Wednesday, December 21, 2011

My Alqish


Alhamdulillah.....smlm 21hb....Aqish genap 5bulan....Terima Kasih Ya Allah ats rezeki dan kebahagiaan yg telah KAU berikan kepada kami. Insyallah, aku akan pikul tanggungjawab yg KAU berikan ini sebaik mungkin...
Amin ya rabal'alamin...........

Salam & Hi....

Pejam celik...pejam celik....tau2 da 5bulan umur ank mummy ni...syukur, alhamdulillah!!mcm xpercaya cpt betol masa berlalu...rase mcm baru je mengandung, mcm baru je bersalin, mcm baru je jadi ibu,...tp sedar xsedar, Aqish da pon 5bulan...

Sekarang da pandai main2....bila kita xagah dia...dia pulak agah kita!!!da pandai menangis bila nampak mummy n daddy nk g work...bila say bye...angkat tgn lambai2, tutup pintu sket2...muka da "ceber" bila pintu da tutup hbs...."uweeekkkkkkkkk" menangis!!!Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

Sekarang bila tido....tau2 da kebawah....mcm org besar!!lasak kemain...bila rase tempat tue sempit, xdapat nk golek2...tros mengamok....terpaksa la mummy n daddy ketepi semata2 nk bg ank selesa..wpon ade baby cot...katil kita org gak dia lena tido...ade xde, 2x je aqish tido dlm tue..tue pon setiap 30mnt nk kene bgn, dia bising., mcm tau2 je kami xde sekatil ngan dia...msk mlm ke3, xlarat da..tros letak sebelah...mana x, tiap 30mnt nk kene tepok2 badan dia...esk msk opis....pakai baju tido pon xpasan....hahahhaha!!!da smpai opis baru sedar bila ade org tego...'gulp...ko pakai baju tido ke" bhahahahah...... Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

Sekarang da banyak ragam....dulu 1hari minum susu 6-7botol (5oz) tapi skrg....nk bg minum 2botol pon ssh...lagi bila tinggal dgn atok n opah, manja tu lebeh...kalu susukan dlm umh xnk....atok kene start kete, n opah riba dlm kete, n kete xleh snyap cam tue....kene bergerak....terpaksa la atok layan kerenah dia....hbskan masa dlm sejam bwk dia pusing2 dlm kete sambil susukan, n tertido....bila mummy smpai umh kol 6.30pm, aqish da siap2 cantik2 n wangi2..mummy yg penat2 ni...tros kene dukung n bwk berjalan luar rumah...kalu xdibawak, lagu PAWANA search berkumandang....walaupon penat tapi........Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

Sekarang kalu da siapkan cantik2...da bg pakai baju lawa2...jgn la dok lama2 lg...cpt2 kena bwk kuar umh atau berjalan...kalu idak..lg skali lagu PAWANA berkumandang....bila da bwk dlm kete...jgn la g umh sapa2...sama ada, umh kawan, umh pak mentua,...tros kene bwk p shoping mall....kalu idak!kali ni mengamok tahap dewa....p kalu kuar kete bwk msk JJ, hamboi....kemain Tn. Besar lg dlm stroller....senyum manis ank bujang mummy sorg ni.... Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

Sekarang da kenal orang....dia da tau sapa mummy, daddy, opah, atok, paklong n paksu dia....selain dr kami 6org...sapa2 pegang dia...dia bg chance kat korg dlm 5mnt je la...pas 2 mengamok, menangis teresak2....mcm kene cubit2tan...alahai...... Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

"Muhammad Harith Alqish, mummy, daddy doakan kamu menjadi org yg berguna dan pendai menghormati org yg lebih tua dr kamu...sejak kamu ade dlm hidup kami....hidup kami lebih sempurna...xde apa lagi yg mampu kami bg pada kamu selain drpd kasih syg, dan perhatian..insyallah, kami cuba beri kehidupan yg selesa kepada kamu, dengan apa yg kami ada....insyallah!!!bila tgk muka aqish,,,ilang segala sakit mummy, hilang segala letih mummy, ilang segala masalah mummy....luv u syg....." Ya Allah...manisnyer pengalaman jadi ibu ni....TERIMA KASIH YA ALLAH.....

Monday, November 21, 2011

SAYA SUDAH HILANG 22KG!!!!!

Nampak x title ats tue?clas xmak jijah????dulu...74kilo...skrg SAYA SUDAH 52KG....lg 2kg nk ke berat ideal...sblm ke berat badan asal b4 kawen 47kg!!!!

Salam &hai gojes2 sekalian alam.....

Meh sini dgr...aku nk sambung ngan korg cite yg da lama aku hutang nk sambung tue....dok la ha...bg alasan kata xde gambar latest..bnda tue senang je kot....amek hp...select camera...snap the pic!!!ade la kan....tp ofkoz nk bg pic yg meletsssss...dok tggu dr OP ms majlis si Aqish ni...xdpt2..almaklum la, mmg dorg sgt bz...sana sini kenduri kawen..infact, aku pon xpush dorg!!!so smlm sempat la soh Daddy nyer Aqish tgkap 1 pic...biar muka xclear..jji badan mak....korg nampak yer!!!!!xmo cite pasal gambo2 ni...yg aku nk share ngan korg skrg!!!APAKAH?SIAPAKAH?BAGAIMANAKAH?aku boleh kurus dgn cepat....cara apa aku pakai?apa yg aku amek?bertalu2 soalan readers n frnds email n tnya....jamu apa?or herba apa yg aku mkn ms pantang?

Tapi sblm 2 aku nk share....aku nk tegaskan kat sini....badan org lepas bersalin xkn senang2 nk turun tanpa makan set bersalin...set ni bukan je bantu korg utk kurus!!!tp jugak bantu utk pulihkan balik sistem dalaman wanita kita lepas bersalin....jgn kata korg nk exercise la...org Malaysia kot...kalu kita g mana2 taman rekreasi..brpa % je muka melayu yg jogging...lain sume aso2 n apek2 kan...tol x...if korg kata...korg xnk mkn...n keep fit dgn cara senaman tue mgkin la!!!!aku xnk ckp org la...even aku sndiri pon...mls je nk jogging..tp dgn cara pengambilan set bersalin yg konsisten...insyallah....mudah je kot...bukak tutup botal..amek pil, nganga molut..sombat air n telan!!!!p kalu da tue pon mls...aku xtau la nk tolg korg ngan cara apa lg...

Ada sorg hamba Allah ni...dia mcm mempertikaikan....bahawa...."org yg gemok mengandung, akan automatik kurus lepas bersalin..tanpa perlu mkn apa2 set @ ubat..."katenyer, ms kita mengandung....badan kita gemok sbb kan darah+air+uri+baby!!!fine...aku xkata tidak...MEMANG BETOL...badan kita besar disebabkan bnda2 tue...tp bila baby selamat dilahirkan..berapa KG je yg kurang..?adekah 10kg lost?15kg?xmgkin kan...so,mcm aku ni...berat ms dlm LR...74KG....kuar je LR 69kg..so brpa kg je kurang kat situ..baru 6kg..baby 3.5kg n lebih tue uri+darah+air..means aku ade lg 18kg yg perlu dihakiskan!!!!

