Thursday, June 13, 2013

Bila PHD Bertamu Di Jiwa Dan Sanubari...

Assalam & Hi,

Lama sungguh da xupdate belog kan????mmg tahap kerajinan nk update belog tu da malap...bila dtg mood...mula la...ade je yg xsempat...br on lappy...aqish da bgn tido...br nk mulakan ayat...aqish mntk vitagen...fav aqish tu... Jadi jgn ditanya kenapa aku da xupdate belog...

Xsangka, rupenyer aku ni ade jugak peminat. Rupenyer ade je permerhati yg sentiasa memerhatikan aku...???Wakakaka....ini bukan aku yg perasan...tp mmg begitu la kenyataannyer...

Dalam seminggu dua ni...aku tersangat la stress dgn org2 sekeliling aku...aku xtau nk mulakan cerita ni mcm mana..xtau nk share ngan korg mcm mana...sbb aku takut2 nnt...korg akan salah fhm...kot la korg pon sama je nnt dgn org2 yg aku stress ni...but hopefully u guys not!!!

ok!!!

Kadang2, bila kita berkawan...dalam xsedar sbnrnyer mereka ini ade tersimpan dan terbuku di dalam hati dgn perasaan yg -ve...dalam diam..mereka ceburikan kebahagiaan, kesenangan, dan kemewahan yg kita ade. Walaupon, dari mimik muka mereka ini..umpama nur cahaya dr syurga..tp kenyataannya umpama bunga api yg meletop di kala malam merdeka dan new year eve....

Aku xckp aku suci...aku xckp aku xpenah dengki atau iri dgn org...tipu la kalu kita xdengki bila kita tgk org gaji 15-20k sebulan..tiap2 bulan msk Chanel..sebat 3-4bag....tipu la kan..kalu kita xdengki...betol x???tp dengki aku..takat tu je la...kebiasaan nyer..yg tau aku dengki pon..laki aku je...dan yg melayan dengki aku pon..laki aku je...tp aku xbiarkan dengki tu..utk merosakkan hbgn kawan yg da terjalin...aku xde la sampai tahap xnk tego...tahap nk sebarkan berita2 yg hnya ditayangkan di sinetron astro ria jam 6.30pm....xde la!!!seyes xde smpai cam tu...sebaliknya..aku tros direct je ckp...."wehhh...seyes aku jelesss ngan ko ni..msk chanel 3-4x sebulan..msk bkn berlenggang..tp bawak hasil...aku ni kalu masuk...bila kuar tu...bag aqish jugak la yg aku bwk kuar....xhado la chanel lg...maybe kalu kasut aku da tukar size 9...maybe laki aku belikan..sbb wat masa skrg ni..masih lagi vincci size 6..." so rasenyer...pengakuan dengki dgn jujur tu..dpt hilangkan stress aku yg nk lg bag chanel ni....hahahahhahah...

Masalah dgn kawan2 opis ni...mmg kat mana2 aku keje...mmg aku akan berdepan dgn masalah mcm ni...tp kali ni...sumpah marha kaya hebat wa ckp lu...tahap super saya kehebatannya...kalu bola dragon ball hnya 7biji dlm tv..p kalu aku ni...tahap dia..bola dragon ball tu boleh jadi 10bj....ha,,,hebat ke xhebat..nk kene cr lg 3biji bola dragon tu....

Kadang2 aku terpk...kenapa mereka perlu mempertikaikan apa yg aku pakai...apa yg aku ade...dan apa yg aku beli???KENAPA???a big question mark there???KENAPA??????kenapa kalu ko drpd jalan kaki...tetiba ko naik BMW 7series..aku xpenah pon nk heran??kenapa??sebab..pada aku...ko jalan kaki ke..ko naik bm ke...itu harta bukan aku yg punyer...dan yg penting..ko xketok umh aku utk mntk duit?jadi utk apa aku pertikaikan...utk apa???

Dengki kalu ditambah dgn rekaan cerita, dan fitnah..mmg sedap didgr!!!!tp bila smpai tuan punyer badan dpt tahu,,,mmg malang utk ko!!!!bila di dengar bunyi nyer mmg kelaka...tp pada aku..da xde kelakarnyer lagi...kalu smpai tahap...aku dtg keje tiap pagi pon...ko pegi check kete aku tu..da cuci ke belom...lepas tu..chk pulak blog aku...ade x aku uar2kan apa yg aku dpt...jd bila aku xbuat sume tu..maka timbul la cerita2 sinetron ni....

