Thursday, November 25, 2010

Muncul Semula setelah berabad mendiamkan diri....

kawan 1 : sonok x layan kerenah suami?

kawan 2: cam ne pas kawen?best?

-
-
-
-
-

Dan suara ramai adalah :

1. ko da ade isi blom?
2. su mak nk cucu..sorg pon jd la memula ni!!
3. bila aku nk dpt ank buah!!!!

dan jawapan saya untuk kesemua soalan adalah:

1.yer....sgt sgt hapy dgn kehidupan sy skrg....walau dugaan yg dtg 2 bertimpa-timpa....
2.kawen!!sapa ckp xsonok???harus la sonok...ade batal pelok yg mampu beri tindak balas yg sungguh refleks...hahahahah
3. Sabar la korg...sy ngan suami ni tgh usaha....tiap2 malam pon keje keras....kalu ade rezki xkemana...yg penting, jgn benti usaha...(^_^)!...doa bnyk2...n jgn give up!!!

Assalamualaikum w.b.t...................

hi ladies!!!sihat ka?aku rindu amat dgn donia blongger ini..tp ms tidak mengizinkan utk aku menghupdate kan apa2 cite kat sini....sgt bz...now lg bz!!!well, korg pon tau kan...bz sblm n selpas kawen ni lain mcm sket...bz sblm kawen..takat utk preparation kawen jer...p pas kawen..lain macam wowwww!!!
1. bgn pg nk wat breakfast dulu utk suami (wpon makanan itu kita xjamah)
2. nk ready kan brg2 dorg....(wpon brg kita xready lg)
3. nk kemas umh (wpon diri kita da mcm serabai xterurus)
pendek kata pas kawen ni, suami mnjadi perkara utama dlm idup kita sbg seorg isteri!!!well, aku enjoy dgn sume ni....hapy wat breakfast suami wpon kadang2 boleh boleh dikatakan, hari2 menu yg sama...roti colek tuna!!!hahahah.....2bulan kawen..br skali je kot wat bfast yg heavy..bihun goreng!!!!p lunch time ngan dinner jgn ckp la...kalu xtambah nasi...bukan suami aku la 2....hahaha...nasib suami aku ni xkesah sgt menu pagi..janji dinner kene marvelous!!!

anyway!!!cik HANA HOREY...sy da dpt kad kawen awk..insyallah sy dtg kalu xde aral ok!!!!

even xsempat nk update blog..p sempat lg singgah blog jiran2..hapy tgk korg nk menuju puncak da!!!

aku tau aku mcm ade tergantung cite pasal kawen kan!!!but secara keseluruhannya mn yg penting2 aku da share ngan korg...da 2bulan da pon kan!!!!ramai je yg tnya!!!!sue np xupdate blog??su aku bukak blog ko, entry yg sama je?hi yunk..mls da ke ngomel dlm 2???
HUHHHHH...x la...aku bukan mls@bohsan..tp mmg xde ms nk update..n pas kawen ni mcm2 masalah....tp alhmdllah, rumh tgga kami masih spt hr pertama diakadkan nikah!!hapy sokmo....tqsm b!!n millions thx 2 my bff n hubby(erin&aman) tqsm..korg ade dimana2..bila kita org ditimpa musibah!!!hnya korg yg tau apa yg jd.....luv n hug 4 u erin.....muahhh!!!

ok!!!!stop..xmo da touching2 kat sini...korg aku da dpt album kawen aku...cantik wowwwwwwwww!!!!!hahaha..hrs la aku puji gmbr kawen aku kan....so..jom la layans pic2 aku nieh k!!!kalu cam rase pic 2 gewdiks or over korg ckp dlm hati je..xguna ckp kuat2..aku xtau pon apa korg ckp...hahahah....

Pre-Wedding














Solemnization 1.10.2010














Reception 3.10.2010

tutttttttttttttttttttttt!!!xdpt nk upload....esk2 la yeh!!!loading je manjang.....

sekian..nk tgk sume pic..meh dtg umh tgk album!!!!!

Thursday, October 28, 2010

DoorGift....

ouuucccccccheeemmmmmm.....pheuwwwwwww!!!agak debu blog ini.....lama sudah tidak mengPostkan any latest entry....

Salam guys.....

Lepas kawen ni...bnyk keje yg perlu disudahi....so agak tidak berkesempatan utk menunaikan janji2 aku ngan korg utk share segala mcm persiapan ms hari besauuuu aku berlgsg....hehehe (>_<).....but, previous entry i aready share all the pelamin, make up,OP, n baju vendors...so now aku cite sket "OLE-OLE" aku utk VIP GUEST n guest2 biase....