Contoh paling senang adalah mak aku sndiri!!!bukan bermaksud utk persendakan atau apa...tapi pembakar semangat!!!tqsm MAK!....ms mak bersalinkan kami 3bradik...mak aku lgsg xamek apa2 jamu....sbb katanyer panas...dia xleh time..mlm xleh tido..even, abah aku da beli mcm2..tetap degil xnk mkn....+ makan pon xcontrol....exercise pon xde....so mcm mana....?dia dulu ms remaja...lg cenonit dr aku ni....tp skrg apa nk buat...nasi tetap nasik..xkn tukar jadik cokelet!!!heeee : p mgkin zaman mak dulu, dia kurang pendedahan atau mgkin xjumpa produk yg sesuai...Eventho, dia mcm tue...tp dia sgt pesan kat aku!!supaya jaga badan lepas bersalin.....aku igt lg kata2 dia ms dia tgk aku ni da ngupe anak gajah....besarrr punyerrrr!!!bhahahaha...mak ckp... "su....ko lepas bersalin ni....ko jaga mkn...mkn set bersalin...tgk mak ni...ni sbbkn xmkn apa2 set bersalin..lg mkn xjaga..exercise xde...mcm ni la jadi..kita pompuan ni...badan n penampilan tue penting...mak ni xkesah...abah ko ok je!!!org dulu lain...org skrg lain(tuju kpd kaum lelaki)"bila mak kata gitu...tros msk bilik...cerminkan diri!!! T_T ..huarghhhh...besarnyer aku...dulu baju XS..skarg XXL....boleh ke kurus ni??boleh ke dpt badan yg asal??hati menangis xsape yg tau.....ku tahan!!!!tapi bila ade yg ngutuk...xleh tahan...cover line...wat2 garu2 mata..wat2 cam mata masuk habuk...padahal air nk leleh da..sbb sgt xleh time bentuk fizikal yg skrg.....

Kita Orang Malaysia..nasi tue makanan ruji kita...jadi jgn samakan Org barat..ngan Org Timur....betol,dorg tue..xde pon jamu2 n set2 bersalin ni...tapi maintain je kurus n sihat...anyway, wain@arak@makanan terlarang dorg yg bantu dorg utk baikan badan dorg semula...n dorg xmkn nasi pon dorg xheran....lg 1, dorg apa peduliK...gemok je...operate sana sini..buang lemak..tp agama n adat kita halang kita utk wat sume tue...but, kita ada cara kita!!!!petua itu lebih tua dari ubat2an....dan mencegah itu lebih baik dr berubat!!!makanyer, hargai la sume petua org dulu waktu berpantang!!!kalu org tua kata...pantang suami isteri 100hr...pantang ice 100hari...segala2 pantang lebih elok 100hr...makanyer..ikot la kita pantang mereka itu....2 sume utk kebaikkan kita...xmudarat pon!!!!percaya @ tidak...aku pantang utk 6bulan..tapi suami 100hr jew uallsssss..hihih..n till now...aku masih lg mkn set2 bersalin tue....n alhamdllah...berhasil!!!

Kita sume leh sama2 cantik...sbb tue aku wat entry ni..coz nk share sume ilmu yg aku ade!!!bnyk gak email yg aku dpt..dia ckp..dia da sethn da bersalin...tapi baru lost 6-7kg....gain weight sama mcm aku over 20kg....so how???bila aku tnya....akk mkn x set bersalin?dia ckp mkn....tp utk tempoh 44hari je..then ade sorg tue..dia ckp dia mls nk mkn...sbb dia BF bb..takut pewot bb xsedap ...hurmmm???jadi...mananyer yg org kata...kalu xmkn apa2 badan leh maintain turun balik....ade sorg tue, dia kata dia mkn sume set bersalin smpai 3bulan...pon xcept trun mcm aku....bila aku tnya mkn set apa?dia ckp mkn brand ABC....hurmm..maybe brand tue xsesuai ngan dia....tapi korg jgn samakan diri korg ngan aku..kalu korg takat naik 5-6kg dlm tempoh 9bulan tue lain la...atau yg naik bawh 15kg...mgkin senang...sbb biasa bila bb lahir..berat kita mgkin aku kurang 5-7kg jer...so kalu naik 15kg....lepas lahir..korg ade 7-10kg nk turun..which is,,,lg senang nk kurg banding aku yg naik 20kg ni...kalu korg konsisten bg fully BF kat ank..takat 7-10kg tue...petik jari je..tp dalaman korg belom tentu sihat tanpa apa2 supplement dlm badan...


Cukup ke dengan makan set bersalin je untuk kurus????

Ramai yg tnya mcm tue....n jwpannyer!!!TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.....makan kene jaga...itu sudah tentu.....da la korg tau metabolisma korg rendah..sbb tue ms ngandung naik banyk..so igt da mkn set tue...korg leh tibai nasik 3pggan skali hadap...no---no---no---!!!!makan kene jaga ye kakak2, adik2 skalian......start hari pertama berpantang tue lagik kita kene jaga mkn n minum..smpai la ke tempoh 6bulan..n lepas 6bulan tue,,,mgkin xperlu control seterok mcm tue..but stail kene maintain...!nk cantik kan....?

Nak g tau sket kat korg, cam ne, Jadual makan aku utk tempoh 44hari tue:-

8am : Milo secawan +air longan+ 2keping biskut lemak

11am: horlick@milo secawan

12.30am: Nasi putih(sesendok shj) + ikan masak singgang + sepotong buah

3.30pm: Horlick+biskut

6.30pm:Sup Sayur+air suam

9pm:Air Longan

10pm: Milo @ Horlicks.........


Menu tue berubah2 yer kekwn!!!xla aku melantak sup sayo je....ikan singgang je...kadang wat sup ikan...wat ikan masak kunyit berempah!!cume pegambilan tue aku amek cara yg mcm tue...kalu korg tgk...nasi aku mkn skali je...ramai jugak yg bising memula...takut susu badan kering + xkhasiat....tapi aku percaya..pengambilan nasi skali sehari da cukup bg aku tenaga dan set bersalin serta lauk pauk yg berkhasiat cukup utk hasilkan susu badan yg sihat!!!insyallah....

Set apa yang aku makan yer ???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
NONA ROGUY= NR
So guysss...ni la mendenyer yg aku dok rahsia2 tue....hehee :) xde apa pon yg aku amek utk kuruskan badan..melainkan SET BERSALIN NR!!!
Tapi,Macam aku ckp td la....dlm masa yg sama aku jaga mkn jugak!
kalu ko mkn set ni smpai 10set pon p makan xjaga...belom tentu badan korg leh kurus!!!!
Displin, Yakin, Semangat..tue yang penting!!!!

