms sanding kowt..hehehe :p ..korg xde la pic yg clear lg..gmbr ats ni pon..korg leh nmpk make up dia kan....nama MUA sanding aku ni Nurin..hurmm..rasenyer 2bulan lepas ade kuar pasal dia kat magazine pengantin..sila tgk n cari2 balik..n ni link dia NURIN MAKEOVER

Wednesday, October 6, 2010

Saya Da kAWEN KAWAN2.....DA JD "PUAN" HIKHIKHIK :p

Salam every1, aku rindu ngan belog ni..xsempat nk update..bnyk sgt story yg ingin disharekan bersama...tp msk je opis..keje da menanti...blik umh lak...da bz..kalu dulu balik umh..xyah kedapo...kalu g pon..just jengah2 je apa menu mlm ni....p skrg..sume berubah..aku yg kene pk...apa yg nk msk....utk dihidangkan kpd SUAMI tercinta...kalu dulu mmg aku skalu iron bj dia..stock utk pakai 1week..da iron sgkut je dlm almari...nnt pandai2 la amek...umh kami asing ye kwn2...p tiap2 ahad aku g umh dia iron bj keje...p skrg ni...bgn pg2, nk kene wat air utk suami, prepare kan bj apa dia nk pakai...letak stokin, sediakan suar...dia bgn kol 9am..aku kol 7.45am da gerak ke opis...

yups!!!wpon tggjwb 2 agak bnyk..p aku hapy..jd ISTERI dear...BILA saksi2 di dlm masjid 2 berkata..."SAH....SAHHHHH" tetiba hati ni mcm sebak semcm....bila tgn si suami di henjutkan oleh kadi tanda "SAH" ade 1prasaan yg xdpt digambarkan dgn kata2...ms 2 aku hanya terdetik...."alhamdullillah..kamu milik aku skrg....amin...." n bila nk wat sesi penyerahan....wah...serah ke???aku meraung bagai nk giloooooo....pipi abah yg ntah mn thn aku dpt kiss..rasenyer last dpt kiss pipi abah 10thn dulu atau mgkin lebih dr itu....abh bukn jenis yg nk belai2 ank...tp kami tau..dia syg kami sepnoh hati, wpon dia xtunjok....tp hr 2 aku bertuah..sbb abah benarkan n rela pipi nyer di cium oleh ku....terasa hiba n syahdu...coz, aku sorg je ank pompuan dlm fmly....

bila da kawen ni....aku terpk..sapa nk tolg mak kemas umh?sapa nk tolg sidaikn bj?n paling penting sapa nk tolng mak wat cili sos cucur udang????mak xpenah bising wpon ank daranya mls utk membantu di dapo..ttp dia tau ank daranya bukan pmls...korg...aku xmls..tp aku suka kalu mak aku msk...biar dia msk sorg..br la air tgn 2 kaw..xde la air tgn aku...mak abah....sy syg kamu sgt2....along n herol...lepas ni kamu berdua kene gilir2 lipat bj, sidai bj, kemas umh..tugas wajib aku kat umh yg mmg mak xwat lepas aku da besar....jap2...aku nk cari tisu....mata ku menguluarkan air di kala ini..... :(

tp..alhamdullah..suami izinkn aku balik umh tiap2 hr...p mlm jgn lupa balik umh..hikhikhik...n suami juga izinkn aku utk bantu ibu, so...aku boleh jalankan kewajipan aku mcm biase....amin!!!!!pape pon...MILLIONS thx 2 my fmly, fmly in law..sedara mara,sepupu sepapat, kekewan, ALONG & AMAN, n paling penting MR. DZULKARNAIN.....time kasih bnyk2 ats bantuan anda utk segala permasalahan,kesibukkan, kekerjaan yg bnyk utk menanti tarikh 1/10 dan 3/10...jasamu di kenang!!xterbalas dgn kata2...b, terima kasih terima ayg sbg suri dlm idop b..terima la ayg seadanyer...kalu salah tolg tunjokkan..sy isteri br nk belaja.. :P
opss....xlupa pd en2..thukang ambil foto2 sy yg gewdiks2 itu..korg sgt superb..su n suami puasti ati ngan keje korg!!serius uoallsss...xrugi...silalah ambil mereka.....ABG.AZLI,KN, N ATEP..THX SO MUCH...mcm2 idea korg wat..yg si KN, xhbis2 ngan cencin kami, atep ngan lightingnyer, n abg azli selaku pengarah..yg xpenah kering ngan idea2 menarik!!thx korg... detail mereka ade sini SILA KLIK

guys...seronok hidup berumah tgga ni..so, 4 b2b yg lain..cepat2 la kawen yeh...
aku de keje korg...nnt smbg lg...ni blom intro lg..br mukadimah setelah bergelar isteri....