Wednesday, April 27, 2011

Lelaki Rupenyer Kamu ni yer......

 Salam readers.....

Pheuwwwwwww!!!PENAT la cam ni....asal ptg je ujan..asal ptg je ujan..yer2 aku tau ujan 2 rahmat..xbaik mengeluh akan sesuatu kejadian tuhan 2...tapi dlm keadaan memboyot cam ni...letih wowww...bwk kete dlm keadaan ujan...korg mcm xtau...azalinyer...Kuala Lumpur ni..asal ujan jam..asal jam, ujan..nk pulak kalu hari jemaat..perhhhh...dasyat!!!kemain lg kete berduyun2 berator kat hgway ni ha...masing2 xsabr nk smpai umh..nk jmpa ank..nk jmpa laki...nk jumpa ikan, ayam, daging..keje2 operasi didapo..masing2 keja nk balik cpt!!!...xckop ngan 2...potong Q...ade pulak..yg dlm ujan..leh cengkerama dlm kete!!!huhhh..letih la....dulu En. Oren ade...senang aku nk selit2....2link..aku jadikan 3....hihih..p skrg dgn Pak Tam..tidak lg selit2..pemandu berhemah gitu..hihi...

Hari ni..aku just nk share ngan korg akan 1 berita ni...igt lg x entry ni kan aku ckp IT'S A GURL....tapi dia telah bertukar kwn2..hihihi....Lelaki lewwwwwwwwwww!!!!!!hikhikhik...ms aku scan 2...aku da 5bulan..time kaki aku bengkak 2..tros la g wat scan..scan biase je...2D..so maybe ms 2...scan 2 salah..hihihi...Last Sat, aku g wat 4D scan...n hasilnyer doc kate :"Hurmmm...baby kamu ni lelaki...ni nmpk ni...anu dia....." aku tgk sambil tersenyum je...coz aku xkesah laki ke pompuan..jji dia sihat, n sempurna...cume laki aku tengin sgt nk pompuan...but at last...dia redha...biase la...sume pon ade keinginan kan...p bila tuhan 2 da bg seadanyer..kita kene la redha n terima... Alhamdulillah...uri aku da naik...amin....n baby sihat2 je...cume doc ckp baby cam kurus...maybe ikot genetik bapak dia..hehe..kalu ikot mak dia..harus cam belonsssss.... >_

hurmmm...nmpk x..hero sy tgh kangkang 2..hihihi..nmpk ape ade kat tgh2 tue..hehehe :) 
ats 2..jari2 dia....tp sy mcm bad luck...coz ms wat scan baby tgh meniarap...
so..muka dia xnmpk..kejap je dia bg tunjok..cume dari apa doc ckp..
muka dia cam saya!!!well ank mummy kan...
hihih


Da nk msk 7bulan ni...mcm2 ragam pulak...pedih ulu hati...mlm xlena tido, n masalah ngantok 2 dtg balik....wpon ckop tido...p ttp ngantok....haishhh...ni la dia kan...ptt la org kate...syurga ank..dibwh tapak kaki ibu...sbb dugaan dlm 9bulan ni...xterbls ngan kata2 @ wang ringgit....tiba2 cam sebak bila teringat khilaf aku pada ibu,,,wpon bkn sgt trok..tp setidak2nyer aku penah wat ibu terkecil ati ngan tgkah laku aku...maafkn saya ibu!!!!skrg br saya tau pengorbanan ibu menjaga sy sejak dr dlm kandungan hinggalah dewasa..

Wehuuuuuuuuuuu...chillexxxxx!!!hari ibu nk dekat..nk bg apa kat ibu tercinta.....???

Hurm.....chows korg...da kol 6PM...ms sudah time utk aku berperang di jalanan!!!doakan yg terbaik utk aku n Si Kechik ni k......
huge n kisss....muaxxxxxxxxxxxx

Friday, April 15, 2011

Turn on 25..............

Salam Sabtu sahabat.....