Disamping tue..aku ade amek 3 4 lg produk tambahan NR, yg xde dlm set ni :

1. Minyak Berubat
 2. Nu3med
 3. Lulur
4. HERBANIKA BARUT


Alhamdulillah......sgt2 berkesan.....dlm ms 50hari je...aku da ilang 22kg!!!!mungkin jugak berkat aku BF ank aku....Set ni korg jgn risau!!!!dia xmudaratkan ibu yg menyusuKN ank...ade setgh produk...kalu kita susukan ank...kita xleh mkn..nnt perot ank meragam....so bila xmakan??badan pon lesu...xbermaya...sudahnyer benda tue tepu je dlm lemari!!!kan bazir tue...n ade tue..start mkn lepas 44hari pantang..ishhh...bahaya tue...segala lemak tue da semakin degil utk dihakiskan....

Dah habis set ni...nak makan lagi ke???

Harussss uollssss.....harus mkn...!!!aku smpai skrg masih lagi makan benda ni :

1. Phyto Natal
 2. Phytox
 3. Akar Herbanika
Aku akan lanjutkan mkn 3menda alah ni smpai la aku 6bulan nnt....dan jika perlu,
mungkin aku amek supplement NR lain utk maintain badan
lepas 6bulan nnt!!!!

Dan sampai skrg pon....sblm tido aku akan sapu lulur HERBANIKA BARUT NR kat perot!!!

Then...
Aku pakai bengkung Strap-On cenggini!!!!nak kempis uolsss.......da habis pantang 
n da 4bulan pon...masih lagi aku berbengkung!!!!

Dan lepas tempoh 60hari lepas bersalin......means, habisnyer cuti bersalin,dan mulanyer tugas dikantor!Aqish pon xnk da BF.....dia mcm majok....susu yg aku pump dia xmo..dia nk direct BF...so start tue la bg Aqish FM...MS tue da cam risau gile..takut badan xnk turun....coz BF pon membantu badan kita turun dgn cpt...tp alhmdllah, berkat maintain makan produk2 NR....aku da lost lg 2kg....so lg 2kg je nk keberat aku yg normal 50kg!!!!tapi hajat xsampai lg tue...aku target nk 47kg....berat zaman muda remaja....so, bila Aqish da x BF...makanyer...aku leh mendietkan diri ini secara mengGILA....miahahahah!!!!nak tau menggila mcm mana yg aku diet tue.....kita sambung next entry yer!!!!

Aku titipkan korg sekeping dua gambar sebelum dan selepas....
 18.June....sebulan sblm Aqish selamat dilahirkan....berat lebih kurang 73kg!!!
aku yg mana?harus SI GEMOK berbaju MERAH uolssssss .... ;P
"masa ni kan..bila tgk gambar ni kan...aku mcm xpercaya ni hakuuuuu....ya ALLAH....gemoknyer aku T_T"

20 Nov....4bulan selepas Aqish selamat dilahirkan...berat aku kini
52kg.....Alhamdulillah!!!!b, wife kamu x demok da :P
"ayang da leh sarung sume suar2 jeans ayg yg lama..."

































































































































































Friday, November 11, 2011

Cukur Jambul Harith Alqish : 8 October 2011

Salam....

Wowww!!!ramai gile kot akad nikah hari ni....date cantik tue...11.11.11...xkurang jugak yg request nk bersalin hari ni....aku pon kalu boleh...mau je nk kuarkn aqish hari ni...harus no.ic ank mummy sorg ni cantik...nk request ngan JPN..no ic ank 111111-11-1111...boley?anyway....congrat for u guys...mana2 yg da sah jd wife org tue..selamat pengantin baru..mana yg bertunang tue..selamat bertunang..mana yg tgh berperang or sudah berperang dlm LR tue...Selamat Menjadi Ibu...apa pon date 2 xpenting, yg penting..diri kita sndiri...date tue xmenjamin kebahgian kalu kita sndiri xpndai nk kecap kebahgian tue...eicehhhhhh!!!!

Lepas aku update entry aku yg INI , berduyun2 email msk... tnya cam ne aku leh kurus..xkurang jugak...yg nk wat bisnes....+nk soh jd duta dia!!!hamboi3...kemain duta lg yer...mentang2 aku da kurus...syok la nk mntk jd duta...cer kalu gemok cam br pas deliver 2...nk ke amek aku ni???nak hado la haaaa.....pandang aku pon hidak kalu da ngupe itueewwww....anyway...tujuan aku wat entry tue...bukan nk war2kn pd "mereka" ini yg aku cantik ke....kurus ke..hapa ke...sekadar hanya nk berkongsi rahsia dan pengalaman aku....so, sikit sebnyak entry 2 dpt jd peransang kpd wanita2 diluar sana...yg gemok itu..pasti boleh kurus..kalu kene dgn caranyer....tp kalu da..hari2 ko balun nasi 3pggan...kurus apa jadah kan?dalam masa yg sama...aku rase happy sgt..sbb bnyk jugak dpt email dr kwn2 yg sbnrnyer aku pon xkenal dorg sapa...tp korg ttp kwn aku...yg jadikan entry aku 2..sbg peniup smngat utk dorg kurus!!!!alhamdllah....itu la tujuan aku sbnrye..nk tolg korg!!!!nk sponser korg , xdapek la ha..sbb aku pon..laki aku sponser...so kongsi2 mklumat ni je dpt aku bg...cuma...aku de utang ngan korg..smbgn utk entry 2....isi2 da ade..tggal gambar je....insyallah bulan ni..aku post k!!!!!

Sekarang ni nk share ngan korg..kisah yg berlaku sebulan yg lepas!!bahahah...agak lama jugak aku perap cite ni..agak bz skrg..so...asik postpond je la....igt smpai umh nk la beblog ni...tp hidakkkk lgsg...mandang lappy pon haram....udahnyer TM kaya....subscrbe tenet..tp pakai ujung mggu..2 pon kalu ade umh...kalu idak...bayo free je la...

Well, alhamdullillah....everytin went well....berjln lancar spt mana yg dihajati....millions thx, to my parents, hubby n fmly for making "AQISH CUKUR JAMBUL"day..smooth..as wat i plan it 2 be!!!amin....rupenyer..nk plan mjlis utk Aqish ni pon agak sesak der...rase mcm nk urus mjlis kawen haku...coz nk readykn doorgift dia...deal ngan caterer+khemah...contact vendor 4 cradle..mntk sbnyk quotation yg boleh...marhaban group....photographer n blaa..blaa.....phuewwww!!!pengsan....

Biasa, kalu majlis2 mcm ni...4 sure...pompuan yg lebih dr laki kan...at 1st laki aku xtau pon yg si aqish ni ade big cradle...dia igt cam biasa2 je...buai2 pakai kat umh tue...skali bila vendor smpai nk set up cradle at nite b4 mjlis ni....dia da cam tepok dahi....deyyyy!!!!ni pelamin kawen ke buai ank ni yunk???siap stage la bagai...so ms 2...mls da nk ckp apa kan...hari 2 bila tnya..mntk pandangan...dia ckp..."ikot suka awak la...." geram hokeyyyy....sume ikot suke awak!!!p bila da siap sume...."awak ikot suke"....ushhhhh..