Pada aku la kan...kita xperlu nk memandang rendah pd seseorg...duit dia kat bank...ko xpenah tahu...sbb dia xpenah nk print screen bg ko tgk...dan kalu makcik tukang cuci tu...balik keje boleh naik honda city...knapa ko yg pencacai ni...xboleh naik Q7???knpa ko nk mempertikaikan..mampu ke tukang cuci pakai honda???ehhh...y not???kenapa tidak...kita xtau yg makcik ni..silap2 perjuang MLM yg berjaya...jd tukang cuci sbb nk elak jaga cucu..mn kita tau kan...nk mntk jd clerk...xboleh da...kecuali makcik ni buat botox...

Kenapa, bila sesorg tu..transform kan diri dia...dr hanya kancil ke AUDI A4..kenapa mesti ko nk mempertikaikan bahawa kereta tersebut adalah kereta pinjam??mmg la pinjam...tp pinjam ngan bank..bkn pinjam ngan abah kawww....perlu ke dia tampal agreement bank/geran kete tu kat kete..atau perlu ke dia wat copy dan edarkan pada kwn2 opis?perlu ke?perlu ke ko chk kete dia tiap2 pg utk tau da cuci ke x..ouhhh "berkeladak"?perlu ke ko pergi chk dgn teman2 rapat dia..yg kete tu sah ke tidak dia punyer???perlu ke ko mengkaji pendapatan suami dia..samada mampu atau tidak utk membayar monthly kereta tersebut..??perlu ke persoal kan..."kalu betol kete dia...knpa xcite kat blog pon?then xde pon upload kat fb?" ???perlu ke ????aku rase xperlu sume tu...sbb ank ko kat umh lebeh memerlukan ko...dia menanti ko utk mengambil nyer di rumh pengasuh....

Rase sedeh sgt bila benda2 mcm ni ditimbulkan...bila kita jalan kaki org hina kita...bila kita lebeh dr dia...dia kata mcm2...jadi dia nk kita ni mcm dia la kot kan???xkn aku nk ikot ko ade scandal..sementara suami kau berjuang utk negara....opsss...terlepas mak...tp knpa kita mesti nk ikot org...knpa kita xjd diri kita sndiri...???

Paling sedeh...bila yg xde kene mngena..sibuk2 nk jd penyedap cerita,,,hai la manusia....well...manusia2 ni...sume da xde dlm fb aku....kalu ade pon...sudah ku restricted kan dikau!!!!

Tp aku xlupa..yg ko sentiasa terjah belog aku ni...jadi...bebelan ku ini...hanya utk ko sahabatku...semoga kehidupan ko lebeh aman, makmur dan sejahtera...ehhhehh...da mcm lagu negaraku pulak yer...

***audi a4, makcik cuci, bmw 7series, dragon ball 10bj...hanyalah penyedap cerita...xde kene mengena pon sbrnyer...hehehe


Saje nk share..bj nikah nyer aku...da mula longgar!!!mcm nk kene alter...hehehe...jgn PHD lg okey...



8 comments:

  1. Org yg PHD ni kat mane2 pun bersepah sue. Diorg jeles letew sb xdpt spe yg u ada. Buat bodo je..plg x u buat cam I. Klu xpuas hati meh ngadap dpn2 blkg2 xmen bkn saiful buhqari pun. Kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel...harusss su da berhadapan dgn dia.....main gile ngan aku kan...diam xterjawab!!pelik betol manusia mcm ni...ramai comel org menghidap PHD ni...tp yg sorg ni..phd dia tahap kronik...sbb suke buat andaian sndiri...

      Delete
  2. walaupon nampak serius tp mcm klakar lak hehe..btw sabar k beb! nak ckp lbh2 akk xd tempat ko..pape pon hati2 je k..kita xtau hati manusia ni acaner...haihhh la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg su dgr pon awalnya mcm lawak kak oya...boleh pulak dia chk kete su pg2...cuci ke x...bersih ke x...lg 1..lupa nk mskkan dlm post ni...org yg sama jugak..buat fitnah bg tau...su ni g korea smpai buat loan..astaga...alhmdulillah..su belom tahap daif smpai mcm tu..smpai nk berjln pon buat loan..kalu ye buat loan..apa brg pegi korea...baik su buat loan...tawaf 1dunia ni ha...masalah...dia canang!!!bila su hadap dia...sejok badan mcm ice batu!!!!

      Delete
  3. aik kak sue makin longgar ke? haha turun lagi ke dr berat yg normal kak sue?

    ReplyDelete
  4. 2 la lumrah manusia.abaikn Sue.kte yg stress wat pe.think pstive

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg stress gila kak lin....xtercapai dek akal fitnah yg dia buat tu....umur muda lagi...tp mulut kalah nenek kebayan...rupa tu da ade sket...perangai kalah minah minachi...malang utk suami dia...pakej lengkap...mulut jahat..+ ade pulak scandal...

      Delete