Monday, May 11, 2015

Kurus Dengan Pro-bee


Assalammualaikum wbt....Hi,Salam Sejahtera & Salam Satu Malaysia....Selamat Hari Ibu Semua....Selamat Hari Ibu Mak....terima kasih utk semuanyer....muahhhhh *****





Koranggggggggggg!!!!!


Rindunyerrrrrr kat korangggggggggg......kekekeke :p
Bajet2 mcm ramai follower and readers je gayanyer kan....
Well, aku xbatak likers or followers mcm 'amran fans' :) :) :) :)
Tapi sebagai wanita, ibu, dan isteri aku xheran sume tu...ramai pengikut ke..xke...mak tak herannnnn....yang phenntingggggg apa yg aku tulis kt sini aku bley share ngan kekwn...dannnnn....xnyusahkan aku nk ulang cite balik dekat si A & si B...pastu  G dtg tnya lagi..then A kata da lupa pulak...ni si PQRSTNMY tgh tunggu lak ni jwpn dr aku...tetiba uolsssssss Harris poopoooooo..makanyer BYE2 la....Harris kalu da poopooo berbagai2 la actvty ibu n anak lepas tukar pampers tu...then apa jadi  ngan si A dan lelain....ha ahhh...korg tggu la sampai lebam yer...hahahahah..

Kesian...xsampai hati tau tgk korg...yer la...aku da bikin panas line..upload pic yg hala-hala  Kim Kardashian pas tu bila korang tanya achanerrrr aku diammmmm jerrr....konpom panas kan!!!aku tau...jgn nk tipu la....sbb aku pon sbnrnyer panas hati melonjak2 nk share ngan korg cite ni...sbb tu aku rase lebeh mudah aku share kat sini...ko leh share cite aku ni ngan kawan ko kat Londo...India...China...Rusia...dan yg berada di sekitar mentakab dan jengka 1 smpai 100...hahahahha

Ok...pada yang da tau tu...Alhamdulillah...tp pada yg xtau tu...ni aku nk ckp...anak aku da 2orang sekarg...si Aqish da nak 4yrs...si Harris esk 12/5/2015 cukop la 4bulan da usianyer.. ,Alhamdulillah da dua orang Arjuna Puan Suria...



Czer lg ke normal kan???soalan pertama yg akan terbit dibibir2 kekwn bila tau member da bersalin...pas tu br dia tnya boy ke girl...kekekekek...

Czer lg korang!!!xde rezeki nk normal...bila da masok yg ke 2x ni...xde la mcm cuak n sedeh sgt...sbb bila tau je da pregnant,,,mmg mental n fizikal ni da bersedia dgn apa jua kemungkinan...SO mcm tadehal la perot kene belah...tadehal la nk nangung perit sakit pedeh ngilu lepas bius habis...tadehal la tengok perot menggelebeh n still boncit mcm org preg 3bulan... :( :( :(

Memang sgt tadehal kalu CGPA aku mcm maslantodak :p kekekeke

Pheeeeuwwwwwwww....munafik sgt!!!!sedehh...menangis dlm hati hanya Dia yg tau...tapi demi satu insan kecil yang comel dan  berkongsi nyawa dgn aku...aku persetankan sume tu..yang penting aku nak ank yg aku kandung 9bulan dan membuatkan aku mencapai berat yg mencecah 76kg daripada 45kg...aku hadap...czer pon czer la..kalu gemok pon lepas ni...lantak la...

Tapi sebaik kuar je sepital...nahhh!!!amek ko....konpius da antara perot ngan badan...yg mana perot..yg mana badan pon da tau....hahahahhaahah....


 


Hari 3 Pantang = 69kg

Tu...pic ats tu!!!selera ke tidak???kahkahkah....jgn kata ko senah...mak jenab depan umh pon..terbantut nk suap nasi bila tgk aku....korg!!!pic tu...aku pakai bengkung yg zip on tu...yg khas utk org czer tu kan...tp korg bengkung tu..dia xde airbag dlm tu tau...haaaaaa...dah tu yg benjol tu hapa kan??persoalan yg konpom terlintas kat pale ko...haishhh itu pon nk kene bg tau ke...tu la PEROT... Perot yg br lepas czer tu...boncit kan...pic yg pandangan sisi tu...mmg aku xpenah share kat FB aku...sbb aku xsggup nk dgr kata2 yg benar dr mulut korg...paham...mmg betol boncit...tp aku xleh time masalahnyer ni maslan hooiiiii....TAK BOLEH!!!!sbb tu perap..n bila tiba masa mmg aku akan share...mcm hari ni!!!

Jadi aku pantang mcm biasa la...dgn set pantang NR!!! habis pantang...badan cenggini ha....


Ko xrase ke mcm udah balot nangka tu ha!!!!

Susah hati ko tau x bila da mcm nangka...!!!asal masok baju je...part lengan tu smpai siku je...kalu suar...smpai betis jer!!!aku xtau mana yg silap...aku ke baju...tp hati ni....hati ni jgn main2...dia nyer yakin...org yg nengok pon xcaya....hahahah...kekwn rapat still dok kata gemok...tp dia ni...tu2...yg da ngupe nangka ats tu...ttp rase kuwusss!!!! sampai la mak aku sendiri yg maki...dia kata gini... :-

"Baju mak yg XXL tu bnyk lagi yg bebaru...ko bg mak baju ni...nnt pegi umh nek uda ko (nenek muda)mak bg dia soh dia balot buah nangka...." ha..ahhh....sentap betol...makan luar dlm mmg habis sentap dia!!!

Tgh dok isau2 tu...ade member pm kat fb....kata2 dia buat aku sedar...yg aku mmg kene buat sesuatu kalu aku xnk jd mcm "bini2 Abang Jamil :- Butang baju melayu abg mana pah!!!!" ok xnk...seyesss!!!!so aku tnya dia.... "apa yg ko boleh bantu aku???cer share sket...."

 Dengan bermodalkan xsampai RM50...dlm masa kurg lebeh sebulan....aku dpt hasil yg mcm ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Da nampak susut sket...tros potong rambut...heheh...
Berprinsipkan...

Ailin ProBee #sprayjer BOLLEH KURUS!!!!

Semudah ABC kan???xpayah ssh2 nk telan pil...xpayah ssh2 nk pk risiko akan dtg...xpayah ssh nk labor modal yg banyak...n xpayah ssh2nak berdiet...korang hanya perlu spray di bawah lidah...3x sehari...30minit sblm menjamu selera...spray dan minum segelas air suam...kemudian korg boleh menikmati hidangan korg mcm biasa....tapi nk dptkan hasil yg cpt...tolong elakkan makanan yg berminyak, dan tinggi kalori.

Betul ke???

Ehhh...aku de masa yeh nk bohong korg time2 serius cenggini...Korang tau x,kenapa dgn hanya #sprayjer aku boleh menurunkan berat badan....Sbb didalamnyer terdapat :-

Garcinia Cambogia

Ekstrak Garcinia Cambogia bertindak sebagai "fat burner" semula jadi yang membantu meningkatkan metabolisme dan membantu proses detoks.