Maybe...ade org kata..simple je..wat mjlis ank ni..xssh mana pon!!!!ko 2 je yg over nk wat bnda ni jd rumit...any how...ni majlis haku..duit haku..anak haku..haku suka la...aku wat mcm ni..haku xsushkn ko!!!!aku yg ssh...tp aku puas....!!!so korg....pada aku la kan...ikot kemampuan la....ade tue...cradle ank je da cecah 2k...perhhh...lg dasyat babe...tp xde pon aku nk komplen or lebih jelas..nk jeles2 ni..suke lagi ade...sbb dpt idea...lg pon ni ank 1st kottt...excited lebih....ade rezki n bajet..boleh la buat kan..so aku wat sekadar mn yg mampu jer....

Pheuwwww...lega sgt bila Aqish xmeragam..ngam2 hbs je mjlis dia merengek..p ms letak dlm cradle...n dukung nk potong rambut..dia cool je...relax je....syok kot dlm cradle tue..hihihi!!!so, utk event Aqish ni..aku amek OP aku ms wedd dulu!!!!...disbbkn, aku suke hasil keje dorg...n kira kekwn jugak..coz OP wife is my opis mate dulu...so senang cite!!!harga pon berbaloi...lg dorg xberkira....smpai aqish pon penat bergambr..p dorg xpenat2 :p ....bersungguh betol mereka ini berkerja(op mcm ni yg b2b ptt amek)!!!then photoshoot xdpt diselesaikan pada hari yg sama...sbb Aqish da meragam..so bnyk lg angle yg dorg nk amek....n guess what?dorg ckp..dorg akan dtg lagik utk amek pic aqish...wowww!terbaik bro...korg mmg best...nk cite lebih pon xguna..sbb kalu aku cite..mmg sume yg baik2 belaka...nnt korg ckp nk kipas...so nah..aku bg korg contact numbeR...kalu korg minat leh CALL dorg ni!!!PR mmg terbaik...insyallah email korg akan dibls segera....:

Azli Ismail
013-3517517

Jomsss layan hasil keje tgn mereka2 ini :






ni je pic yg dorg sempat bg kat aku.....nk tgk yg lain2 kene tunggu album siap n dpt soft copy aku hupload k!!!!

p/s: ngam2 sehari lepas 2nd session photoshoot..esknyer Aqish tros admitted.... T_T


nak tau knpa???next entry kita smbung...hikhikhik!!!yer...aku igt aku utang ngan korg..2cite an??janji nnt smbg k!!!chowwww...muaxx...xoxo!!!

Thursday, September 22, 2011

SAYA DAN 74KILO GRAM.................

Salam.........

Ehem-ehem.....teliti  n3 tittle diats.....SAYA DAN 74KILO GRAM!!!!hohohoho...percaya x???sila percayakan diri anda pelissssssss....yups!!!aku yg dulu kononnyer org dok kata kurus la, kechik la,selim melim la....skali time preg..haaaaa... 2 dia....gemok xhingat....aku naik 24kg hokeyyy....

Masa zaman muda remaja dulu...berat aku dlm 45kg ke 47kg...mmg xlari..xpenah cecah 50kg..suar jeans 2 kalu pakai size 24 or 25 je..kalu 26 gelebeh hbs da...n hari masa aku dinikahkan berat aku 47kg..n berat selepas dinikahkan 50kg sampai saat dan ketika diri aku didapati hamillllll pon 50kg....TATAPI!!!!saat dan ketika hendak melahirkan baby...berat aku 74kilo ko.......mmg tutup mata tgk angka 2..mcm xcaya....tp bila tgk pewot, tgn lengan,tgh peha fafau aku 2...ok!!!find...ku telan je la apa pon angka yg tertera...nk wat cam ne...9bulan preg, segala apa depan mata aku belasah....da mkn nasi, order mee, da order mee mntk mcd,da tibai mcd mntk mcflurry lak..nnt balik umh g dapo wat lak cokodok bilis....pas2 ajak lak suami g lahap doyan...mana x naik 24KG!!!!


MENGIDAM???

YUPS!!!since preg ni....aku ngidam 3benda....MUSANG KING(DURIAN),NASI KANDAR LINE CLEAR(PENANG),& IKAN BAKAR UMBAI(MELAKA) tiga2 ni suami aku turutkan....dia bwk aku g Penang semata2 nk nasi kandar...bwk lak g melaka mkn ikan bakar...n durian ni aku nk mkn since dr 1st mnth preggie lg..tp xdpt sbb bukan musim doyan....lepas 3bulan baru ade...2 pon mahal..laki aku beli 2bj RM100....tp ngenangkan mak buyong kat umh nk mkn..laki aku belikn jugak....hbs hokey 2bj tue aku tibai....pewai jap...n bila da mkn baru sasau isau kan bb takut panas or pape yg diluar jgkaan...tp alhmdllah xde pape....n boleh dikatakan...sepjg 9bulan ni....keje aku dok melantak doyann je la...

Hari2 mkn doyan pon xper...n laki aku layan kan...nk bg tiap2 hari risau..so tiap2 mggu mmg sure la aku mkn doyan..kadang beli bwk balik...sehari mkn 2-3ulas...so kalu tapau ni...hari2 la ku adap...2-3ulas sehari..kikiki..sedap korg..nikmat doyan musang king ni xterkata!!!n 2hari sblm nk bersalin ni pon...aku mkn doyan...2mlm sblm BERSALIN aku mkn senyap2..hbs sebiji....ni aku dok mntk dekat 2mggu laki aku xbg sbb risau due nk dekat..p apa nk dikata..bini ade lesen..kerja lak tue,ade duit...laki xbelikan...bini la beli sendiri ye dak kekwn....bahahahah. ...p dlm pada da mkn 2....ttp gak ni mntk kat laki aku nk lagi doyan.....so esk mlm,dia belikan lg..kikiki....lahap la 6ulas...2 yg esk pg kol 9am tros sakit nk bersalin tue....ms baby kuar pon doc sound..."baby u bau durian la suria......"hahahah..aku sengeh je...

So kesimpulannya disini, faktor pemakanan yg xseimbang dan diet ibu megandung yg keterlaluan lahapnya..MAKANYA, mendapat 74kg!!!!sarung jeans lama2 tue..jgn kata sampai peha..belum sampai kepala lutut da xleh tarik naik ats!!!korg bayangkan la...kuciwa ke x????sedeh bila bukak almari...sume bj2 yg konon ala2 melets lg da bom 2...sume xleh pakai...yg aku leh pakai blous mak aku yg size XXL tue,,,,,aduhh hai korg....sedeh nyer la hai xterkata....tp dlm pada sedeh 2...makan ttp makan...bahahaha!!!!2 yg laki aku mls nk bg motivasi...sbbnya dia bg motivasi je..pas setgh jam, aku da mntk mkn mcm2....ayat aku 1 je..."B...ni bukan ayg nak...ank kita yg nak..b sggup ke tgk air liur ank kita meleleh je nnt..xnk kn..." so xperlu kata apa2..tros bwk aku melahap apa yg aku hajatkan tue....(si ibu lgsg xde kesedaran sivik wpon size badan tue dr XS da bertukar ke XXL)

MENYESAL KE???