Wowwwww!!!!sgt indah pg ni....bgn pg ujan lebat..thx god sabtu..kalu hari senen mmg mnjwb la nk drve ke offce....korg 2 sure golek2 lg kat katil kan...ngan selimut tebalnyer..cuaca sejoknyer..pas 2 jap g bgn, tgk ats meja mkn da sedia kopi'o ngan cokodok hidangan dr bonda tercinta...p pada yg da kawen 2..msk sndiri la gamaknyer(2 pon kalu rajin..kalu x..hello MCD..kikiki)!!!

Hari ni genap sudah 6bulan dan 2minggu aku bergelar ibu mengandung....mcm xcaya pon ade...rase mcm smlm je br diakad nikahkan..


..n rase mcm hr ni je aku disandingkan..
(muka ayahanda seakan sebak.....kan kwn2??)

tapi tau2..da 6bulan setgh da pon....sgt cpt masa berlalu....n lg 3bulan++ dr skrg....aku n suami akan bergelar ibu dan ayah pada zuriat kami sendiri.....n sedar2 xsedar jugak...aku da pon 25thn.... 2 April 2011 aku telah berjaya menambahkan 1angka lg dan syukur kehadratNya..kerana aku masih bernafas dan sihat spt mana aku dilahirkan dulu.....syukur alhamdulillah...amin!!!sepajang tempoh 25thn idop ni kan..rasenyer sume yg  aku impikan da tercapai....impian nk bergelar isteri , pada umur 24thn..terlaksana, impian nk bergelar ibu menjelang 25..insyallah akan berjaya...tggal lg 3bulan...n impian utk ade rumah sndiri jugak terlaksana....sgt bersyukur...dan sume ni mgkin xkan tercapai jika suami tiada disisi, n sokongan dr famly tercinta....amin!

Huhuhuhu...tiba2 je rase entry kali ni mcm aku serius kan..kalu x...kelaut je hasil penulisannyer....hihih...!!!ok chill....xmo da touching2.....korg penah x belikan hadiah utk diri korg sndiri bila sampainyer tarikh harijadi korg???penah?penah x???korg beli apa yeh???serius aku xpenah pon buat mcm 2...melainkan hadiah dr suami tercinta....well, fmly aku mmg xajar dr kechik utk bertukar2 hadiah....abah penah ckp..."abah..mmg xmanjakan ank2 abah dgn mengajar utk beli hadiah setiap kali hari lahir..tp abah rase ckop dgn 4perkara yg  abah da bg pd korg...1.Pelajaran, 2. Makan, 3. Tempat Tinggal, dan 4. Kasih Sayang...tp abh mntk maaf sbb abh xreti nk belai2 atau pelok cium korg sume bila masing2 da bsr2 ni..kechik2 dulu lain la...." well, itu mmg sifat abah, penah jugak hati ni terasa bila tgk ayah2 org lain pelok cium ank dorg bila antr g skolah..p abah cukop hanya ciuman yg ikhlas di tgn....ade xde kalu abh bg cium pipi dia pon kalu hari raya 2 pon mcm nk xnk je bg..heheh...cume ciuman di pipi aku, dari abah yg aku betol2 terasa bila aku sah bergelar isteri n segala tgjwb abah menjaga aku sbg ank yg selama ni digalas abah, telah diwasiatkan pada suami tercinta...n masa 2..mmg aku rase, lain sgt, hiba n sedeh tgk abah mengalirkan air mata utk lepaskan aku....n itu bukan lakonan...sgt terharu bila sesuatu perkara yg mmg mustahil utk abah lakukan..tapi abah buat masa 2...abah tarik muka aku, n cium kedua2 pipi dan dahi...gile sayu la..habis make up mak hokeyyy...hihih...abah mmg cam 2..hati keras!!!!ssh nk tgk dia nangis...tp yes!!!!aku telah berjaya menyentuh hati nyer..hihih...saya syg kamu ABAH....dan, EMAK...sy cintakan kamu dunia akhirat....