Propolis

1001 kebaikan propolis seperti yang diketahui umum, meningkatkan sistem imunisasi badan, memberi tenaga sepanjang hari.

Menegangkan kulit

Kandungan Collagen di dalam proBee membantu menegangkan kulit dan mencerahkan kulit.

Korang jgn khuatir sebab :-

Diuji secara klinikal

Ailin proBee telah diuji secara klinikal dan dikilangkan di kilang bertaraf GMP.

Selamat & Suci

Semua produk Ailin SKincare berdaftar dengan KKM, selamat dan suci.

Belanja korang sket pic ProBee:-





Di keluarkan oleh Ailin Skincare Sdn Bhd

Cite pjg lebar pon xguna kan...kalu xdtgkan hasil...takat 1pic je...apa la sgt kan...kay ni nk buktikan kat korg...aku sendiri yg guna...aku sndiri yg rase...dan kawan2 pon da mula tego n tanya...rase kejam sgt kalu aku kurus sesorg kan korg!!!dulu ms preg Aqish...berat aku cecah 74kg ms nk bersalin...n 2nd bb ni cecah 76kg..76kg drpd 45kg sebelum disahkan pregnant Haris.Yesss!!!mmg aku berjaya kurus ms aqish dulu,,,malah lg kurus dr zaman ank dara....tp ko tau berapa lama aku gigih?hampir dua tahun nk dptkan balik berat asal 45kg...tapi dgn Ailin ProBee utk 2nd baby ni...xsmpai 3bulan aku da berjaya kurangkan 12kg...habis pantang berat aku 65kg...dgn pengunaan Probee yg konsisten skrg berat aku 53kg...aku xkn benti smpai sini korg...aku akan pastikan raya ni berat aku paling terok pon 47KG!!!tp cita2 nk target 45kg...!kita tunggu n lihat je kay...penangan ProBee ni... 

Aku share sket la pic2 ms pregnantkan Aqish dan Haris....dan pic sekarang!!!

74kg!!! : Aqish





76kg!!: Harris


45kg!!!Tapi amek masa dua tahun utk aku mencapai kejayaan itu..
hehehe...dr 74kg...2tahun aku gigih utk dptkan 45kg...



53kg!!!Dalam masa 4bulan lepas bersalin...
hanya dengan #sprayjer jadi xmustahil
kali ni aku nk try dptkan 45kg
hanya dlm masa kurg 7bulan!!




45kg VS 53kg

Kalu korg pon nk try #sprayjer n kuruihhh mcm aku....korg leh contact :-

013-2236 614

Website : http://ailinskincare.com/probee/

Kalu korang rase2 nk #sembangkurus ngan aku...xpayah nk malu sgt aaa....just Pm je kat fb k...nnt br aku bg no hp aku kat korg..then kita wasap2...sbb kalu letak sini no.hp..aku rase kemungkinan ramai yg merapu dr yg serius...aku xsombong kalu korg berjenis...tp kalu sejenis biadap boleh jalan teros jgn stop2 kay...hehehe

Kita jumpa next entry....boooyyyyyyyyy!!!

Wednesday, October 8, 2014

GEMOK KETIKA HAMIL

Pssstttttttttttttt...pstttttttttttttttttt...pssstttttttttttttttttttttt korang....aku pregnant lg!!!hehehehe

Assalam,

Lama kan xupdate pape kt belog ni...belong nyer si "Kisah Cinta Kita -suriadzul" hikhikhikhik...alkisah..aku lupa password..pas tu email lak nk security answer....mmg lupaaaa bebeno...lgsg xboleh igt...dok la try n error...smpai la kene block xleh nk log in...pas tu, bila da ok...gigih lg masok la username yg penah pakai dedolu... suecute@yahoo la... suesweet@gmail la...sume failed...tp berkat gigih2 tu...aiii berjaya uolsssssss!!!!

Kemain lama xupdates...tau2...aku da 6mnth...kejot x...hehehe...berdiam diri..bkn berdiam sesaja korg...berdiam berisi nama dia...xsia2 aku diam...sbb membuahkan hasil...hahahahah

Alhamdulillah...syukur ats rezeki yg DIA berikan....in sya Allah kalu xde apa January ni bersalin la...doc bg date 21/Jan tp org kata ank no.2 ni biasa awal dr edd...xper la...lg cpt lg bgs...sbb lg senang aii nk mula kan operasi penyingkiran lemak dan sisa2 yg xbeguna dlm badan ni,,,

Pepaham la korg!!!kalu da preg tu...mmg xmandang da sue yg dulu....sbb su yg skrg...da 67.3kg!!!!br je sat2 ni timbang..3hari lepas br 65kg...ni ade harapan naik lagi..n mengikut kata2 juri tetap aiii kan uolssss....mmg rase2 kali ni...lebeh besar dr time preg kan Aqish dulu...Aqish dulu ms nk masok LR...Berat 73.9kg....tu 9bulan da tu..mmg nk bersalin...ni br 6mnth...da 67.3kg....ko xngaser ke yg lg 3bulan aku nk hadap ni...aku mampu naik lg 10-15kg...silap hover mau naik lg 20kg....


Memang selera tu menjadi2,,,konon kata nk control mkn..p bila da ngadap makanan depan mata,,,mana maunyer aku kata "OUHHH...CUKOP....jgn letak lagi......" or "DAH2...SU DIET NI...." mmg xla kan korgg....mmg xpenah...mcm 1 kerugian kalu aku xtambah...heheheh...kebiasan yg jd takut ni...juri2 tetap...dorg la yg pujok n bg kata2 nista utk aku stop dr tros tambah utk kali yg ke3@ke 4....hahahah

Persoalan :-

Tak takut gemok ke????

Gemok???Ala....da kawen...ank nk masok dua da pon...heran apa kalu gemok....laki nk cari lain???cari la..sket xheran...ank2 tu la harta aku...ko nk cr lain..ko cari la...dgn badan aku yg sado ni...ramai abg2 luar sana yg menanti......

tapi itu hanya kalu aku GILA....

Dan sebenarnyer, ini la jawapan seikhlas hati ku...

Gila xtakut!!!!mmg ajer aku gila la kalu aku xheran if aku GEMOK!!!takut korg..sume pompuan pon takutkan gemok kan...sapa yg nk diri dia gemok...xde sapa?Gemok ni sgt luas makna dia tau...hnya dgn GEMOK ni...hubungan laki bini boleh berpincangan, hubungan kawan boleh putus, hubungan adik brdik boleh retak...hanya kerana bila dia kata... " Hey....si Gemok" tp...skrg ni...aku hanya pekakkan telinga, butakan hati bila ade yang kata aku mcm tu...sbb dlm hati aku....dia xtau aku sumpah dia...mls nk marah2...sbb kenyataan mmg da GEMOK...nk buat mcm mana...tapi kita wat ileks je..wat cool je...smpai masa dia nnt...dia akn dtg n berbisik kat ko lalu bertanya.... " apa rahsia nyer kurus mcm ni????" Nahhh...masa ni la ko pulangkan balik apa yg dia ngejek kat ko...nampak x senjata org GEMOK ni....terbaik kan....