Owhhhhhhhhh...tidak sama skali mnyesal.........KENAPA?sbb aku dpt mkn apa yg aku nk ms preg...aku lgsg xde nk tahan2 apa yg ank tekak aku mntk...aku lgsg xkempunan apa pon...sebut je nk mkn apa...esknyer tue, tros mak aku wat kan....n aku dapat naik badan aku dgn angka yg banyak drpd mom 2 be yg lain....24kg tue!!!!org lain naik 12kg,7kg..so kira aku menang la...hahahaha

Tapi bila Aqish da selamat tgk dunia...n ubat bius pon da hbs....aku pegang2 perot aku...tue dia!!!!bergelombang mcm air laut kene badai Tsunami.....angkat baju ospital tgk perot...then mcm......OWHHHHHHHHHHH....MY GODDDDDDDDDDDDDDD!!!!ni perot aku ke perot gajah!!!!gelombang2 mcm tilam air.....ms ni la baru ade kekesalannya kawan2..tp apa nk buat....benda da jadi....yg gelombang ttp gelombang xkn lg tenang spt dulu....T_T

Risau bukan kepalang, bila kekwn ckp:- .....

-Habis la ko su...pas ni xhot da mcm dulu...........

-Ko ingat ko leh kurus ke?silap2 lepas bersalin body ko lg gemok..lg dasyat naik..........

-OOOOO....mak aiiii!!!!ko ke ni su??gemok nyer...konpem pas bersalin ko lg gemok n xleh kurus........

-Masak la ko kalu laki ko cari lain.....gemok doh aku tgk ko skrg...............

-Sueeeeeeeeee!!!!!ko ke ni???apasal gemok sgt???aku rase ko xkn kurus....perot sure gelebeh n muncit!!

Tapi, ade jugak yg berkata mcm ni.....

-Jangan isau su, akak tau ko leh kurus!!!skrg mkn je apa yg nak...lepas bersalin baru jaga badan...

-Comel nyer ko....mcm DOREMON aku tgk...relax la...aku yakin ko leh kurus...semangat ko kuat..aku kenal  ko...boleh kurusnyer la

-Ala su...dorg 2 jeles ngan ko..sbb ko comel...lepas bersalin diet...jaga mkn...n jaga badan..sure kurus

-Pedulikan la apa org nk kata su...aku yakin kalu ko jaga makan lepas ni...pantang lek lok...sure kurus!!!

-Ko ni kechik lg ni aku tgk..aku lg gemok dari ko tau...naik 30kg...boleh je maintain..lantakkan apa org
kata..jji ko wat apa aku ckp ni..pantang lek lok..dlm pantang jgn minum air bnyk, nasi yg mak ko da letak dlm pggan 2..ko jgn tambah...n mkn HERBA(?????) ko beli tue sure kurus!!!!

Sedeh ya amat..kadang bila balik ngadu kat laki aku..sure nangis2....p dlm pada nangis..bila dia ajak mkn...aku tibai gak 2pggan..bahahahah..xserik kan....haishhhh!!ssh la korg...aku mmg xleh control la ms preg ritu..mmg keje nyer nk mkn je...

Sume kata2 semangat dan tidak semangat yg kwn2 aku luahkan...aku jadikan tonggak aku utk kurus!!!!n pada yg bg kata TIDAK SEMANGAT ITU...meh dgr sini aku nk ckp:

-Woittttttttt!!!!aku lg kurus doh dr bini ko 2.....balik umh jaga bini sndiri....modal sket bg kurus!!jgn nk kemut sgt bg bini cantik!!!!

-Weiiiiiiiiiiii!!!!ko anak dara lg kan???aku ni ha...mak org tau...dulu ko kutuk2 aku an....skrg ni..aku lg kurus dr ko....ko boleh ke sarung dress size XS???aku boleh tau.....

-Hoiiiiiiiiiiii!!!!!gelebehnyer perot ko....ko belom kawen lg tau..aku ni ank da sorg...perot aku sikit pon xmuncit..sikit pon xgelebeh..tue la...lain kali ckp 2...jaga sikit ati dan perasaan ibu ngandung...

Dan pada yg bg kata2 SEMENGAT:

-Su syg korg sume(amboi da mcm artis, xsesuai..hahahah).....terutama Kak Ice, Kak Lin, mak, my love hubby, sbb korg2 la...su dpt balik figure su yg asal...wpon belum dpt berat yg asal...tp su da kurus!!!!sbb korg su da turun 20kg...skrg da 54kg....lg 4kg su nk ke berat badan asal...n betol korg ckp..pedulikan apa org nk ckp..jji kita yakin kat diri kita....n tgk...skrg su da leh pakai bj su yg size XS....TQSM guys.....

Jom tengok gambo2 dulu..yg konon selim melim,gambo2 ms ngandung, n gambo selepas ngandung...:

45kg
45kg
46kg(rindu katak merah sy..T_T...dimanakah kamu skrg?)
46kg
50kg(pre-wedd:2weeks b4 Ijab)
47kg(lost 3kg within 2weeks)
50kg(1mnth after married n 2weeks preggie)
60kg(5mnths)
70kg(8mnths)
8mnths ++
9mnth(71kg)
1day b4 deliver (74kg)
3days after delivered(69kg)
28days (59kg....no corset,no girdle at all..c my tummy?flat aite...miahaha)
51Days (54kg)                      

 huhuhu!!!sory xde lg latest pic....nnt ade aku upload...4 sure korg tnya...mcm mana boleh kurus???huhu...tggu next entry la yer....janji!!!aku share ngan korg cam ne nk kurus..apa2 pon..mental kene kuat!!!pedulikkan apa org nk kata, +ve thinking!!!insyallah....dan penting, kecantikkan yg aku nk ni..bukan utk buktikan pada yg mengutuk atau apa..tp ini sume utk suami tercinta dan teman2 tersayang..tqsm guys!!!!

""Aqish, kamu jgn risau..mummy kamu xgedempol lepas dpt kamu..n kamu harus beruntung tau Aqish..sbb mummy lgsg xcontrol mkn ms preg kamu...n kamu sgt puas ms dlm pewot mummy..kamu lahir, berat kamu 3.45kg,,,antara bb yg sihat kat situ....n teman2 mummy panggil kamu "baby duyan" sbb ms preg kamu mmg mummy sakan gila duyan....pantang tgk!!!n daddy lgsg xmarah apa yg mummy nk mkn...daddy bwk mummy g Penang, semata2 nk bg kamu rase Nasi Kandar Line Clear...tgh2 mlm daddy bangun masakan magie utk mummy n kamu makan....lepas mkn...kemain snyap kamu kat dalam...tido lew tue yeh???tp sblm dpt mkn..dung..dang..dung..dang..kamu kick pewot mummy!!!anyway, kami sgt hapy dpt kamu...kamu sgt comel...xsgka, bila daddy "dicampor" dgn mummy = jadi la kamu!!!comel....kikikik,,,atok n opah...sgt syg kamu..kadang2 mummy n daddy kecik ati..sbb kamu dimanjakan dgn lebih..takut nnt kamu mengada2...pape pon..we love u Harith Alqish...semoga kamu jd ank yg mendengar kata,soleh, dan berjaya dlm masa depan..now daddy keje kuat cari duit utk kamu n mummy..so pls!!!xmo noty2 yeh syg...kami akan cuba bg kamu, mcm mana mak bapak org lain bg pada ank dia...kami xnk kamu ssh!!!""