NIKAH :

HUHHHHH...mak sy ckp...."kamu ni kan su....suke membazir....nikah pon nk bg doorgift......!!!"...well, ibu ini hari sy...sy sgt meghargai kedatangan kwn2, n sedara mara yg hadir...xrugi rasenyer bg sedekit "buah tangan" utk dijadikan sbg kenang- kenangan....So, utk nikah ni aku bg dorg cawan...yg mmg imported from jakarta....chop!!!!..aku xg jakarta pon  ;p order dr blogger jugak....but not b2b anymore..she will be "mom 2be" aku rase b2b n others blogger pon biase da dgr nama dia...PUAN DIAH...memula jumpa dia, bukan utk urusan doorgift..tp urusan bj..heheh, well aku plan nk sewa bj ngan diah at last xjadi....so ms dok lepak umh diah...dia pon tunjok la sample2 doorgift yg dijual..n tetiba tertarik ngan cawan 2..sgt cantik...sgt murah..n sgt simple...xperlu kan paper beg atau xperlu utk wrapping2 bagai..n the most important thing is, harga cawan itu sgt murah...heheh, ms nk amek cawan 2..En. Suami da bising..dia ckp..."asal la ayg nk bazir2 cam ni....." well, dia igt cawan 2 RM5-RM6....but actually harga dia 50% lower than that...guess what???huhhhh..RM3.50/pcs sahaja...n aku order 100pcs....tersgt puas hati....ms g amek cawan ni kat umh Diah...kat kotak 2, masih terlekat rapi lg tag from airport yg state down than parcel was from JAKARTA.....well, jakarta kowt korg..mmg xmusthil la brg2 ni murah..n aku rase...diah xamek utg..maybe setakat lepas duit hp jer...THANKS SO MUCH DIAH!!!!
guys..ini la rupa cawan aku 2..colour n desgn sebijik mcm ni..
tp ni bukan cawan aku...heheh

Sanding:

Cawan???YES....utk sanding ni aku bg cawan jugak...tp cawan 2 ade gambo aku n suami....yg 2 aku order kat nilai...RM3/PCS....at 1st mcm mnyesal jugak...coz cawan 2....hanya cawan semata no wrapping no cover at all...so i need 2 spend extra money 2 buy the wrapping cover....so bila da calculate....lebih kurang rm4each..lebih baik adenyer, jika aku order cawan dr diah jugak utk sanding 2..tp apakan daya..coz cawan ni aku da order 5bulan awal....then nk kene adap bnda 2 nak balut bagai...nasib baik...yes!!nasib baik la BFF aku willing 2 help...pheuwwww..lega gila...Credit 2 ERIN AMAN!!!!thx dear...cawan 2 aku order 400.....well, 4 sure xckop....cawan ni utk VIP.....tp bukan VIP yg dpt...aku pon xtau la....ms kat ats pelamin 2....mata ni sakit je tgk sorg makcik...dok amek2 cawan aku yg aku da letak dlm paper beg (cawan+purse+telor) dia bg je kat sapa2 ntah...hangin weh...so b2b, pls alert..korg kene la arahkan sorg yg betol2 tgjwb utk jage doorgift korg....if not!!!mmg mnyesal..then,bila selesai mjlis, kwn2 ckp..."su....i xdpt cawan u...."huhhhh..hangin mak 1badan hokey.....kesian kwn2 aku!!!!sory aku xde gambo utk cawan 2...masih mncari...dpt nnt aku upload....

Cuppies ku.....hehehe....sempoi gile!!!!aku kategorikan diri ku sbg seorg yg pemalas heheh...memula konon nk beli buah la..nk beli jelly la..nk beli jajan la...p sume bnda 2 leceh..!!nak g beli 1hal...nk kene susun2 letak dlm paper beg..then, 1keje lg...da letak dlm paper beg..nk g ngantor lak ke dewan...pas2, nk kene susun lak..haishhhh...so, jln mudah!!!!aku order cuppies...harga pon murah..keje pon senang...sbb cuppies2 tu da siap dlm bekas yg mmg comey lotey....bak kata kak zai...hehehe...well, kak zai ni boleh dikategorikan sbg pembuat cake personal aku......eeeeccehhhhhhh!!!!mcm aku bayo gaji lak kat kak zai..hehe...well, kak zai ni la yg wat barbie doll cake aku ms tunang, barbie doll cake ms bday aku..n apa2 event pon..if aku nk order cake..aku akan order dr kak zai...sgt peramah, sgt baik hati, n sgt boleh ditolak ansur,,heheh...n korg!!!cake dia bukan je cantik...p sedap wowwwww...wa ckp lu...blom mkn lagi...br aroma dia je yg menyucuk idung...pon da ckop bukti, yg cake itu sedap..sgt marvelous!!!walaaaaaaaaaaa.....so aku order bajet cuppies 1000pcs and Rosses Cuppies 100pcs....wedd cake terpaksa cansel..xmo bazir..coz catring da provide...if not...korg!!wedd cake aku mmg malatopssss...da discus da nk wat cam ne..p xdpt pulak!!maybe house warming aku nnt..aku order cake 2...nk jugak!!!!!
credit 2 mypu3cakehouse
budget cuppies

thx kak zai n ank2& suami tercinta
info dr kak zai...katanyer rosses 2...ank2 nyer yg bantu..kalu idak
mau patah tgn nk wat 1000pcs sesorg.....

rosses cuppies....
so guys..pada sapa yg masih tercari2 si pembuat cuppies..

***lupa nk update..sy amek time off hr ni...g JAWI ngan EN.SUAMI...daftar nikah..amek sijil ori n wat kad kawen..nk sebulan da kowttt, br skrg nk g anto..hikhikhik.......keje nyer sgt mudah...xsampai 1jam pon....amek no...isi form kunin,antar borg nikah drpd tok kadi...g amek gambr...bayar RM28.00, tunggu..pas 10mnt siap sume...sijil siap..kad kawen pon siap..xsmpai 30mnt....mcm ni la br best..xmcm service ms aku g amek HIV test hr 2....huhhhh!!!!