HOHOHOHO....knpa ni....mgkin cuaca hari ni yg mybbkan hasil penulisan aku berbau sayu...hihih..ok2..xmo da..sayu2..barbalik pada persoalan td...penah x,korg hadiahkan sesuatu yg berharga utk diri korg sndiri???AKU?!!!aku xpenah!!!!hihi....tapi thn ni insyallah, akan aku beli "barang" itu!!!!pasti....!!!xmo duit sesapa...nk duit aku sndiri...

Tahun ni...1st time clebrte bufday dgn gelaran "Isteri" hihi....mcm biase..en.somi bwk g dinner, n esknyer 2 dia bwk shoping...opsss!!!lupa sblm 2...dia da hadiahkan beg..beli on9 jew...hihi...pandai da yeh shoping on9....n gantikan cemin mata aku yg da hilang!!!2 je.....sedeh wehhh!!!sbb aku harapkan dia bg benda "2"..lama da menanti..tp xdpt2..n dia pon wat do no jer...padahal da tau da..apa nye "2" yg aku nk...so bufday thn ni aku rasenye gift dr dear..xsehebat mcm gift2 sblm ni....luluhhhhhhhhhhh :(( dlm tempuh 7thn bercinta, lg hebat2 hadiah dia bg...ni da kawen..gantikan spec n beli beg..2 pon beg murah je!!!huhhhhhhhh...sentap taw.....da la plan nk bwk g mkn ikan bakar kat melaka cancel last mnt...then hadiah pon..xmenarik.....

Hari berganti hari....n keadaan masih sama..mcm tggu bulan jatuh keriba..tp xde tanda2 +ve yg aku akan dpt brg "2" tapi...tau2 last few days dia bwk balik benda ni

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Dan dgn rasminyer, ini lah bufday gift aku....n brg "2" dia janji akan bg..lepas baby da lahir n segala keperluan baby da selesai..dia akan penuhi permintaan ku itu...hihihi..dia ckp hadiah ni lg worth it dr brg yg aku nk "2" .kete ni sesuai utk aku yg dlm keadaan berbadan dua..lebih selesa..n bila baby da ade...lg senang nk letak brg2 dia...sbb luas!!!well...aku agak tergamam..xtau nk kate apa...sbb...dlm bnyk2 hadiah dia bg..ini yg paling "berharga"....da 3hari kete ni kat umh...tp baru hari ni aku test drve..bagak gile weh..!!!msih xbrani lg....pape pon..pada kete lama ku..juga pemberian dr suami utk hadiah kawen...wpon ko br berkhidmat dgn aku xsmpai 5bulan...aku ttp syg ko "oren"....jgn isau..aku ttp akan jage ko!!!hihi...pada en.somi..w'pon kamu xbace belog saya ni....sy nk ucapkan jutaan terima kasih dgn hadiah yg sungguh xdijangka.....di luar kotak pikiran saya!!!sy syg kamu sgt2....ptt la la kamu keje mcm "lembu" sbb nk bg saya hadiah ni...sy cinta akan kamu separuh mati....(Separuh je...kang kalu mtai betol2...naya weh...hahaha)choiiii..simpang!!!n doaku utk diri ku sndiri...semoga tuhan panjangkan usia ku...berikan cahaya mata yg sihat, sempurna dan soleh/solehah, menjadi ibu yg bertanggungjawab, serta isteri yg mithali...B...ayang syg b sgt2....mmuahhhhhhhhhhh.....semoga rezki yg diberi tidak terhenti disini, moga rezki mu..iaitu rezki ku jua (>_<) akan murah dan diberkati...aminnnnnnnnnnnnn

Friday, April 8, 2011

Saya dan 6bulan......

Salam gojes...............