Tuesday, September 20, 2011

Kenapa kamu xbersalin normal???kenapa c-zer???

salam,

Hi guys...kita smbg balik k....so aku nk share ngan korg kenapa aku kene c-zer?n kenapa xnormal?well, ni sume keje tuhan kan...sapa yg nk bersalin operate?cer ckp..ade?ade ke?xde kan..maybe kalu dihimpun sume ibu2 mengandung seramai 100...mgkin 20% pon xsmpai yg sggup perut nyer ditoreh..ye dak?but informasi yg aku dpt..dekat hollywood sume request nk bersalin c-zer..sbb xsakit!!tp pada aku..biarla org kata xsakit ke..apa ke...aku ttp keras nk gak bersalin normal.....TAPI KENAPA???kenapa aku nk normal???

Jawapan dia 1 je korg.....aku nk normal...kononnyer bersalin normal ni senang kurus..perot xgelebeh..xmuncit...n senang jaga ms berpantang..tp motif utama..adalah nk cepat kurus...itu la dia!!!tapi apa kan daya....aku terpaksa gak dibedah secara"emengency"....sgt kecemasan!!!find aku cite sket k..situasi ms nk bersalin tue....

20 Julai, 9.00am : ms ni aku da 39w4d...due lg 4hari....so bgn pagi, siapkan bj utk suami g keje...then ms suami aku nk g keje 2..aku da sound kat dia..g tau aku cam da sakit2...sakit dia sakit yg xpenah aku rase..so maybe 2 la dia sakit nk bersalin....tp xkerap..sakit 2 dtg dlm 2jam skali cam 2...n kebetulan ptg 2 ade appmnt kat KK Sentul...

3.00pm:Agak borink nk tggu turn....n ms ni aku da sakit setgh jam skali...xsenang duduk dibuatnyer...n sebabkan laki aku keje...aku masih leh drve lg dr umh ke KK...seyes..mmg xlarat sgt..cam nk nangis pon ade..tp xnk sshkn suami aku..selagi mampu aku wat je sndiri...ms chk up 2, inform nurse yg aku da rase sakit..tp dia ckp..maybe nk smpai masa da....tue je!!!so, if nk tau da bukak laluan ke hapa...kene refer ospital...kat KK dorg xde nk seluk2...nk kene seluk kene g sepital!!!ok find..mmg tau da proses dorg...so perot mcm lapar, sbb dr pg xmkn...kesian ank aku dlm perot!!!sblm balik 2..sggah beli nasi ayam...n tros g kat kete...hurmmm...ms ni...mmg da nangis da dlm kete sorg2..sbb sakit dia da kerap...aku xtau la 5mnt skali ke..semenit skali ke...p yg nyata..memanjang je aku rase sakit..nk call suami, cam rase..haishhh..xpe la!!larat lg ni..so xpe la..drve sndiri dlm keadaan sakit2 tue..sambil sblh tgn pegang2 perot..wow!!!!!dugaan...(pls jgn salahkan suami sy sbb xantr sy..sy yg gatal nk g sndiri..dia da offer p sy tolak)ha hamek ko...rasekan!!!

4.00pm:Sampai je umh..konon nk mengadap la nasi ayam hainan yg sedap 2..siap pesan kat org 2.."kakak, sy nk aym 2 ketol yehhh..ngegegeg"sampai umh ayam kemana nasi kemana...amek ko...kuar darah tros!!!tue yg mendapat...hohohoh!!pe lagi...teros call suami..kali ni xde da rase ""TAK PE LA" ni mmg da "MEMANG LA"!!!call smbil meraung2..n laki aku pon, cargas balik...dr ampang ke sentul..10mnt je kot...

5.00pm:Sampai la Hospital Ampang(goment yeh)bukan Ampang Puteri nyeh....isi form..tggu turn..salin baju...baring2 kat katil...ade la sejam mcm tue...doc just jengah2..p aku ni da sakit ya amat...smpai turn..doc pon jmpa aku..tnya mcm2..kadang aku rase..soalan 2..soalan bodoh...tnya, kenapa u kene refer GH yeh?kenapa dekat KK dia xchk u yeh?knpa dorg xscan u yeh??perlu ke aku jwb??sedangkan kat buku PINK!!da state down mcm2...aku yg kene tnya dia sepatutnyer..."KENAPA AWK NI BODOH YEH??TNYA SY MCM2 NYEH..KAT BUKU PINK 2 KAN ADE??"aku da la tgh sakit..lain la kalu aku tgh mkn kacang pagoda, smbil tgk tv..dia tnya soalan mcm 2..ade rase mcm nk terajang da..tp kutahan!!!!

6.00pm:Doc da xnmpk bayang da...yg muncul sorg budak practical berbaju biru...baju dia wrna lain dr nurse in house...dia ckp..."kakak, boleh balik..doc kata baru bukak 2cm..."n aku da mcm...WTF!!!!balik....ko suruh aku balik??budak ni ckp...akk dtg balik kalu darah da tumpah bnyk, n bila air ketuban da pecah..skrg ni xde pape....wowww!!!!sumpah aku black list ko sepital ampang!!!!

7.00pm-12am:Aku da mcm org gile ni...duduk xkene, baring xkene,berjln 1kwsn umh bapak aku xkene..yg kene...duduk dlm bilik air..siram air..baru lega!!!kejap2 g toilet...kenapa xtros g sepital??sure korg tnya cam tue..kenapa xg lepas balik dr ampang 2....da aku ni pon cam lembs jap ms 2..ikot la ckp nurse 2..KONON tggu smpai darah melimpah n air ketuban pecah....laki aku da xtahan da..dia mati2 ajak g Gleneagles Hospital jln.ampang....p dlm pada sakit 2..aku cam terpk wat nyer kene czer..melayang duit 10k....eventho,laki aku mampu...tp aku rase syg..dia keje mkn gaji..simpan duit penat2..duit 2 bnyk lg gunanyer lepas ank da selamat nnt...xperlu kot berhabis duit kat situ, kalu benda 2 aku boleh berjimat..kecuali kalu xde pilihan...so sepital yg kononnyer aku xnk g...at last..sepital 2 gak yg aku bersalin....

12.30am-4.30am:Aku serah diri kat HKL!!!xsmpai pon setgh jam..doc da chk..n selok2 da bukak 5cm...tros tolak Labour Room....smpai LR, chk da bukak 7cm...n ms tue dorg mntk permission nk pecahkan air ketuban...suami aku kat sblh da ms tue..aku tggu ms dorg kata push je!!on je,,mmg aku push da..xtahan sgt da weiii....bila pecah je...cam kecoh2 antara dorg..tros doc 2..bg 1file kat laki aku..kata "en..kami terpaksa wat emegncy operation kat isteri en. ni...ank en. da lemas n mgkin da mkn najis..sbb air ketuban isteri en. kotor..wrna ijau" n aku ms 2..hanya bolh ngucap pjg..n dlm ati..still kata..plsss!!!aku nk normal......