Thursday, October 21, 2010

Kejutan dr OP saya

KORANG MMG BEST!!!SURIA&DZUL SGT2 MENGHARGAI JASA BAIK, KASIH SYG, DAN KEPERIBADIAN KALIAN2 SUME(PAK LI, KN, N ATEP)....wah3...hayat xhengat bila hati ni da kembang seperigi happynyer!!!hehehe

Since, after wedd lg aku da salu keep in touch ngan OP aku..expclly, the "Director" = Pak Li...nk suruh dia email gambo2 wedd aku hr 2..rase mcm xsabau da sgt ni ha nk nengok!!! :p so tanpa sebarang bantahan Pak Li pon email la gambo2 yg cantek , menarik, ko mmg da bombbbbbb....hahahaha...

Fed back dr team StoryShooter, dorg inform..gambo2 aku yg dr shoot start dr pre-wedd, nikah, n recep ade lebih kurang 1800 pic...ha?????1800, den termonong jap ha..cam no  lak 2..kalu da 1800..cam no lak ekau nk ngejas lotak sume gambo 2???den pon naik sasau ni ha... kalu ekau da poning..den lg sakit jewaaaa...kalu buley, den nk semua gambo2 den, ekau print..ekau sosun cantek2 lotakkan dlm album kawen den...tp kalu udah 1800pcs..cam no nk ngejas??? bapak mertua ku...maafkan la menantu mu ini..br nk belajo ckp N9..hahahah..

So selepas discus...team StoryShooter membawa pekabaran yg sgt menggumbirakan hati aku!!!at 1st, ms OP ckp, pic aku ade 1800pcs...aku g tau..aku willing 2 paid extra charges n add on another 1album..which is, aku akan ade 3album nnt...tp still tidak mampu utk mengCOVERkn kesemua gambr..heheh...well, aku sgt la fhm..bukan aku sorg..almost bridal lain pon...akan dpt jumlah gambo yg sm ngan aku..silap2 lebih dr 2..p xkn la sume gambo pon ko nk interfremkan...xkn la pic ko tgh korek2 idung ms tgh make up OP ko nk letak..xkn la pic ko tgh nangis tersesak2..sambil hingus ko meleleh OP ko nk letak...kes naya 2 weh..mau Pak Mertua aku ngucap pjg nengok menantu dia ... cukop la suami ku seorang je yg tau cam ne gelagat aku korek idong..hahahahha..chettt!!!

Lepas da capai kata putus...OP aku bg cadangan dia ckp..apa kata aku amek album yg besau kit...so, leh la letak bnyk kit pic..n the plot will b more nice...so aku pon setuju...but ofcourse kene tambah ongkosnya!!!ya, gueh ngak pedulik sik...mau tambah uwang kek, mau extra charge kek, mau apa2 saja pon ngak apa2 kok!!!janji gamba gueh chantiq!!!Tapi..ya sih..ade tapinya...hati gueh senang bangat seh, kalu lo mau bantuin itu sume percuma ngak ada bayarannya..tp lu pikir lu itu shapa Suria...adiknya Pak Ali apa???hahahah.... ok, su serius pls!!!!!ok guys!!!serius, aku xkisah..janji aku puas ati..even tambah duit nk bg besau pon idak lak bnyk beno pon...ater kome tambah aje ler...bukan utk org lain..utk miker jugak...xngitu pak nyer....heheheh:P

Senen hr 2..Pak Li inform...last weekend dia da g ronda2 KL..cr print shop yg dpt offer best price n best result...2mggu gak team Storyshooter berputar2 di KOTA KL ini...so last weekend, Pak Li dpt la cr 1shop ni...dorg ni dpt bg harga yg sgt "berbaloi-baloi" lebih berbaloi dr iklan Celcom 2..ahaksssss!!!aku pong apa lg....mcm nk melompat ni ha kat meja aku ni!!!!pedulik hapa aku ade cctv kan....hahah...sory, Puan Suria masih tidak boleh control tingkah laku wpon sudah bergelar "Isteri"..

Memula, Custom album aku size 8x10 xsilap...then nk upgrade ke 12x10...skali ngan keGIGIHan team StoryShooter...apek 2 bg aku size 12x18inc....ha....hamek ko...sedebok album ko dpt..nk sgt besau kan..ha..nah...dapat pon besau....aku rase...aku nk angkat 1tgn pon xmampu kowt!!!besau ko 12x18...hahahah...lobang idong aku pon, kalu Pak Li print besau2...leh jelas nmpk...maybe ade bulu2 sket nmpk..hahahha...xsenonoh betol wife Dzul ni..hahah...info dr Pak Li..dia g tau...if aku nk album cam ni...cost cuci je 7-800...2 xtermsk cost edit, mengEDIT...mau cost 2..dpt 1beg Coach aku...halamakkk...beg pulak!!!(b, meh secawan COACH pls... :p) tp, Pak Li ckp...aku sgt bertuah, coz dpt hrga yg murah..n guys..u know what!!team Storyshooter xhamek untung bnyk...aku da banding2kn harga dorg ngan OP2 lain..p xsama..well, mgkin dorg DIVA...so nk charge mahal lew....serius baik gile chomel dorg (STORYSHOOTER)!!!!perghhhhhh...korg kira la aku da jimat bp kat situ...phuewwwww!!!!cek lega dek non...meh cek nak habaq mai kat hapaq...xngugi haihhhh...kalu hapa nk hamek depa ni jd OP hampa...da la kepala jingga ehhh... brutal gile....keje xberkira...skill mcm2...pas2, sggup tolg cek dptkn rega yg murah...ha..wat pa nk pikiaq lg...p la cepat booked Storyshooter...meh, meh sini..cek xhabis ckp la ni ha...cek nk tunjok kat hangpa sume...hasil keje tgn dan kaki depaq ni...pada mata kpala cek..cek da kenan sungoh da haihh...xdak bantahan lgsg...suuuuuuuuuuuuuuuma cantik!!!pom...pom..pommmm....lg 1 nak habaq mai...harga depaq bg...2 dia.....murah....p tgk OP lain..cek bani potong jari la...hapaq xkn dapt harga ni....(p kalu dpt..cek lari....hahahah...angpa p potong jari tenok tgk...)

