Friday, April 15, 2011

Turn on 25..............

Salam Sabtu sahabat.....

Wowwwww!!!!sgt indah pg ni....bgn pg ujan lebat..thx god sabtu..kalu hari senen mmg mnjwb la nk drve ke offce....korg 2 sure golek2 lg kat katil kan...ngan selimut tebalnyer..cuaca sejoknyer..pas 2 jap g bgn, tgk ats meja mkn da sedia kopi'o ngan cokodok hidangan dr bonda tercinta...p pada yg da kawen 2..msk sndiri la gamaknyer(2 pon kalu rajin..kalu x..hello MCD..kikiki)!!!

Hari ni genap sudah 6bulan dan 2minggu aku bergelar ibu mengandung....mcm xcaya pon ade...rase mcm smlm je br diakad nikahkan..


..n rase mcm hr ni je aku disandingkan..
(muka ayahanda seakan sebak.....kan kwn2??)

tapi tau2..da 6bulan setgh da pon....sgt cpt masa berlalu....n lg 3bulan++ dr skrg....aku n suami akan bergelar ibu dan ayah pada zuriat kami sendiri.....n sedar2 xsedar jugak...aku da pon 25thn.... 2 April 2011 aku telah berjaya menambahkan 1angka lg dan syukur kehadratNya..kerana aku masih bernafas dan sihat spt mana aku dilahirkan dulu.....syukur alhamdulillah...amin!!!sepajang tempoh 25thn idop ni kan..rasenyer sume yg  aku impikan da tercapai....impian nk bergelar isteri , pada umur 24thn..terlaksana, impian nk bergelar ibu menjelang 25..insyallah akan berjaya...tggal lg 3bulan...n impian utk ade rumah sndiri jugak terlaksana....sgt bersyukur...dan sume ni mgkin xkan tercapai jika suami tiada disisi, n sokongan dr famly tercinta....amin!

Huhuhuhu...tiba2 je rase entry kali ni mcm aku serius kan..kalu x...kelaut je hasil penulisannyer....hihih...!!!ok chill....xmo da touching2.....korg penah x belikan hadiah utk diri korg sndiri bila sampainyer tarikh harijadi korg???penah?penah x???korg beli apa yeh???serius aku xpenah pon buat mcm 2...melainkan hadiah dr suami tercinta....well, fmly aku mmg xajar dr kechik utk bertukar2 hadiah....abah penah ckp..."abah..mmg xmanjakan ank2 abah dgn mengajar utk beli hadiah setiap kali hari lahir..tp abah rase ckop dgn 4perkara yg  abah da bg pd korg...1.Pelajaran, 2. Makan, 3. Tempat Tinggal, dan 4. Kasih Sayang...tp abh mntk maaf sbb abh xreti nk belai2 atau pelok cium korg sume bila masing2 da bsr2 ni..kechik2 dulu lain la...." well, itu mmg sifat abah, penah jugak hati ni terasa bila tgk ayah2 org lain pelok cium ank dorg bila antr g skolah..p abah cukop hanya ciuman yg ikhlas di tgn....ade xde kalu abh bg cium pipi dia pon kalu hari raya 2 pon mcm nk xnk je bg..heheh...cume ciuman di pipi aku, dari abah yg aku betol2 terasa bila aku sah bergelar isteri n segala tgjwb abah menjaga aku sbg ank yg selama ni digalas abah, telah diwasiatkan pada suami tercinta...n masa 2..mmg aku rase, lain sgt, hiba n sedeh tgk abah mengalirkan air mata utk lepaskan aku....n itu bukan lakonan...sgt terharu bila sesuatu perkara yg mmg mustahil utk abah lakukan..tapi abah buat masa 2...abah tarik muka aku, n cium kedua2 pipi dan dahi...gile sayu la..habis make up mak hokeyyy...hihih...abah mmg cam 2..hati keras!!!!ssh nk tgk dia nangis...tp yes!!!!aku telah berjaya menyentuh hati nyer..hihih...saya syg kamu ABAH....dan, EMAK...sy cintakan kamu dunia akhirat....