Lepas kene pujok n terkesima dgn kata2 doc..aku setuju!!!doc 2 sound "pls..awk kene operate kalu nk ank awk selamat" YA ALLAH....ape ke soalan bodoh ko tnya aku...aku ngadung dia 9bulan..of coz aku nk ank aku selamat..n suami kat sebelah bg kata2 semangat...(tq b..luv u so much)...setuju!!!!tros tolak msk bilik bedah..wow!!!very de menakutkan.....gila ko xtakut..sakneka benda tajam2 ade kat situ..n tepat 3.45am, putera sulung ku selamat dilahirkan, MUHAMMAD HARITH ALQISH....dgr je suara dia nangis!!meleleh air mata....syahdu kejap...hihih...

Yang xshahdu nyer...aku n baby dipisahkan...ank aku kene tolak msk NICU, n aku tolak msk ward...hari ke 3 baru dpt jmpa ank aku korg!!!Sedeh......kenapa msk NICU? ank aku da termakan najis dia..so kuman da msk kat paru2...doc kata dia stress...n doc sana pertikaikan...KENAPA HOSPITAL AMPANG SURUH AKU BALIK????KALU DORG TAHAN AKU....SURE ANAK AKU XLEMAS N MSK NICU!!!!!!n aku dgr mmg ampang salu wat cam 2...at last, sume serah diri kat GH..mcm hakuuuu!!!kata2 terakhir aku utk ospital ampg...aku blacklist ko!!!!mengong nyer doc.....bukan nk puji!!!tp HKL terbaik....layanan dorg bgs...doc pon baik..nurse pon terbaik...xde pon kasar2...xde pon kekwat2 nurse dorg..dr 5bintang..aku bg 4bintang..1bintang kurang sbb baby kita kene jaga lepas bersalin..if private...nurse jagakan, so kita leh rest sementara bius 2 ade....
Xsampai setgh jam lepas delivered...

Dan ini, pic masa baby aku dlm NICU
T_T

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ROBEK HATIKU!!!!
kalu awal2 g HKL xde jd cam ni...
sory aqish,,,mummy mntk maaf!!!!
6hari kami kat sepital...
opsss...aku pon kene infection jugak..2 yg lama..

20/9/2011

Dan skrg kami da sihat...esk aqish genap 2bulan!!!!so gitu la citenyer kenapa aku diC-ZERkan.....n anyway!!sapa kata c-zer xleh kurus???hahahaha...aku la 2 yg kata....!!!well, boleh kurus...aku da ilang 20kg...ms preg aku gain weight 24kg hokey...n skrg lg 4kg nk ke zaman muda remaja..hihih...mcm mana aku kurus??next entry kita share yeh korg!!!!yg penting apa pon, sume kuasa tuhan...
58Days

***aku kembar darah...so sakit nk bersalin 2..mmg sakit..kalu kembr air..xsakit sgt....skrg ni!!!fobia dulu nk preg....biar la aqish besar kit...

Wednesday, April 27, 2011

Lelaki Rupenyer Kamu ni yer......

 Salam readers.....

Pheuwwwwwww!!!PENAT la cam ni....asal ptg je ujan..asal ptg je ujan..yer2 aku tau ujan 2 rahmat..xbaik mengeluh akan sesuatu kejadian tuhan 2...tapi dlm keadaan memboyot cam ni...letih wowww...bwk kete dlm keadaan ujan...korg mcm xtau...azalinyer...Kuala Lumpur ni..asal ujan jam..asal jam, ujan..nk pulak kalu hari jemaat..perhhhh...dasyat!!!kemain lg kete berduyun2 berator kat hgway ni ha...masing2 xsabr nk smpai umh..nk jmpa ank..nk jmpa laki...nk jumpa ikan, ayam, daging..keje2 operasi didapo..masing2 keja nk balik cpt!!!...xckop ngan 2...potong Q...ade pulak..yg dlm ujan..leh cengkerama dlm kete!!!huhhh..letih la....dulu En. Oren ade...senang aku nk selit2....2link..aku jadikan 3....hihih..p skrg dgn Pak Tam..tidak lg selit2..pemandu berhemah gitu..hihi...

Hari ni..aku just nk share ngan korg akan 1 berita ni...igt lg x entry ni kan aku ckp IT'S A GURL....tapi dia telah bertukar kwn2..hihihi....Lelaki lewwwwwwwwwww!!!!!!hikhikhik...ms aku scan 2...aku da 5bulan..time kaki aku bengkak 2..tros la g wat scan..scan biase je...2D..so maybe ms 2...scan 2 salah..hihihi...Last Sat, aku g wat 4D scan...n hasilnyer doc kate :"Hurmmm...baby kamu ni lelaki...ni nmpk ni...anu dia....." aku tgk sambil tersenyum je...coz aku xkesah laki ke pompuan..jji dia sihat, n sempurna...cume laki aku tengin sgt nk pompuan...but at last...dia redha...biase la...sume pon ade keinginan kan...p bila tuhan 2 da bg seadanyer..kita kene la redha n terima... Alhamdulillah...uri aku da naik...amin....n baby sihat2 je...cume doc ckp baby cam kurus...maybe ikot genetik bapak dia..hehe..kalu ikot mak dia..harus cam belonsssss.... >_

hurmmm...nmpk x..hero sy tgh kangkang 2..hihihi..nmpk ape ade kat tgh2 tue..hehehe :) 
ats 2..jari2 dia....tp sy mcm bad luck...coz ms wat scan baby tgh meniarap...
so..muka dia xnmpk..kejap je dia bg tunjok..cume dari apa doc ckp..
muka dia cam saya!!!well ank mummy kan...
hihih


Da nk msk 7bulan ni...mcm2 ragam pulak...pedih ulu hati...mlm xlena tido, n masalah ngantok 2 dtg balik....wpon ckop tido...p ttp ngantok....haishhh...ni la dia kan...ptt la org kate...syurga ank..dibwh tapak kaki ibu...sbb dugaan dlm 9bulan ni...xterbls ngan kata2 @ wang ringgit....tiba2 cam sebak bila teringat khilaf aku pada ibu,,,wpon bkn sgt trok..tp setidak2nyer aku penah wat ibu terkecil ati ngan tgkah laku aku...maafkn saya ibu!!!!skrg br saya tau pengorbanan ibu menjaga sy sejak dr dlm kandungan hinggalah dewasa..

Wehuuuuuuuuuuu...chillexxxxx!!!hari ibu nk dekat..nk bg apa kat ibu tercinta.....???

Hurm.....chows korg...da kol 6PM...ms sudah time utk aku berperang di jalanan!!!doakan yg terbaik utk aku n Si Kechik ni k......
huge n kisss....muaxxxxxxxxxxxx

Friday, April 15, 2011

Turn on 25..............

Salam Sabtu sahabat.....

Wowwwww!!!!sgt indah pg ni....bgn pg ujan lebat..thx god sabtu..kalu hari senen mmg mnjwb la nk drve ke offce....korg 2 sure golek2 lg kat katil kan...ngan selimut tebalnyer..cuaca sejoknyer..pas 2 jap g bgn, tgk ats meja mkn da sedia kopi'o ngan cokodok hidangan dr bonda tercinta...p pada yg da kawen 2..msk sndiri la gamaknyer(2 pon kalu rajin..kalu x..hello MCD..kikiki)!!!