if nk tgk page yg aku penah isukan kes dorg ni...korg leh tgk kat sini STORYSHOOTER   n ni ade bebrapa picah yg Pak Li email kat aku...katenyer, ni salah 1 pic yg akan dimuat turunkan di dlm Custom Album aku nnt...

Chantiq....

 berlari ke langit..tp xsampai2 pon...muzafar gak yg da sampai....
 chittttt....majok konon!!!tp aku suke akan gambr ini...
walaupon, aku sedikit chubby disitu....




tgk la OP saya..mereka sgt sakan meloncat...maybe terkezut dgn petikan gitar Mr. Dzul  [^_^]!
 bunyi gitarrrrrrrrrrrrr......tp Mr. Dzul petik..bunyi sama jewww...hahahahah

Sunday, October 17, 2010

Pelamin,Baju&Make up Saya

Salam Guys....

hr ni aku xde mood sgt nk bercerita..just nk update n menebus janji2 aku ngan korg utk bg korg tgk full picture of my pelamin n make up....
pic2 ni aku dpt dr camera kuzen aku yg sgt gile menagkap gambo...dr OP, aku xdpt lg....
so korg layan kan je...all detail, aku da g tau last entry....if berminat, just call je vendor2 yg aku da bg link 2....just clik je....

PELAMIN SAYA......

Make up saya....
 sy da MUA saya..NURIN MAKEOVER....
baju ku...
sewa jew..pas majlis pulang balik...heheheh

Friday, October 8, 2010

KASUT, TUDUNG, PELAMIN, BAJU, & MAKE UP

HI DEAR....

hr ni aku nk share ngan korg persiapan ms nk kawen ritu...kita mulakan 1-1 k....next entry br kita ckp pasal catering, doorgift,dewan, hantaran, photographer...p rasenyer hr 2 aku da cite..p xpe..kita leh review lg skali.......

Kasut:

so let start wif my luvly shoe..actually, aku da pon ade kasut kawen..pakej skali ngan bj kawen aku ritu...da sewa bj, da tentu2 la skali ngan kasut n aksesori lain kan...so ms nikah aku da pakai da kasut 2..p rase cam xkenan...rase cam xsesuai ehh...xcantik..sesuai mmg la sesuai..ade je bridal lain pakai...p ntah, hati ni cam nk jugak kasut mcm tue....heheh..mcm mn?k, meh tgk belog b2b ni...http://spreadmyhappiness.blogspot.com so, pas je tgk blog ni...hati tros kenan...p ms xmngizinkn utk aku singgah membeli....p mungkin reziki masih ade...hr sabtu, a day b4 my big day....aku n en.tunang SUAMI ke MAJU JUCTION...cari la kedai yg b2b 2 maklumkan....thx god!!kami jumpa...n hati ni ade bunga2 cinta da..heheh...sgt suke akan kasut mereka...n masih reziki aku...coz kasut 2 last piece tggal yg display je...so no choice aku amek jugak!!g pon xde cacat pon kasut 2..saje2 gewdiks nk yg dlm kotak xmo yg display..p if bkn kasut kawen..kalu hati ni kenan 500% pon, kalu tggl yg display..mmg aku xkn amek..cr kedai lain je..so ni la kasut 2...mmg mcm b2b tue ckp..harga xsmpai 150 pong...aku nyer ni skali ngan brooch rm120....ni la kasut 2..if nk detail sila bace belog nurul huda yg aku da bg link td 2..nyway, thx huda coz sudi share info wif other b2b..
bila aku try je..tros si SUAMI berkata:
"ouhhh..b tau np ayg nk kasut ni...sbb nk nmpk tggi kan...."
heheheh..yes2..itu la sbbnya..xde sbb lain kawan2....

TUDUNG NIKAH:

korg da tau kan..aku penah ckp dulu..yg aku beli tudung dr http://koleksivispera.blogspot.com/ atau lebih dikenali dgn nama komersialnyer KOLEKSI VISPERA....2mggu sblm kawen..aku call la PN. Hawa nk tau progresnye, p call xdpt2..hampir smggu..hati ni da cuak...sbb tggal lg 6hr je nk nikah tudung xdpt lg ni....so, ms tgh lepak ngan opis SUAMI...saje gatal call lg skali...amin, dpt pon...rupenyer Hawa, OFF hp coz ade kematian di kpg..xnk ade gangguan...n dia promise akan siap....so hr khamis, sehari sblm nikah..aku g umh PN.HAWA amek tudung 2...n hasilnyr sgt dikagumi..mmg gojes mcm aku dlm blog hawa yg bridal 2 pakai..tudung 2 nama dia " VISPERA ESPLENDIDO "