Skrg ni mood menghupdate belog mmg ssh nk dpt..terbang2 diawangan..kalu dpt capai pon sipi2 je...p ptg2 jemaat ni..nmpknyer Pn.Sue dpt mengGRAB mood tersebut..heheheheh....jgn kate update..nk wat actvty belog hopping pon xde mood...sblm kawen..kemain suke singgah belog2 jiran..bace celoteh korg, pglaman korg, n share ilmu  yg korg ade dgn readers....

Pejam celik...pejam celik...aku da 6bulan n 1mggu pon berbadan dua...sgt bahagia menghayati saat2 indah ni....yuhuhuhu....indah ke???yupsss....sgt indah korg....xcaya korg tggu la bila korg preg nnt...segala2nyer amek tau hal korg pendek kate "pukul keliling"..mak ayah kita, kuarga mentua, adik bdik, kekwn, n da best is..SUAMI TERCINTA....ckop hanya bg 1. alasan...."b..ayg penat"(dlm gaya mengah) atau xperlu berkata2...hanya muka yg sebel dan energy yg kurang...Si Suami da tau...dia akan kate...."ayg g la rehat, biar b cuci pinggan"@"xyah la teman b makan, g depan rehat kan badan tgk tv"@"xyah la masak, kita makan luar"@yg ni paling aku suke sbnrnyer"ayg xyah la keje yeh...dok umh..b da kira2 belanja kita..insyallah cukup..boleh la byr segala utang2, dpt la bg ayg duit belanja..p kalu tiap2 bulan mntk LV..mampoiiiii"heheh...kembang kuncup wehhhh....

Tapi bila pk balik....xsanggup rasenyer tgk En Suami sorg je yg menjana pendapatan fmly...byr umh, kete, duit dapo, bil utiliti, belanja lain2 lg...kesiann ouhhh....skrg pon balik umh da xtentu masa...kalu aku xkje..mau xbalik2 umh...kalu dulu ahad 2..mmg hari aku ngan dia..p skrg..hari ahad 2 da jadi "Hari Aku&Dia Bersama Pelanggan" ahad pon keje jugak..kadang2 sakit ati gak..p bila dgr dia dpt closed case...tgk dia senyum lebar..hihih..lega alhamdulillah(sambil usap2 pewot n ckp dlm hati...ank mummy leh pakai bj cantik2 nnt...daddy rajin cari duit..heheh) cube kalu aku xkeje...mau ahad 2..mmg hari dia bersama pelanggan je..aku dok je la terperok kat umh kan..lipat baju ke..layan NONA ke..layan perasaan ke....wah!!boleh mengoyan derrr......

Selama hampir setengah thn idop berumah tgga n bergelar seorg isteri kpd seorg lelaki yg aku cintai, aku mmg sgt2 apy n teruja..wpon kadang2 terdetik dlm ati....(penatnyer la hai..nk iron bj dia, sediakan mkn minum,kemas umh,lipat baju,sidai kain...knpa mak aku xdtg tolg aku wat segala bnda ni...)tapi 2 dulu..sbb xbiase lg...bukan xbiase ngan keje2 pompuan...aku sorg ank pompuan kot dlm fmly..harus sume 2..mmg aku je yg buat..tp ade pembantu..BONDA tercinta...kalu aku kemas umh..mak masak..kalu aku sidai baju..mak lipat..tapi skrg...segala2nyer aku...penah jugak mcm terlepas ckp kat suami...."b penat la...sume nk wat sndiri..b best je kan..bgn tido sume da siap"...nasib dia xmarah @ ckp "ko kuar dr umh ni skrg...aku da bg mcm2 lg nk komplen" choyyyyyyyyyyy...simpang!!!alhmdllah dia xckp gitu...dia cume ckp..."b da bg mcm2 kat ayg, b xmntk duit ayg sket pon utk umh kita or even ms kawen pon..b mntk ayg wat kan mkn minum b..n jage umh tgga kita bebaik..2je..."hohohoo....pas2, xckp pape da..sbb mcm terkene pelempang tgn sndiri..hahah...cume dia fhm sndiri kalu aku sentap..dia tolg aku sket2 kemas umh...wahahaah...