Hari ni genap sudah 6bulan dan 2minggu aku bergelar ibu mengandung....mcm xcaya pon ade...rase mcm smlm je br diakad nikahkan..


..n rase mcm hr ni je aku disandingkan..
(muka ayahanda seakan sebak.....kan kwn2??)

tapi tau2..da 6bulan setgh da pon....sgt cpt masa berlalu....n lg 3bulan++ dr skrg....aku n suami akan bergelar ibu dan ayah pada zuriat kami sendiri.....n sedar2 xsedar jugak...aku da pon 25thn.... 2 April 2011 aku telah berjaya menambahkan 1angka lg dan syukur kehadratNya..kerana aku masih bernafas dan sihat spt mana aku dilahirkan dulu.....syukur alhamdulillah...amin!!!sepajang tempoh 25thn idop ni kan..rasenyer sume yg  aku impikan da tercapai....impian nk bergelar isteri , pada umur 24thn..terlaksana, impian nk bergelar ibu menjelang 25..insyallah akan berjaya...tggal lg 3bulan...n impian utk ade rumah sndiri jugak terlaksana....sgt bersyukur...dan sume ni mgkin xkan tercapai jika suami tiada disisi, n sokongan dr famly tercinta....amin!

Huhuhuhu...tiba2 je rase entry kali ni mcm aku serius kan..kalu x...kelaut je hasil penulisannyer....hihih...!!!ok chill....xmo da touching2.....korg penah x belikan hadiah utk diri korg sndiri bila sampainyer tarikh harijadi korg???penah?penah x???korg beli apa yeh???serius aku xpenah pon buat mcm 2...melainkan hadiah dr suami tercinta....well, fmly aku mmg xajar dr kechik utk bertukar2 hadiah....abah penah ckp..."abah..mmg xmanjakan ank2 abah dgn mengajar utk beli hadiah setiap kali hari lahir..tp abah rase ckop dgn 4perkara yg  abah da bg pd korg...1.Pelajaran, 2. Makan, 3. Tempat Tinggal, dan 4. Kasih Sayang...tp abh mntk maaf sbb abh xreti nk belai2 atau pelok cium korg sume bila masing2 da bsr2 ni..kechik2 dulu lain la...." well, itu mmg sifat abah, penah jugak hati ni terasa bila tgk ayah2 org lain pelok cium ank dorg bila antr g skolah..p abah cukop hanya ciuman yg ikhlas di tgn....ade xde kalu abh bg cium pipi dia pon kalu hari raya 2 pon mcm nk xnk je bg..heheh...cume ciuman di pipi aku, dari abah yg aku betol2 terasa bila aku sah bergelar isteri n segala tgjwb abah menjaga aku sbg ank yg selama ni digalas abah, telah diwasiatkan pada suami tercinta...n masa 2..mmg aku rase, lain sgt, hiba n sedeh tgk abah mengalirkan air mata utk lepaskan aku....n itu bukan lakonan...sgt terharu bila sesuatu perkara yg mmg mustahil utk abah lakukan..tapi abah buat masa 2...abah tarik muka aku, n cium kedua2 pipi dan dahi...gile sayu la..habis make up mak hokeyyy...hihih...abah mmg cam 2..hati keras!!!!ssh nk tgk dia nangis...tp yes!!!!aku telah berjaya menyentuh hati nyer..hihih...saya syg kamu ABAH....dan, EMAK...sy cintakan kamu dunia akhirat....

HOHOHOHO....knpa ni....mgkin cuaca hari ni yg mybbkan hasil penulisan aku berbau sayu...hihih..ok2..xmo da..sayu2..barbalik pada persoalan td...penah x,korg hadiahkan sesuatu yg berharga utk diri korg sndiri???AKU?!!!aku xpenah!!!!hihi....tapi thn ni insyallah, akan aku beli "barang" itu!!!!pasti....!!!xmo duit sesapa...nk duit aku sndiri...

Tahun ni...1st time clebrte bufday dgn gelaran "Isteri" hihi....mcm biase..en.somi bwk g dinner, n esknyer 2 dia bwk shoping...opsss!!!lupa sblm 2...dia da hadiahkan beg..beli on9 jew...hihi...pandai da yeh shoping on9....n gantikan cemin mata aku yg da hilang!!!2 je.....sedeh wehhh!!!sbb aku harapkan dia bg benda "2"..lama da menanti..tp xdpt2..n dia pon wat do no jer...padahal da tau da..apa nye "2" yg aku nk...so bufday thn ni aku rasenye gift dr dear..xsehebat mcm gift2 sblm ni....luluhhhhhhhhhhh :(( dlm tempuh 7thn bercinta, lg hebat2 hadiah dia bg...ni da kawen..gantikan spec n beli beg..2 pon beg murah je!!!huhhhhhhhh...sentap taw.....da la plan nk bwk g mkn ikan bakar kat melaka cancel last mnt...then hadiah pon..xmenarik.....

Hari berganti hari....n keadaan masih sama..mcm tggu bulan jatuh keriba..tp xde tanda2 +ve yg aku akan dpt brg "2" tapi...tau2 last few days dia bwk balik benda ni

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Dan dgn rasminyer, ini lah bufday gift aku....n brg "2" dia janji akan bg..lepas baby da lahir n segala keperluan baby da selesai..dia akan penuhi permintaan ku itu...hihihi..dia ckp hadiah ni lg worth it dr brg yg aku nk "2" .kete ni sesuai utk aku yg dlm keadaan berbadan dua..lebih selesa..n bila baby da ade...lg senang nk letak brg2 dia...sbb luas!!!well...aku agak tergamam..xtau nk kate apa...sbb...dlm bnyk2 hadiah dia bg..ini yg paling "berharga"....da 3hari kete ni kat umh...tp baru hari ni aku test drve..bagak gile weh..!!!msih xbrani lg....pape pon..pada kete lama ku..juga pemberian dr suami utk hadiah kawen...wpon ko br berkhidmat dgn aku xsmpai 5bulan...aku ttp syg ko "oren"....jgn isau..aku ttp akan jage ko!!!hihi...pada en.somi..w'pon kamu xbace belog saya ni....sy nk ucapkan jutaan terima kasih dgn hadiah yg sungguh xdijangka.....di luar kotak pikiran saya!!!sy syg kamu sgt2....ptt la la kamu keje mcm "lembu" sbb nk bg saya hadiah ni...sy cinta akan kamu separuh mati....(Separuh je...kang kalu mtai betol2...naya weh...hahaha)choiiii..simpang!!!n doaku utk diri ku sndiri...semoga tuhan panjangkan usia ku...berikan cahaya mata yg sihat, sempurna dan soleh/solehah, menjadi ibu yg bertanggungjawab, serta isteri yg mithali...B...ayang syg b sgt2....mmuahhhhhhhhhhh.....semoga rezki yg diberi tidak terhenti disini, moga rezki mu..iaitu rezki ku jua (>_<) akan murah dan diberkati...aminnnnnnnnnnnnn