SILA LIHAT SAYA TUDUNG...KORG JGN KUTOK AKU OK...aku xdpt lg pic yg jelas...ni je yg photogpher aku email...dia saje je nk bg gambo ni..cam xde gambo lain :P..aku sgt suke pd tudung itu..korg xrugi tempah..sila la membuat pesanan dgn PN. HAWA...CITTTT...sudah, jgn kutok aku lg...aku suruh korg tgk tudung!!!tudung shj ok...org yg pakai jgn lihat...
team storyshooter g tau..pic ni sgt berharga n important moment..
pas batal air sembahyang..adalah sesi mengeluarkan airmata sapa pling bnyk..huarhhh

 PELAMIN:

AKU SGT CINTAKAN PELAMIN AKU!!!!wah statement xigt....rase cam nk bwk balik je pelamin 2, letak kat living room..sgt gojes....aku suke amat2....korg leh g kat link ni http://zielynn.fotopages.com/...aku tersangat la puas ati dgn keje mereka2 ini...thx 1 Abg. Azam n Kak Lin..kalian sgt baik hati...n paling penting, harga pelamin mereka sgt2..tersgt la murah jika nk dibandingkan dgn vendor2 lain...mgkin agak kasar bunyinyer..but its true...u guys boleh chk...mmg murah...aku penah servey dgn butik2 lain, yg agak terkenal dikalangan blogger2 atau b2b lain..kalu aku ckp..mmg korg akan kenal..harga dorg bg utk pelamin ni almost 6k...tp aku aku dpt murah2 lg dr 2...jgn jeles!!!!tp pd sapa yg tgh plan nk mancari pelamin..sila la ke rumah butik Kak Lin....
Pelamin anganku tercapai:


aku xdpt lg full picture...nnt ade aku update..p korg da leh nmpk kan cam ne?kalu nk view lg sila ke blog ini http://ayahandazul.blogspot.com/2010/10/perkahwinan-anakanda-jemaah-sungai-besi.html dan ini juga HANA YORIEE...hana adalh kwn aku,iaitu hasil dr alam siber ini..maka bersahabat la su n hana..n hana da dtg wedd aku..siap bg hadiah lg...thx hana n sista...su dpt lambai korg je...sory yeh!!

BAJU NIKAH & SANDING:

Korg percaya atau tidak..tp korg tetap kene caya..coz bj nikah aku..jarak lg 8hr nk nikah br aku antar kat tailor....sgt nervous, coz cam was2 leh siap ke x..skali ngan bj melayu laki aku pong antar jam 2 gak..kes naya weh..gabra gilo...p sume slah aku...sbb lengah2kn..tp alhamdulillah..siap jugak...sory korg..xleh nk upload bj nikah...xde yg focus kat bj..nnt ade aku update k...

Org ckp, kalu da reziki x kemana....huhuhu...2 la yg jd kat aku bila jd bab bj sanding ni...mcm2 kes....p nk salah kat dorg pon xleh..sbb aku yg gewdiks2..da booked bj yg nk dipakai..skali, lg 2mggu nk wedd..aku leh gatal lak..mntk bj lain...xmo pakai bj yg 2..tetiba tgk bj yg aku booked 2 cm xcantik..hehehe...then try bj lain...pas2 staff situ g tau, bj silver yg aku kenan awal2 dulu aku leh pakai kalu nk...coz, budak yg booked bj 2 cansel...so g la try..siap da fitting da,,,kira jd la...then, ms nk g update payment, coz bj 2 mahal kit sbb bj baru kira aku org 1st pakai...dorg ckp xleh lak..ade bridal da booked lebih awal dr aku...n wedd dia pon 3/10/10..so nk xnk aku terpaksa ngalah, n tukar lak ke bj lain...hati frust, tuhan je yg tau...almost 4jam kat situ...mugkin tunang da frust..ms 2 tunang lg..blom nikah lg...so, tukar la bj lain..n aku hampir2 n 90% akan pakai bj ni http://kisahcintakita-suriadzul.blogspot.com/2010/07/ini-baju-saya-ka.html..so balik la umh...selang 3-4hr pas 2...dorg call balik..g tau, aku leh pakai bj 2..sbb bridal yg booked 3hb tue..xmuat lak pakai...coz dia confident leh diet..p lg semggu nk kawen...still chubby kit..n bj 2 dia xmuat pakai...rins xnk amek risiko..so, dorg xbg la bridal 2 pakai...n akhirnya!!!BAJU ITU MILIK SAYA...HEHEHE....mcm xcaya dpt..coz ms memula g RINS http://www.rinssuzana.com/...aku mmg da trpikat ngan bj 2..p da ade owner..mmg dia nk beli, bukn sewa bj 2..p reziki aku..aku dpt gak...amin!!!


sory guys..xde yg full..if ade nnt aku update...p mmg cantik!!!harus la angkut bakul sndiri...hehe..aku suke...