Mungkin pengalaman kita berbeza...tapi percaya la..bila kita kandungkan zuriat dr hasil hbgan kita yg suci..pendek kata..MENGANDUNG...insyallah, suami mmg bg yg terbaik utk kita...wpon keje mcm "LEMBU"...tapi sume 2 utk isteri tercinta..xde utk sesape...cume skrg ni..aku mcm pelik, ade jugak suami yg xmghargai isteri...sure korg ade terbace kan..kes "suami pijak isteri sbb mintak buah....&serawa duyan mlm2 buta"(xigt buah apa ntah nama dia)time 2 wife dia preggie cam ngidam la...bila mntk ..suami bg sepak trajang...masyallah..ngucap pjg aku ms bace artikel 2 kat harian metro...tp mgkin, brg yg dia mntk 2 ssh nk dpt..so si suami bengang..tp walau cam ne pon...suami xptt wat cam 2..betol x....pheuwwwwwwwwwww!!!alhamdulillah, wpon aku mintak duyan mlm2 buta, suami ikotkan je...kalu xdpt pon..aku leh tolak ansur utk cari hari lain...moral of the story korg..."Bertolak Ansur dlm hidup berumah tangga" jgn pentingkan diri sndiri...sume perkara boleh dibawa berbincang....

Lagi 3bulan++ insyallah aku melahirkan baby kami yg 1st ni..latest due doc bg 23/7/2011 (sabtu)...aku da wat scan korg,,,hehehe...doc kate "its a gurl" WEHUUUUUUUUUUU...suke....tapi pape pon..laki ke pompuan ke..kamu ttp ank mummy n daddy...cume kalu pompuan 2..1kredit utk En.Suami...well, aku xmo confident sgt, sbb scan bkn betol sgt..ade gak kes yg doc kate pompuan..tp kuar laki....so, pape pon kita berserah pada takdir..n asalkan baby yg DIA kurniakan sehat mcm org lain..amin!!sepjg 6bulan ni...baby xbnyk ragam sgt...n aku pon xtrok sgt alahan...ms bulan 2-3 je trok..pas2 da ok...n now..da 6bulan, baby da active..salu kicking mummy dia..lg2 mlm..antara kol 8-11pm tue...mmg time dia bersukan dlm pewot ni...main bola gamaknyer..tp dok kate, kamu gurl..maybe kamu wat gymnastik kot...pape pon...mummy hapy bila kamu kicking2....geliiiiii.........................n ptg antara kol 2-5pm tue..dia snyap..kalu gerak pon kit2 je...tido kot....tp kalu boy...xkira masa..mmg tendang bola je dia dlm pewot mummy dia...mcm kwn aku yg sorg 2(fina dear)...baby boy sgt actv dlm pewot....

Cume da 6bulan ni...aku xleh jln lama@jauh...cpt penat....jln xsampai 30mnt kat mid valey kaki da bengkak..baru 6bulan....2 je yg wat aku isau skrg...maybe berat badan da naik..so badan xdpt nk menampung..2 yg bila bnyk berdiri...kaki cpt bengkak....doc ckp, mungkin sbb urat jugak...jln terbaik..."jgn bnyk berjalan"....

well, korg.....bnyk sbnrnyer yg aku nk share..sbb terlampau bnyk cite yg aku da pending..sbb mcm aku ckp td..mood update xde...kelaut!!!wakaka..mentang2 AF da start kan..hihihi...aku hadiahkan korg picisan gmbr terbaru aku...n pada kwn2 yg bnyk request nk tau tentang "RUMAH KU, SYURGA KU" tunggu mood update dtg lg yer...janji!!!nnt aku update pasal umh...heheh....

takut kan tgk!!!!bengkak dpt mc 2hari (bila pijak tiles, rase cucuk2 mcm ade paku..sakitttttttt)

tombam+bolat..heheh

kasi aura sket...rumah ku syurga ku katenyer....our living room..tqsm b 4 everythg...