Ini bukan yg pertama...da ade pengalaman pon....korg tgk yeh..ni masa aku preg kan Aqish...masa ni 8Bulan da....berat ms ni dlm 69-70kg xsilap....



Muka laki aku pon...mcm keterpaksaan je bila bergambar.... ***malulatukanbinidanguperberuang

Tapi kan...berkat gigih uolsss....berkat kata2 GEMOK yang dilemperkan....berjaya kurus uolsssss lepas bersalinkan Aqish...lebeh kurus dr zaman remaja...ms bujang dulu...nk dptkan 47kg tu...azab...tp lepas bersalin kan aqish...senang2 je dpt 45kg....

Senang ke???

Senang la jugak...2tahun pakai bengkung and makan NR, setahun lebeh xmkn nasi, xminum manis, xmkn roti...senang la tu kan!!!






ok da la tu kan!!!!sbb lg bnyk aku upload...lg bnyk aku sakit hati...

Korang mesti nk tgk yg skrg ni kan...yg da GEMOK ni....

Nahhh!!!!



GEMOK kan!!!ok...mls da nk cite pjg2...korg doakan aku n baby sihat...n kita jumpa next entry k...tgk la...maybe lepas aku da kurus nnt kot kita jmpa balik...sbb mmg xsabar nnt nk share lg ngan korg....nk bg korg semangat...nk bg korg tips...mcm mana kita nk kekal langsinggg lepas bersalin...Janji!!!nnt aku share...bubye..muahhhhh 

Thursday, October 10, 2013

KOREA : NAMI ISLAND

Assalam,

Sebenarnyer...mls da nk cite pasal Korea ni..da lapok da...tp sebabkan ramai request soh review pasal NAMI ISLAND...so gagahkan jugak jari jemari ku untuk menaip..smbil hati ni...menangis laju2.... *rindukoreasangat2 :(((

Adalah wajib ke NAMI ISLAND jika anda2 sume bercuti sakan ke Seoul, Korea.....tapi pada yg berjalan sendiri makna kata x4low memana tour guide....nk pesan....korg jgn sebut "NAMI" tapi "NA-MEH" sbb...kalu la korg nk tnya2 org2 sana...sampai lebam diorang akan kata xtau....so please sebut.... "NA-MEH ISLAND"

SERIUS lupa...n mls nk igt....xtau la hari keberapa g sini...p rasenyer weeknd...yupss...rasenyer aku g sini hari sabtu....phuueewwww!!!pls korg....take note...kalu nk berjalan dgn senang lenang...sila lah jgn pilih weeknd..pilihlah hari biasa.....nk q pjg 1 hal...then sesak....pas tu..tang nk amek gambo tu kan....cam ishhhh....kaluttt sungguhhhhh!!!nk pulak yg mmg kaki bergambar kan....lepas dia...dia..lepas dia...dia...selagi dia rase dia xcute...selagi tu dia post kat situ...smpai xsedar...yg lain da genggam penumbuk nk bg sebijik!!!kekeke

Sebabkan...hari2 kami penat....so plan asal nk bergerak ke Nami lepas subuh....bertukar ke tgh hari buta...tatkala matahari pacak ats kepala..wpon suhu dikala itu -1 ke -2....nk masak pon xsempat utk bekalan kami kat sana....makanyer...kuar dgn perot kosong....tp alhamdulillah...karipap yg mak bekalkan tu...masih elok...aku sempat panaskan balik...then bwk maggie hot cup...crackers..3 in 1 milo..coffee...wpon aku sedar..kat pulau tu...ade 1 muslim restaurant p..ank tekak kami xrela nk telan...nasi da la mcm pulut...pastu cara masak dorg...mmg xkene la ngan tekak...rela lagi aku hadap ikan pekasam...jadi utk korg2 sume...bab makanan halal kat pulau tu...usah la di gusarkan...krn ade halal food...

Korang boleh pilih samada nk naik bus atau naik train....sbb kan kami kuar lewat...so decide utk naik train...sbb kalu naik bus...kita kene g beli tiket awal pagi...coz dikhuatiri tiket habis...sbb ade yg booked on9 jugak...so kalu da kol 10@11am tu...lupakan la hajat nk naik bus tu...sbb dr kajian yg aku buat :p korg kene kuar seawal kol 7am utk dpt kan tiket bus.

Meh nak ajar sket if korg berminat nk naik bus...kalu aku la kan...kalu kita g tempat org...kalu nk luas pemandangan tu...lebeh elok jalan kaki...tapi kalu jalan kaki...xtau la bila korg leh sampai...so kalu nk rase luas jugak pandangan mata tu..lebeh baik naik busss...mmg korg leh layan pemandangan yg indah2...tempat org kan uolssss....pd org Korea...xde la indah mana pon..p sbbkan kita ni tourist....tengok org jual buah tepi jalan pon kita teruja...padahal kat malaysia ni..aku percaya...kalu korg lalu cokit tu...haram nk mandang..ye dak....hahhahahah

Cara ke Nami Island dgn menggunakan Bus:-

Kat sini ade 2 area shuttle bus, yakni 1 kat Tapgol Park(Insadong) dan lagi 1 kat Jamsil.


  • Naik Subway Line 1, turun Jonggak Station exit 3. Jalan terus smpai korang nampak bangunan besar then amek kiri. Korang boleh nampak da bus paking sebelah kanan jalan. opss...lg 1...dia betol2 sebelah Tapgol Park and seberang jalan tu ade Starbucks. Then korg nmpk da Naminara Republic Embassy. Naik tgkat 3 n beli tiket kat situ k...or else korg leh call no. ni +82-2-753-1247, no worries...dorg leh speaking...hihih


- Harga tiket pegi balik KRW 15,000. If termasuk ferry nk ke Nami Island jadik KRW 23,000. Kalu nk tau lebeh lanjut korg bley tgk kat website dorg http://www.namisum.com/

Cara ke 2:-


  • If korg nk naik dr Jamsil. Naik subway (line 2 @ 8) exit 4. Jalan teros smpai nampak Lotte Mart sebelah kiri. Korang akan nmpk bus tu berator dgn lurusnyer depan Lotte Mart. Harga sama je mcm naik kat Tapgol Park Insadong. 


***Tiket bus yg korg beli akan disertakan dgn no. kerusi...so sblm nk pilih kusi tu...tgk dulu no. kusi korg...jgn wat malu org Malaysia noooo....heheh. Perjalanan amek masa dlm 2jam.