MAKE UP:

BULL*&%*^*$# AKU BENCI AKAN "MUA" aku ms nikah..dia make up mcm *^&%*%&%*..huhhhh..aku menangis...sume org ckp xcantik!!!n sume ckp xde seri....kalu xtau make up..jgn la make up..ni poyo..kate MAKE UP ARTIST ASTRO la konon...astro mgkin x...bistro mamak mgkin yer..maybe dia make up muka2 pelayan kat bistro 2...huhhhhhhhh!!!!ok,xmo ckp da..2 je...p yg rekmen ni kak lin...thukang wat pelamin...p aku xsalahkn dia...xpe la...bnda ni sume salah aku,,sbb xde pendirian..

p utk make up sanding aku sgt suke...sume pon ckp cantik, n ckp nmpk smooth je...bkn aku ckp k..p org yg ckp..so aku inform la korg..heheh...p ms tgh bersiap lg aku da puji2 MUA aku ni...n photogpher aku puji, dia ckp, dlm camera lg nmpk gojes..p yg ms nikah 2...photogpher aku pon kutok hbis..haishh..xpe la..mgkin seri aku bertambah2 ms sanding kowt..hehehe :p ..korg xde la pic yg clear lg..gmbr ats ni pon..korg leh nmpk make up dia kan....nama MUA sanding aku ni Nurin..hurmm..rasenyer 2bulan lepas ade kuar pasal dia kat magazine pengantin..sila tgk n cari2 balik..n ni link dia NURIN MAKEOVER

Wednesday, October 6, 2010

Saya Da kAWEN KAWAN2.....DA JD "PUAN" HIKHIKHIK :p

Salam every1, aku rindu ngan belog ni..xsempat nk update..bnyk sgt story yg ingin disharekan bersama...tp msk je opis..keje da menanti...blik umh lak...da bz..kalu dulu balik umh..xyah kedapo...kalu g pon..just jengah2 je apa menu mlm ni....p skrg..sume berubah..aku yg kene pk...apa yg nk msk....utk dihidangkan kpd SUAMI tercinta...kalu dulu mmg aku skalu iron bj dia..stock utk pakai 1week..da iron sgkut je dlm almari...nnt pandai2 la amek...umh kami asing ye kwn2...p tiap2 ahad aku g umh dia iron bj keje...p skrg ni...bgn pg2, nk kene wat air utk suami, prepare kan bj apa dia nk pakai...letak stokin, sediakan suar...dia bgn kol 9am..aku kol 7.45am da gerak ke opis...

yups!!!wpon tggjwb 2 agak bnyk..p aku hapy..jd ISTERI dear...BILA saksi2 di dlm masjid 2 berkata..."SAH....SAHHHHH" tetiba hati ni mcm sebak semcm....bila tgn si suami di henjutkan oleh kadi tanda "SAH" ade 1prasaan yg xdpt digambarkan dgn kata2...ms 2 aku hanya terdetik...."alhamdullillah..kamu milik aku skrg....amin...." n bila nk wat sesi penyerahan....wah...serah ke???aku meraung bagai nk giloooooo....pipi abah yg ntah mn thn aku dpt kiss..rasenyer last dpt kiss pipi abah 10thn dulu atau mgkin lebih dr itu....abh bukn jenis yg nk belai2 ank...tp kami tau..dia syg kami sepnoh hati, wpon dia xtunjok....tp hr 2 aku bertuah..sbb abah benarkan n rela pipi nyer di cium oleh ku....terasa hiba n syahdu...coz, aku sorg je ank pompuan dlm fmly....

bila da kawen ni....aku terpk..sapa nk tolg mak kemas umh?sapa nk tolg sidaikn bj?n paling penting sapa nk tolng mak wat cili sos cucur udang????mak xpenah bising wpon ank daranya mls utk membantu di dapo..ttp dia tau ank daranya bukan pmls...korg...aku xmls..tp aku suka kalu mak aku msk...biar dia msk sorg..br la air tgn 2 kaw..xde la air tgn aku...mak abah....sy syg kamu sgt2....along n herol...lepas ni kamu berdua kene gilir2 lipat bj, sidai bj, kemas umh..tugas wajib aku kat umh yg mmg mak xwat lepas aku da besar....jap2...aku nk cari tisu....mata ku menguluarkan air di kala ini..... :(

tp..alhamdullah..suami izinkn aku balik umh tiap2 hr...p mlm jgn lupa balik umh..hikhikhik...n suami juga izinkn aku utk bantu ibu, so...aku boleh jalankan kewajipan aku mcm biase....amin!!!!!pape pon...MILLIONS thx 2 my fmly, fmly in law..sedara mara,sepupu sepapat, kekewan, ALONG & AMAN, n paling penting MR. DZULKARNAIN.....time kasih bnyk2 ats bantuan anda utk segala permasalahan,kesibukkan, kekerjaan yg bnyk utk menanti tarikh 1/10 dan 3/10...jasamu di kenang!!xterbalas dgn kata2...b, terima kasih terima ayg sbg suri dlm idop b..terima la ayg seadanyer...kalu salah tolg tunjokkan..sy isteri br nk belaja.. :P
opss....xlupa pd en2..thukang ambil foto2 sy yg gewdiks2 itu..korg sgt superb..su n suami puasti ati ngan keje korg!!serius uoallsss...xrugi...silalah ambil mereka.....ABG.AZLI,KN, N ATEP..THX SO MUCH...mcm2 idea korg wat..yg si KN, xhbis2 ngan cencin kami, atep ngan lightingnyer, n abg azli selaku pengarah..yg xpenah kering ngan idea2 menarik!!thx korg... detail mereka ade sini SILA KLIK

guys...seronok hidup berumah tgga ni..so, 4 b2b yg lain..cepat2 la kawen yeh...
aku de keje korg...nnt smbg lg...ni blom intro lg..br mukadimah setelah bergelar isteri....