HOHOHOHO....knpa ni....mgkin cuaca hari ni yg mybbkan hasil penulisan aku berbau sayu...hihih..ok2..xmo da..sayu2..barbalik pada persoalan td...penah x,korg hadiahkan sesuatu yg berharga utk diri korg sndiri???AKU?!!!aku xpenah!!!!hihi....tapi thn ni insyallah, akan aku beli "barang" itu!!!!pasti....!!!xmo duit sesapa...nk duit aku sndiri...

Tahun ni...1st time clebrte bufday dgn gelaran "Isteri" hihi....mcm biase..en.somi bwk g dinner, n esknyer 2 dia bwk shoping...opsss!!!lupa sblm 2...dia da hadiahkan beg..beli on9 jew...hihi...pandai da yeh shoping on9....n gantikan cemin mata aku yg da hilang!!!2 je.....sedeh wehhh!!!sbb aku harapkan dia bg benda "2"..lama da menanti..tp xdpt2..n dia pon wat do no jer...padahal da tau da..apa nye "2" yg aku nk...so bufday thn ni aku rasenye gift dr dear..xsehebat mcm gift2 sblm ni....luluhhhhhhhhhhh :(( dlm tempuh 7thn bercinta, lg hebat2 hadiah dia bg...ni da kawen..gantikan spec n beli beg..2 pon beg murah je!!!huhhhhhhhh...sentap taw.....da la plan nk bwk g mkn ikan bakar kat melaka cancel last mnt...then hadiah pon..xmenarik.....

Hari berganti hari....n keadaan masih sama..mcm tggu bulan jatuh keriba..tp xde tanda2 +ve yg aku akan dpt brg "2" tapi...tau2 last few days dia bwk balik benda ni

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Dan dgn rasminyer, ini lah bufday gift aku....n brg "2" dia janji akan bg..lepas baby da lahir n segala keperluan baby da selesai..dia akan penuhi permintaan ku itu...hihihi..dia ckp hadiah ni lg worth it dr brg yg aku nk "2" .kete ni sesuai utk aku yg dlm keadaan berbadan dua..lebih selesa..n bila baby da ade...lg senang nk letak brg2 dia...sbb luas!!!well...aku agak tergamam..xtau nk kate apa...sbb...dlm bnyk2 hadiah dia bg..ini yg paling "berharga"....da 3hari kete ni kat umh...tp baru hari ni aku test drve..bagak gile weh..!!!msih xbrani lg....pape pon..pada kete lama ku..juga pemberian dr suami utk hadiah kawen...wpon ko br berkhidmat dgn aku xsmpai 5bulan...aku ttp syg ko "oren"....jgn isau..aku ttp akan jage ko!!!hihi...pada en.somi..w'pon kamu xbace belog saya ni....sy nk ucapkan jutaan terima kasih dgn hadiah yg sungguh xdijangka.....di luar kotak pikiran saya!!!sy syg kamu sgt2....ptt la la kamu keje mcm "lembu" sbb nk bg saya hadiah ni...sy cinta akan kamu separuh mati....(Separuh je...kang kalu mtai betol2...naya weh...hahaha)choiiii..simpang!!!n doaku utk diri ku sndiri...semoga tuhan panjangkan usia ku...berikan cahaya mata yg sihat, sempurna dan soleh/solehah, menjadi ibu yg bertanggungjawab, serta isteri yg mithali...B...ayang syg b sgt2....mmuahhhhhhhhhhh.....semoga rezki yg diberi tidak terhenti disini, moga rezki mu..iaitu rezki ku jua (>_<) akan murah dan diberkati...aminnnnnnnnnnnnn

2 comments:

  1. bestnye dear......u r so lucky darling... ;)

    ReplyDelete
  2. su!! bertuahnya..dapat hadiah gini masa besday..alhamdulillah rezeki baby jugak nnt dpt naik kereta baru kan? hehehe..moga su dimurahkan lagi rezekinya dan Happy Belated Birthday Su!! miss u..hugs and kisses =D

    ReplyDelete