Cara ke Nami Island naik KORAIL/TRAIN/KETAPI:-

Nahhhhh....kami pilih naik subway@korail memandang kan ia lebeh mudah...cepat...dan laju....kekeke


  • Naik Subway line 1 dan turun di stetsen Cheongyangni. Sesampai je uolsss kat stesen ni....korg ikot singboard ke "STESEN KERETAPI CHEONGNANGYI" ini utk stesen ketapi Jenis KORAIL lak...yg td korg naik tu jenis subway...kalu kat Malaysia ni...subway ni cam utk bandar lebeh kurg Star LRT&Putra LRT...Korail lak utk luar dr bandar lebeh kurang KOMUTER...tp dia xsempot n mengah cam komuter..laju uolsss....mcm ERL!!! ...if xsalah...nk ke BUSAN pon leh naik KORAIL ni.....
Penulis di hadapan STESEN CHEONGYANGNI :PPPP



  • Korang naik ats tu....g beli tiket kat mesin tiket dia yg berderet kat tepi tu. Sehala tiket dia KWN 3,800. Korang xboleh beli dua hala tros...so balik nnt kalu hajat naik KORAIL...kene beli tiket lain kat tempat yg korg turun tu. So, beli tiket untuk ke STESEN GAPYEONG . ***tapi kami xbeli pon tiket...sbb kami dok pikiaq card subway tu boleh guna kat KORAIL...smpai pertengahan jln..inspectror dia dtg chk sorg2 mntk tiket...dgn gentle kami laki bini tunjuk card subway...konpiden sgt. lagi terok dia xpaham english. so kami guna bahasa isyarat...hehehe....dia kuarkan machine kat poket suar dia...pas tu..tekan2..then kuar 1tiket...then dia mntk kami duit....kita org org byr mcm yg machine tu tunjok...price jadi triple sbb umpamanyer sbg denda sbb xbeli tiket awal td.... -sigh- So please kekwn...beli tiket anda ni Stesen Cheongyangni. Perjalan amek masa dalam sejam lebeh. Pon bolej jadik ke 2jam....lebih kurg bus jugak la...
STESEN GAPYEONG
Penulis curik dr en. Google :p

  • Sesampai je kat Stesen Gapyeong...Korg kuar je dr situ...korg akan nmpk berderet cab berator mntk dinaik utk dihantar ke jetty nami island.
Lihatlah di belakang penulis...berderet cab berator..bus pon hadeee...

  • Driver cab tu mmg tau da...korg nk ke jetty, sbb kebanyakan org yg turun kat stetsen ni..mmg nak ke NAMI ISLAND. Tambang cab lebeh kurang KRW 4,000. So ckp je la... " jetty please" korg xyah nk ckp pjg lebar..sbb telinga dorg hanya akan faham "JETTY" 

  • Sesampai je ke Jetty Nami Island....korg kene beli tiket utk melawat ke pulau tu. Harga tiket KRW 8,000 UTK PERGI N BALIK. tapi korg ade cara lain...
Korang bley naik benda alah ni jugak....
Sumber dr Google
xtau berapa harga...sbb xde minat nk naik...kekek

Kaunter Tiket kat Jetty Nami Island.


Meh layan gambar2 kami kat Nami Island....







Kami difahamkan, ni la salah satu tempat yg wajib korg singgah kat Nami Island ni..
Tempat yg dorg shooting utk cite WINTER SONATA....


Teheeeee....mcm terencat main salji...hahaha


Thx so Much love....muuahhhh...i luv u....

hurm.....habis da korg berjln...sila lah naik ferry dan balik semula ke jety...pon sama...korg leh pilih nk naik bus...or amek cab balik....then ke stetsen Gapyeong.Tapi last bus, kol 6pm...mcm biasa la...balik tu...korg pergi la balik ke tempat asal mu yer....kalu yg naik Korail tu....g la balik ke Stesen CHEONGNANGYI...

Well....sebenarnyer kan....bnyk lagi tempat yg kami xsempat jelajah ms kat pulau tu...sbb iainyer terlalu luassssss.....dalam keadaan cuaca yg sgt sejokkk beku....mmg xlarat da nk jalan...rugi???xpon...sbb puas je..lg pon...nnt boleh dtg lg kan b??Hahahahah...pheuwwww....harusss....wajib dtg lg....kalu ke sini...mmg korg akan habiskan masa 1hr tu kan pulau ni....pheuwww....laparrrrr......so kami bergegas balik Hostel...n masak..telor dadar n sardin sgt layannnn.....

Till then uolsss.....jumpa lagi next entry yeh.....

*looking forward for next trip...tick tock!!!

Thursday, July 4, 2013

Rahsia Saya Kekal Langsing!!!!!!!

Assalam & Hi,

EICEHHH.....tajok lgsg xbley bla kan!!!!!kalu nk muntah...sila kan muntah skrg...jgn ditahan2,,,kelak memakan diri nnt....kekekekek

Sejak dua menjak ni...ramai la kekwn fb...yg dok pm tnya..."apakah rahsia su kekal langsing mcm skrg...share2 la...."bila da ramai tnya...rase cam ponat la ha nk ulang2 cerita...kadang aku copy paste je dr msg sblm ni...sbb nk cite balik..type balik 1-1 ngan kelajuan hp yg da darurat...then tetiba dia kabur...!!!omakkaiii...rase nk ku baling je,,,p kalu baling...aku jugak yg rugi,,,p skrg tidak lg...sbb da dpt hp baru...tq daddy aqish,,,,hihih

Nak kurus mcm skrg bukan senang uolss....bnyk yg aku korban kan....nk kata hebat tu...xde la kot...sbb ade je kekwn aku yg lain...dlm ms 44hr tu,,,da dpt figure yg lama...p aku mkn thn gak la...kalu dikira2...betol2 boleh sarung jeans lelama yg size 25/26 tu,,,,time aqish da nk msk 1y4m cam gitu la....br leh selesa..sblm tu..boleh jugak sarung,,,,p nauzubillah!!!kalu masuk public toilet...mmg wat malu kaum...org dr luar 2 dgr...mcm kan aku ni kat dlm tgh bertumbuk...mau x!!!seksa gila nk sarung naik ke ats...dr tang peha ke ats...kadang smpai tersepak2 pintu toilet.....hahahahhahahaahh!!!!punya la bersungguh kan nk sarung!!!!!

Rase bersalah pulak x share ngan korg...sbb ade yg tnya2,,,aku ade amek pape pil diet x???then bila jwb xde...dorg rase xpuas hati....haishh...mcm mana ke nk kata yer...kalu da xamek tu...makanyer xamek la....ok..cite dia gini!!!meh dekat sini....senang sket nk cite....

ok!!!

Kalu korg 4low blog aku ni...diawal post lepas aku bersalin tu... click sini " http://kisahcintakita-suriadzul.blogspot.com/2011/11/saya-sudah-hilang-22kg.html " if korg tertinggal atau xperasan...aku da share,,,n da perjelaskan dgn terang...punca mengapa dan kenapa aku cpt kurus!!!!xde sebab musibab lain...hnya disebabkan oleh NONA ROGUY semata!!!!!

Percaya atau tidak...sampai skrg aku masih lg makan NR ni...tp bukan la set bersalin dia....NR ni bukan hnya semata2 set bersalin...dia jugak ade jual brg2 lain..penjagaan dalaman wanita selepas bersalin....i tell u what!!!!the result is super excellent....xperlu aku nk terangkn dgn jelas...cukop aku katakan....laki aku berpuas hati dgn duit yg dia telah laburkan utk pembelian NR ni....

Meh nk bg tau apa yg aku masih amalkan smpai skrg....

Sehingga kini....yakni 21hb ni,,,Aqish genap 2tahun,,,maka 2sudah berlalu....tp aku tetap maintain  amek NR...