Monday, September 27, 2010

Sue n Dzul's Prewedding Teaser

Salam guys!!!

aku masih menghitung hari wpon hnya 3hr saje lg aku akan bergelar "isteri" kpd lelaki yg aku cintai...wahahahah..ayat xhingat...serius dude!!!my beloved boy...

hurmmm...korg jgn tiru mcm aku..sume bnda wat last mnt..n jgn jd sgt lembut n sopan santun cam aku...coz, bila vendor2 ni tgk kita cam ala2 baik gitu..suke amek kesempatan!!!bnyk sgt bnda last mnt yg bertukar..tp xmo cite skrg...pas kawen t aku cite...

hurm...last sun,kami g pre-wed...tp ni bukan salah Si Thukang Photographer ni salah Su&Dzul...dorg da booked kami awal2...tp sy yg mengDELAYkannyer!!!!akhirnyer, mereka ssh, kami pon ssh...p, pape pon..time kasih bnyk2 kpd team abg.azli..mereka sgt sporting n tidak kedekut masa..selalunyer,mereka2 ini yg akan ckp.."ok da....ckop da gmbr2 ni...!!"p mereka ini tidak spt "mereka2" itu...mereka tidak kisah akan masa mereka yg telah su&dzul curi....TQ SO MUCH ABG.AZLI N TEAM!!!!


PRE-WEDD ni kami shoot di Taman Puncak Jalil...lokasi yg agak menarik utk pre-wedd coz ade mcm2 replica rumah..jepon la,melayu la,china la...n lain2 lg....kami start shoot dr kol 4.30 smpai 7.30...nasib kami baik...coz xujan wpon time tue KL da lebat gileeeeeeee!!!!alhamdulillah..kalu ujan...aku xtau nk ckp hape....mgkin MR.Dzul yg mnjadi mangsa...kikiki...

actually, Mr.Dzul ni agak "kaku" kalu depan camera...dia da ckp awal2!!!"yang..b xtau nk tgkp gmbr...b xtau nk senyum cam ne...." n paling best...Mr.Dzul practise senyum depan aku...n tnya.."yang ok x senyum cam gini..ke gini..or cam gini...." kesiannyer la hai darling aku ni.... pape pon..Tq So Much b... (ayg tau, kalu b..mmg b xnk pre-wed ni..p b nk bg ayg happy..b ikotkn je apa yg ayg nk..)

MasyaALLAH....penatnyer, tuhan aja yg tau...dgn xbeli air...dgn 2-2 xmkn...(mulut pon da bau syurga..hahaha) nasib Si Thukang Photographer bwk air..makanya, 1botal air share 5org....aishhh...nasib dorg offer!!!kalu x mau pengsan kot..nk mntk malu..hahahahha...2 la korg, lain kali jgn jd mcm kami..sblm g pre-wed tue..bwk je pape yg boleh dikudap....smbil2 dorg tgh betol kan light, usha2 camera dorg tue...korg leh la wat sesi santap menyantap!!!p paling penting air..bwk air lebih2....
so....jom layannnnnnnnnnnnnnnn beberapa keping pic kami yg telah di email kan oleh photographer aku....

hehehe..ni br nk mula...Mr.Dzul blom dpt senyuman yg dia
da tunjok kat aku ritu..hahah


 "menghitung hari..detik demi detik....lalalal"

  ha...tgk tue..dia da start da......

"Melangkah Ke Jalan itu....."Alam Perkahwinan"

ok...kami nk balik!!!hr sudah gelap....

p/s: tq so much to along n aman coz sudi meminjamkan gitar kapak itu....jasamu dikenang!!!

ok x?hurmmm...ikot korg la kan..korg ade pendapat masing2...but 4 me n dzul...kami suke je ngan kerja dorg....ade lg..pic2 lain..tp xsempat lg nk upload..pas kawen kita layan lg ok....n pada sapa2 yg nk kan tenaga kerja mereka ini..boleh la call direct n tnya price ngan dorg...apa yg aku leh ckp...harga dorg, sgt patutan n dorg sgt sporting...maybe meraka ini sgt sesuai kpd bakal2 pengantin yg inginkan pakej yg menarik, dgn harga yg sesuai dgn fulus yg ade dikocek seluar kamu itu....

***sila clik di picha itu..utk mendapatkn hasil yg "berbaloi-baloi" huhuhh

Photographer:-
AZLI @ PAK LI
hp : 013-3517517
EMAIL : hireus@thestoryshooter.com


Thursday, September 23, 2010

Majlis Makan Percuma Dr 11am-5pm

WHAT???
Majlis makan-makan!!!!
Where???
Dewan Serbaguna
Taman Tasek Ampang Hilir
Ampang, KL
When???
3 Oct 2010, Sunday
-
-
-
-
-
-
N YOU ARE INVITED!!!!!!!!!!
-
-
-
-
-
-

Salam sume...sory la aku da lama sgt2 ni xupdate belog....sgt bz..bnyk bnda yg last mnt berubah..mcm2...bj kawen tukar + tema pon tukar kit....MUA nikah pon tukar, time nikah pon tukar..haishhhhhh..dugaan kan.....xper la..sume pon msih under control wpon ade sedikit frust disini....huargggggggggggg :( xmo cite nnt sedeh...just let it b...will share wif u guys after 3rd oct....tamo ilang mood celoteh di kala ini...

p pape pon..aku rindu ngan korg sume....xsempat nk bc belog korg...but lunch time 2..dpt la jengok2 jiran terdekat n komen kit2....aku kan nk cuti...su last mnt lg!!!ade keje urgent yg bertimbun!!!manyak gileeeeeeeeeee......walaweiiiiiiii!!!!phuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....lap peloh kit.....