Ni jadual makan NR bagi yg tidak lawas...means ade mslh sembelit...ssh nk membuang la senang cite!!!kadang 2-3hr pon xmembuang...jd ni program utk anda.. :-

  • Hari ke-9, start macam dari hari pertama.
  • Start dari dosej yang paling rendah. Kalau tahap kelawasan membuang tidak memuaskan, baru tambah dosej.
  • Untuk PHYTOX, sila berhenti makan ketika period dan sambung Phyto Cleanse Plus/Phyto Cleanse/Phyto Natal dan Air Akar Herbanika. Mula balik Phytox selepas hari ke-5 period.

*Sila ikuti Program Intensif diatas ini setiap hari tanpa rehat sehingga 2 minggu atau 1 bulan berturutan atau sehingga berjaya menurunkan berat badan anda!

Dan ini pula utk program diet bersama NR bg mereka yg lawas...asal mkn je membuang..asal mkn je nk cr toilet...nah!!!ini program diet utk anda :-
  • Hari ke-9, start macam dari hari pertama.
  • Start dari dosej yang paling rendah. Kalau tahap kelawasan membuang tidak memuaskan, baru tambah dosej.
  • Untuk PHYTOX, sila berhenti makan ketika period dan sambung Phyto Cleanse Plus/Phyto Cleanse/Phyto Natal dan Air Akar Herbanika. Mula balik Phytox selepas hari ke-5 period.

*Sila ikuti Program Intensif diatas ini setiap hari tanpa rehat sehingga 2 minggu atau 1 bulan berturutan atau sehingga berjaya menurunkan berat badan anda!

Trostrang ckp....cost dia agak tggi berbanding dgn pil2 diet @ supplement yg lain!!!tp kene igt...ni bukan semata2 utk kurus!!!!tp utk penjagaan dalaman korg...kalu takat kurus je lebeh...p service dalaman out,,,xguna gak betol x...kilang nk guna lama...jd kalu korg berhabis ke baju,,,ke bag mahal2...so utk kesihatan kita...apa lah salahnyer kan kita berhabis....p utk aku...Alhamdulillah...suami aku sentiasa sokong and menjadi penderma aku yg setia....

Tapi korg!!!pelis la...maintain n displin...walau apa produk skali pon yg korg makan atau amalkan..p kalu xmaintain...sia2 sume tu...jgn mengharapkan sesuatu tu berlaku dgn cpt..kalu kita sndiri xde displin diri...pengawalan makan..dr segi kuantiti amat penting yer sahabat2!!!elakkan makanan yg manis2...pegambilan makanan berat selepas pukul 7pm adalah satu kesalahan yg bsr....sesakali kalu teringin...cam terjebak ngan makan malam dan agendanyer menarik...maka!!!jamah la ia...jgn ditenung2 shj.. :)))) tp igt!!!lepas tu...diet kaw2 utk smggu....

Bagi aku yg da amalkan bnda ni selama 2thn...aku da xikot jadual ats tu....aku akan skip2 2-3hr....tp utk korg yg baru nk mula ni...sila lah amalkan jadual tersebut,,,tp sila igt...jadual ni amat berkesan utk mereka yg br shj melahirkan ank...bg mereka yg anknya telah pon mencecah sethn keats...ia masih ttp berkesan...ttp agak makan masa sedikit!!!!

****aku bukan la agent @ juru ckp bg pihak NONA ROGUY!!!tiada lgsg imbuhan mahupon insentif dr pihak NR!!!ttp...bercelotehnyer aku disini...adalah utk berkongsi kecantikkan aku bersama korg!!!!abaikan...pujian keats diri sndiri itu...hahah...

SEMOGA BERJAYA UOLSSSSS!!!!anythg just pm aku k!!!!


Gambar bertarikh 29/June/2013


Gambar bertarikh hr ini : 4/July/2013



X igt bila tarikh!!!p yg pasti...bj merah tu aku!!!!hahahahah

Thursday, June 13, 2013

Bila PHD Bertamu Di Jiwa Dan Sanubari...

Assalam & Hi,

Lama sungguh da xupdate belog kan????mmg tahap kerajinan nk update belog tu da malap...bila dtg mood...mula la...ade je yg xsempat...br on lappy...aqish da bgn tido...br nk mulakan ayat...aqish mntk vitagen...fav aqish tu... Jadi jgn ditanya kenapa aku da xupdate belog...

Xsangka, rupenyer aku ni ade jugak peminat. Rupenyer ade je permerhati yg sentiasa memerhatikan aku...???Wakakaka....ini bukan aku yg perasan...tp mmg begitu la kenyataannyer...

Dalam seminggu dua ni...aku tersangat la stress dgn org2 sekeliling aku...aku xtau nk mulakan cerita ni mcm mana..xtau nk share ngan korg mcm mana...sbb aku takut2 nnt...korg akan salah fhm...kot la korg pon sama je nnt dgn org2 yg aku stress ni...but hopefully u guys not!!!

ok!!!

Kadang2, bila kita berkawan...dalam xsedar sbnrnyer mereka ini ade tersimpan dan terbuku di dalam hati dgn perasaan yg -ve...dalam diam..mereka ceburikan kebahagiaan, kesenangan, dan kemewahan yg kita ade. Walaupon, dari mimik muka mereka ini..umpama nur cahaya dr syurga..tp kenyataannya umpama bunga api yg meletop di kala malam merdeka dan new year eve....

Aku xckp aku suci...aku xckp aku xpenah dengki atau iri dgn org...tipu la kalu kita xdengki bila kita tgk org gaji 15-20k sebulan..tiap2 bulan msk Chanel..sebat 3-4bag....tipu la kan..kalu kita xdengki...betol x???tp dengki aku..takat tu je la...kebiasaan nyer..yg tau aku dengki pon..laki aku je...dan yg melayan dengki aku pon..laki aku je...tp aku xbiarkan dengki tu..utk merosakkan hbgn kawan yg da terjalin...aku xde la sampai tahap xnk tego...tahap nk sebarkan berita2 yg hnya ditayangkan di sinetron astro ria jam 6.30pm....xde la!!!seyes xde smpai cam tu...sebaliknya..aku tros direct je ckp...."wehhh...seyes aku jelesss ngan ko ni..msk chanel 3-4x sebulan..msk bkn berlenggang..tp bawak hasil...aku ni kalu masuk...bila kuar tu...bag aqish jugak la yg aku bwk kuar....xhado la chanel lg...maybe kalu kasut aku da tukar size 9...maybe laki aku belikan..sbb wat masa skrg ni..masih lagi vincci size 6..." so rasenyer...pengakuan dengki dgn jujur tu..dpt hilangkan stress aku yg nk lg bag chanel ni....hahahahhahah...

Masalah dgn kawan2 opis ni...mmg kat mana2 aku keje...mmg aku akan berdepan dgn masalah mcm ni...tp kali ni...sumpah marha kaya hebat wa ckp lu...tahap super saya kehebatannya...kalu bola dragon ball hnya 7biji dlm tv..p kalu aku ni...tahap dia..bola dragon ball tu boleh jadi 10bj....ha,,,hebat ke xhebat..nk kene cr lg 3biji bola dragon tu....

Kadang2 aku terpk...kenapa mereka perlu mempertikaikan apa yg aku pakai...apa yg aku ade...dan apa yg aku beli???KENAPA???a big question mark there???KENAPA??????kenapa kalu ko drpd jalan kaki...tetiba ko naik BMW 7series..aku xpenah pon nk heran??kenapa??sebab..pada aku...ko jalan kaki ke..ko naik bm ke...itu harta bukan aku yg punyer...dan yg penting..ko xketok umh aku utk mntk duit?jadi utk apa aku pertikaikan...utk apa???

Dengki kalu ditambah dgn rekaan cerita, dan fitnah..mmg sedap didgr!!!!tp bila smpai tuan punyer badan dpt tahu,,,mmg malang utk ko!!!!bila di dengar bunyi nyer mmg kelaka...tp pada aku..da xde kelakarnyer lagi...kalu smpai tahap...aku dtg keje tiap pagi pon...ko pegi check kete aku tu..da cuci ke belom...lepas tu..chk pulak blog aku...ade x aku uar2kan apa yg aku dpt...jd bila aku xbuat sume tu..maka timbul la cerita2 sinetron ni....

Pada aku la kan...kita xperlu nk memandang rendah pd seseorg...duit dia kat bank...ko xpenah tahu...sbb dia xpenah nk print screen bg ko tgk...dan kalu makcik tukang cuci tu...balik keje boleh naik honda city...knapa ko yg pencacai ni...xboleh naik Q7???knpa ko nk mempertikaikan..mampu ke tukang cuci pakai honda???ehhh...y not???kenapa tidak...kita xtau yg makcik ni..silap2 perjuang MLM yg berjaya...jd tukang cuci sbb nk elak jaga cucu..mn kita tau kan...nk mntk jd clerk...xboleh da...kecuali makcik ni buat botox...

Kenapa, bila sesorg tu..transform kan diri dia...dr hanya kancil ke AUDI A4..kenapa mesti ko nk mempertikaikan bahawa kereta tersebut adalah kereta pinjam??mmg la pinjam...tp pinjam ngan bank..bkn pinjam ngan abah kawww....perlu ke dia tampal agreement bank/geran kete tu kat kete..atau perlu ke dia wat copy dan edarkan pada kwn2 opis?perlu ke?perlu ke ko chk kete dia tiap2 pg utk tau da cuci ke x..ouhhh "berkeladak"?perlu ke ko pergi chk dgn teman2 rapat dia..yg kete tu sah ke tidak dia punyer???perlu ke ko mengkaji pendapatan suami dia..samada mampu atau tidak utk membayar monthly kereta tersebut..??perlu ke persoal kan..."kalu betol kete dia...knpa xcite kat blog pon?then xde pon upload kat fb?" ???perlu ke ????aku rase xperlu sume tu...sbb ank ko kat umh lebeh memerlukan ko...dia menanti ko utk mengambil nyer di rumh pengasuh....

Rase sedeh sgt bila benda2 mcm ni ditimbulkan...bila kita jalan kaki org hina kita...bila kita lebeh dr dia...dia kata mcm2...jadi dia nk kita ni mcm dia la kot kan???xkn aku nk ikot ko ade scandal..sementara suami kau berjuang utk negara....opsss...terlepas mak...tp knpa kita mesti nk ikot org...knpa kita xjd diri kita sndiri...???

Paling sedeh...bila yg xde kene mngena..sibuk2 nk jd penyedap cerita,,,hai la manusia....well...manusia2 ni...sume da xde dlm fb aku....kalu ade pon...sudah ku restricted kan dikau!!!!

Tp aku xlupa..yg ko sentiasa terjah belog aku ni...jadi...bebelan ku ini...hanya utk ko sahabatku...semoga kehidupan ko lebeh aman, makmur dan sejahtera...ehhhehh...da mcm lagu negaraku pulak yer...

***audi a4, makcik cuci, bmw 7series, dragon ball 10bj...hanyalah penyedap cerita...xde kene mengena pon sbrnyer...hehehe


Saje nk share..bj nikah nyer aku...da mula longgar!!!mcm nk kene alter...hehehe...jgn PHD lg okey...



Monday, March 18, 2013

Winter Sonata De Korea.....

Salam&Hi uolssss....

Genap sebulan da aku blik dr bercuti....hajat hati balik2 tu nk la update sket2 n share2 kisah kami di Korea...tp xdan....mntk maap la yer....

Pada awalnye...Korea ni bkn la destinasi pilihan suami aku....kalu ikotkan...aku pendam nk g sini dr tahun 2005 lg...ms aku study dulu...ms tu, kolej aku ade wat study vacation ke Korea...P sbbkan halangan dr boypren, cheq xjadik p!!!la ni bopren cheq da jadik suami cheq yg sah...xsia2 cheq ikot ckp dia...pasai da jd laki...kalu idak...cheq bako smpai rentung!!!hahahahah

So, plan nk bercuti ni..laki aku da bg tau 3bulan sblm tarikh nk fly...dia call dr opis..n soh aku chk flight..n pilihla nk g mana2...dia ikot kan sajo....so ms 2...Korea da xmain sgt dlm kepala....biasa la manusia kan...bila da bg peha nk kepala...hahahaha...so tros ckp...."hahah,,,ye ke b??serius...ok..ayg nk g Europe pls..nk g Paris+London..." dia balik je dr keje....dia setuju  nk p London ...tp ade 1 mslah...dia ckp xleh bwk Aqish...sbb winter n aqish pon kechik lg...just berdua je...so bila pk2 balik...mcm xbebaloi nk g sana xbwk ank...kita bkn org kaya yg mampu nk g sana bnyk kali...so if da g skali..xmungkin laki aku nk g lagi kan...kang kalu aqish ajak p sana...nk ckp apa??so aku sndiri yg batal trip g sana..wpon hati ni sedekit frust...da berangan da nk bergambar kat Eiffel Tower korg......

So pk punyer pk...sbb kan ms tu...mmg da set...nk rase suasana musim salju tu....google dan sebgainyer...aku ckp nk p KOREA....!!da aku bilang..dia xnk...dia nk p Melbourne...haiyooo...so ms ni aku main peranan....aku flashback mind dia...aku highlite kan balik minda dia...aku ckp "b...igt x jnji b ngan ayg..ayg failed final paper ayg sbb xikot trip g Korea...b janji nk bwk ayg kan??igt x.....???? dia tros diam....

Masalah utama laki aku xnk p Korea ni bkn apa...p sbbkan ssh nk dptkan makanan halal...n ssh nk berkomunikasi...kalah ayam itik kalu nk sembang ngan dorg ni....so aku ckp,tu xjd mslh...serahkan sume tu kat aku,,,aku akan pastikan trip ni yg paling heaven dia akan rase...hahahahah!!!

Bila dia da setuju..maka mula la operasi membuat ketas keje...hampir 2 bulan aku tido lewat hnya semata2 nk study pasal Korea...tnya kekwn yg da penah pegi...google..dan akhirnyer..smggu sblm pegi tu...sume aku da siapkan...jadual berjln ms kat sana...makan...transport n lain2...ops!!lupa nk nyatakan disini..kami xikot mana2 travel agency mahupon tour guide..jd aku tegaskan disini...aku la Tour Guide utk trip ke Korea ni...

Kami bergerak ke sana pada 13/Feb dan pulang semula pada 18/feb..perjalan mengambil masa lebeh kurang 6jam...dan masa Korea cepat 1jam dr waktu kita di Malaysia...Tepat jam 7.50am waktu Korea...kami sampai di Incheon Airport....Alhamdulillah!!!n tros hinggap 1ciuman kecil kat pipi laki aku..."thx b bwk ayg dtg sini....dream come true..." lepas da settle urusan custom sume...melangkah la kami ke pintu gerbang airport!!!!wahhh....gila gentle...xpakai winter coat n hnya berkasut biasa kami redah...kuar2 je...sejok smpai ke hati!!!omakkkaiii...boleh mati beku mcm ni....geledah bag...tukar apa yg ptt....ms kuar je dr pintu flight tu...kami perasan sume org da geledah bag masing2...tukar pakai boots...pakai winter coat...p kami x!!!so bila da kuar pintu airport br sedar...kenapa n mengapa mereka kelam kabut utk berbuat demikian...hahah...

Kalu ikot pada plan asal...aku nk naik Arex...lrt dorg dr airport...so dr Arex br la bertukar ke subway utk menuju ke hostel kami...tp sbbkn bag kami gedabak..n perlu transfer dr 1ine ke line train yg lain..maka kami naik Limousine...cost dia lebeh kurg RM180 utk 2org...rase tu yg paling murah da kami dapt..kalu naik Arex+subway...cost xsmpai rm20 pon....

Wah!!!teruja....sana sini salji membeku....perjalanan amek ms dlm sejam dr airport ke hostel...tp i tell u...jammed dia...kalah Malaysia....Ya Allah....aku smpai baring dlm limo tu...xtahan....kematu da...penat naik flight pon xhbs lg...maka sbbkan jam tu..perjalan jd 3jam.....n!!!paling sedeh...driver tu sndiri sesat n xtau kat mana lokasi hostel aku nk tido tu...lg 1 mslh... Tau x!!!kelewatan ni, da mencacatkan tugas aku sbg Tour Guide...dia da ganggu jadual aku...demmmmm!!!!Nasib customer aku sorg je....hahaha :))

Maka plan asal nk kuar berjln kol 3pm..terlajak smpai ke 6pm...sbb nmpk je katil..2-2 overdoss... so, 1st place yg kami visit "Namsam Tower" & "Bear Museum"  aku xrase rugi jugak..sbb aku dpt rase suasana waktu siang..n mlm...diikotkan mlm lg best...korg leh nmpk bandar Seoul cantik gile dr ats tu...lampu2 neon yg gemerlapan n pencahayaan yg romantik...seolah2 namsan tu..ko yg punyer!!!

Cara2 ke  Namsan Tower: (Bear Museum berjiran je ngan Namsan Tower)


  1. Take Subway to Myeondong Station 
  2. Exit 2@3
  3. Walk pass 7-eleven & GS-25 (on ur right)
  4. Walk hill (Namsan GuestHouse)
  5. Namsam Tower Cable Car
Korang boleh pilih sama de nk naik cable car atau jln kaki!!!if korg rase korg gagah...g la mendaki tu ha...tggiiiiiiiiii woiiiiiiiii....2jam br smpai kot....aku naik cable...igt da naik cable tros la smpai tower..tp kene menapak lg ank tgga..pengsan!!!!mmg kalu ade ank kechik..aku cadangkan...korg g ikot tour guide je la yeh...jgn ikot cara kami...


Jujur aku kata...aku sendiri xcaya yg aku mampu utk berdikari kat sana...dr sangkaan n jangkaan kekwn..ramai beranggapan kami akn sesat...sbb kata mereka...subway sana xmcm Lrt kita...yes!!!!aku akui..itu mmg betol...korg tau...dorg ade lebeh kurg 12line...kita kat sini..2lane je...tp percaya pada diri sndiri itu penting...biarla apa yg nk dikata..dorg kata je pandai...meh sini smbil berkata2 tu..bg sponser sket aku naik cab!!!hahahah....

aku share sket tips dia yeh :


  1. Dapatkan Subway map kat counter ticket
  2. Untuk permulaan tnya dulu...bagaimana, dan macamana  utk ke destinasi yg korg nk tuju tu kat staff subway...biasanyer staff sini boleh la..so-so la english dorg...masih leh faham....
  3. Bila dia da explain...cer korg study kejap map tu dlm 30mnt...go thru each place yg korg nk g tu.
  4. Buat note siap2...sbb apa yg dorg explain masih fresh...jd korg xbuang masa lg utk tnya bnda yg sama di lain hari..
  5. Betol x tipu!!!Map tu mmg jelas da..xde tipu2...mmg xkn temberang korg...bila korg fhm...korg mmg xkn sesat..n korg akan jumpa n tau mcm mana nk g tmpat yg nk dituju tu tanpa perlu tnya2 org lagi,,,jji map tu sentiasa kat tgn korg...aku genggam map tu..smpai jd belacan da...hancorr...barai sblm nk balik...hahah
ps: Map tu bkn dlm korea je...tapi juga english!!!!so what????trust me...u can....

Korea ni mudah je sbnrnyer,,,pada yg xpenah pegi,,n xpenah berjln sndiri..mmg korg anggap ssh..sbb korg xcuba..n xtau...tp bila da cuba..da tau...korg akan rase..bergerak sndiri lebeh mudah dr ikot agency...u have your own schedule.. n u can manage ur self!!!xterikat ngan time dorg...kol 7@8am da nk kuar hotel..kami kol 12@1pm br kuar...pon masih sempat pegi sume place...

Meh nk tayang pic kami masa di Namsan Tower:-


Nampak x??well masa ni sgt menguji stamina korg...berjalan naik bukit lebeh kurg 1km kot


laparrrrr..hahaha...


Kalu kat Malaysia..lebeh kurg KL Tower je...


Bear Museum


Bila msk je sini...terpk..kalu la aqish ade,,,macam mana ke
gaya kalu dia mntk nk bwk bear ni balik!!!mampoiiiii...

well...sekian utk kali ni...nnt aku share lg k...aqish da bgn!!!

psttt2 : masa nk balik dr Namsan...kami sesatttt!!!!!urghhhhh..sbb gatai xnaik cable...haha...nasib jumpa cab..tahan n mnta dia antar kami ke Myeongdong Subway...



Thursday, December 27, 2012

LIFE OF A HOUSEWIFE

Salam....

wahhhhhhhhhhhhhhh!!!!lama nyer xupdate blog.....sgt rindu!!!last entry April 2012....makna nyer, 8bulan da uolssss....

Tapi, blog walking masih berjalan spt biasa..cume xsempat nk komen....

IT'S NOT EASY BEING A HOUSEWIFE!!!!!!


Tak tipu korg!!!!kehidupan sbg suri rumah sepenuh masa sgt mencabar...ni br sorg ank..kalu yg ade 2/3/4/5/6...pulak tu hbs sume hero....demmmm!!! hantok pale kat dinding weiii...aku yg sorg ni pon...adakala rase nk nangis....bkn nangis sbb xtahan ngan kerenah ank....tp menangis sbb aku xsekuat mcm mak aku yg mampu bsrkan kami 3beradik tanpa mengeluh....perasaan sedeh tu dtg, bila diri depan cermin..tengok diri da xterurus..da mcm myanmar mntk sedekah...serabai hbs!!!!hahahahahah..pulak tu bila tingat kata2 suami.... "awk..kalu berjalan...bkn main..tp kalu kat umh...org gaji pon lagi cantik dr awak..cuba la cantik2 sket...bila laki balik..sejok mata tgk...ni balik penat2..tgk bini pon xde selera...."ouhhhhhh my....pilu hati weiii...tp biar laki kita tego mcm tu..sekurang-kurangnyer kita boleh ubah penampilan kita..n kita tau apa yg dia xsuke n xpuas ati...drpd dia diam...buat2 happy..senyum wpon bini mcm org gila...tp sbnrnyer, hapy dia bkn dgn kita..tp hapy teringatkan actvty luar yg dia buat sblm balik umh td!!!!(berfoya-foya la uolsss)ajer gila laki suke tgk bini cam tu...lepas kene sound cam tue....ha...!!!hr2 bila laki balik...aku hadiahkan dgn pandangan yg indah2....bau2an yg harum2..xde da bau belacan, sambal tumis...sanggul serabai xde da...baju xde cop jari kuning2 dek akibat gaul ikan ngan kunyit...senang uolsss...hbs gaul...lap kat baju...mudahhh,,,hahahhahaha...(yg mana baik korg ikot la..mana xsenonoh korg jgn 4low)

Sejujurnyer..3bulan pertama menjadi suri umh..sgt la mencabar...xreti nk manage lg...tp makin lama, makin seronok...n MAKIN LAMA..MAKIN BUSY!!MAKIN XDE MASA UTK DIRI SNDIRI, MAKIN MENCABAR!!!bila ank da mula tumbuh gigi, da mula berdiri, da mula berjalan...tu la saat paling sukar....korg lgsg xleh lepa...lepa sket...padah jadinyer...Skrg aqish da nk msk 1y6m..alhmdllah...cpt masa berlalu...skrg dia da pandai berontak...asal xdpt brg dia nk..dia tunjok baran dia...

Dulu aku kerap masak kat umh...boleh dikatakan hari2 dapo berasap....tp skrg ssh sgt..sbb assistant ade....da mcm mana ke gayanyer...assistant lg power dr chef...kita potong bwg..dia nk potong jari...kita goreng ikan...dia nk main mnyk panas!!!!ha...mcm mana tu....time kita nk masak..time tu la dia xnk tido...dok main2...skali tgk jam da kol 7pm...tau2 laki da ade depan pintu...tp masaknyer xlagi!!!ha..caner tu????ke kodai la jawabnyer....xpon umh mak :PPPP

BERKERJA DI PEJABAT DAN BERKERJA DIRUMAH SBG SEORANG ISTERI DAN IBU!!!adalah dua tugas yg sama iaitu BERKERJA!!!!tetapi JD nyer sgt berbeza yer kwn2...sapa kata suri umh ni senang?senang kalu ank2 ko da kawen....kira ko tggu masa nk jadik nehnek...tp bila da jd nehnekkk....susah balik...sbb kalu ank ko n lakinyer nk berkaroke...jalan2..ko la jd mangsa!!!!muahahahahah

Kalu kita kerja opis...kita kene 4low rules yg opis tu tetapkan...kalu mask kol 9am..maka 9am ko da kene pacak kat opis...lambat 3kali dpt memo...lambat lg..warning..lambat lagi...ko boleh dtg amek brg2 ko..berambus!!!balik umh g sambung tido....tp kalu suri umh...masa kita bebas...kita xterikat dgn mana2 undang2..sbb ini undang2 ko yg punyer!!!ko sendiri yg manage jadual ko...tp!!!!jgn silap yer kawan2...sbb keje suri umh..kadang2 bermula seawal jam 4am dan berahir jam 12am...anda di opis...9am smpai 6pm je...pulak tu ade ms kuar lunch sesama kwn..minum ptg..gosip2 mak jemah...suri umh??lunch?br nk suap makan..ank da nangis...poo poo!!da siap cuci..pakai pampers..tgk nasi da sejok...maggie da kembang mcm ulat gonggok..xsio teman nk jamah da!!!tong sampah la jawabnyer....

Bila bos bg ko 1-1 tugas tu..andai kata ko xwat mcm dia nk...dia sound ko??ko mkn dlm x?xpon kan...ko balik umh..tgk muka ank...sejok da hati...yg pasal bos marah td tu..pegi janam la kan...tp kalu suri umh...andai kata dahi anak benjol..lebam sana sni...ko tggu la laki balik...ko siap sedia la ngan soalan2 dia..kadang ayat2 dia..makan hati smpai 3-4hari...muncung smpai leh sangkut baju!!!!hahahhaha...dia xtau yg kita ni bersilat kat umh ngan ank....da mcm2 buah silat mak n ank bukak...

Well, ni pengalaman aku...mgkin ade yg xsetuju...mgkin ade kata tidak..mugkin ade kata yer...n mungkin ada lg yg mencabar dr aku...tiap ank, kerenah dorg lain2...kalu ank ko baik..dgr kata..diam..xlasak..alhamdulillah..tu bahagian ko...tp utk aku...ank aku xkn duduk diam walau seminit pon...dia hnya akn diam..bila dia tido..jadi kita xperlu membanding2kan ank2 kita..dan xperlu mengata ank org nakal..jahat..xbaik mcm ank ko..masa masih pjg..mcm2 kemgkinan boleh jadi..

Setiap perbuatan dia, mmg akan meguji kesabaran...tapi sume ni aku hadap..n aku happy..sbb aku tgk ank aku membesar depan mata...tiap perkembngan dia..aku org pertama yg tau...apa dia buat..apa dia nak..sume aku nampak...walaupon penat, xckop tido..xckop makan...tp bila tgk anak sihat, cerdik..sume tu hilang....malah kita jd lebeh semangat nk didik dia utk jd org yg berguna...wpon BB aku jahanam dibuatnyer....mummy redho nak....utk aqish...mummy sggup rosak hp..sbb mummy bley dpt hp baru...muahahahahah...

ok!!!masa da time...si aqish da bgn...nk layan dia minum ptg lak....kalu nk ikot kn..bnyk lg story nk share ngan korg...dlm 8bulan ni mcm2 jd...aqish nk dpt adik lg pon ade..tp xde rezeki....tewas di pertengahan jalan...mak pasrah nak!!mak pasrah...nnt mak ikhtiar lg yer :))....tp bkn skrg la..tggu Aqish bsr sket..sbb skarg lasaknyer membuak2 spt lava gunung berapi yg tggu masa nk meletus!!!!pengsan aku melayan...nasib ank.....latest pic mummy su n baby aqish...




JUMPA LAGI UOLSSS!!MMUUAHHHHHH....