KENAPA TETIBA NK UPDATE?
korg..mjlis ni..mjlis aku...tggal 8hr je lg kowt...aku xde pon lg bau2 nk menjempot korg2 ni dtg majlis aku...sat g ade bunyi2 lak kan..ckp kawen pon xjempot..p cite gempaq!!!!p ade seseorg yg telah membuat entry untuk menjempot tetamu hadir?sapakah dia?heheheh...bila melihat entry beliau..br aku tersedar..sesungguhnyer, aku juga perlu membuat entry sedemikian ...sila lihat ini... Ayahanda Zul ....ayah zul merupakan kenalan rapat kpd fmLY AKU..ms tunang dulu...Ayahanda Zul merangkap "Juru Cakap" bg pihak pompuan...huhuhuh...aku yg nk kawen pon xwat2 lg entry menjempot korg..taw2...ayah zul da wat...sungguh xde kesedaran sivik...maafkan aku yer!!!!sgt bz..nnt korg pon..kalu da wak2 cam gini..akan sama jugak!!ade je bnda last mnt yg bertukar....so mcm2 yg lupa..apa lg nk jengok n update belog...kalu aku ni..aku perlukan waktu yg sgt free br leh menaip..if not...ntah pape je kowt ayat aku taip nnt..phuiiiiiiiiiiiiiiiii.....lap peloh lg!!!

JADI KPD KAWAN2..RAKAN2...MY BELOVED FOLLOWERS...ATAU SESAPA SHJ YG RAJIN/MALAS/SEKALI SKALA/MAHUPON YG BR SHJ MEMBACE N MELIHAT BELONG INI DIKALA INI,DIWAKTU INI...SILALAH BERAMAI MENGHADIRKAN DIRI KE MAJLIS PERKAHWINAN SAYA, PADA HARI AHAD, 3/10/2010..BERTEMPAT DI DEWAN TAMAN TASEK AMPANG HILIR..BELAKANG HGWAY MRR2...(landmark:dewan ni betol2 blakang shell mrr2 ampang...)xrugi pon dtg...boleh mkn free + dpt doorgift lg....opssss!!!kalu leh dtg around 1.30...coz su sanding after zohor...en..tunang bising sanding 1pm...so kami sanding 2pm...after that leh tgkp gmbr!!!!

**ANDAI KATA NNT SY XTEGO...HARAP MAAF..TP KALU KAMU TIDAK MALU SPT SY..IF SY TGH LALU NNT...JERIT JE NAMA SAYA....TEGO JE...SY XSOMBUNK!!!!SY SGT PERAMAH.....TEGO LAH SY OK!!!!!WISH ME LUCK GUYS....IF SY SEMPAT SY AKAN UPDATE..IF NOT...KITA JUMPA AFTER 3/10/2010....SAYANG KAMU SEMUA..MUAXXXXXXXXX......

Sunday, September 5, 2010

TAHUN NI JADI RAYA KE?KE POSTPON THN DEPAN ? :p

Salam Lebaran guys....




TAHAN NI ADE RAYA KE?JADI RAYA KE?KE POSTPOND?hurmmmm..menda alah ni la yg bermain di pale aku skrg...ntah la...aku cam xteruja..xexcited pown nk raya....kalu korg tnya aku..."su bj raya ko bp pasang?kasut raya ko thn ni ko rembat bp pasang kat vincci?ko beli levis ke guees jeans?"aku akan jwb...."ehhh..nk raya da ke....?" keji kan...?p alhmdllah, dlm pada aku xteruja nk beraya, ibadah puase aku xlupakan....semangat 2, pose.....


gitu la mood aku dikala ini....cam xde nafsu nk beraya....kat pale ni asyik igt..."nk kawen...nk kawen...nk kawen..."mn2 aku g, mn2 kaki aku jejak..sume bnda2 kawen yg aku pk kan...tgk kasut pown...nk cr kasut kawen..tgk bj pown...tringat bj kawen, tgk handbeng pon, tringat utk kawen...segala2nyer adalah weddg stuff...smpai mak aku tego...."ehhh...kamu thn ni bj raya da siap ke?mak xdgr pown kamu nk cr2 bj raya..."heheheh...aku jwb..."mak....su kan nk kawen...su fokus kat kawen je....bj2 raya thn lepas,2thn lepas,3thn lepas..br lagi...ade 2, yg su pakai skali je kowttt...pas2 xpakai da...pakai je bj2 yg tue balik...."apa yg ibuku mampu jwb...hanya gelengan kepala shj....hahahha..


Tp aku xisau..mak aku jual br raya la kawan....aku da sebat kowt sepasang utk pakai raya..then 2bulan lepas, aku da order on9 1kebaya...p cam meriah la kowt aku nk pakai bj 2,,,,kalu pakai pown..g Open House kekawn...2 pown kalu sempat nk g la...kalu idak...jwbnyer, bj 2 aku pakai tok Raya Haji je nnt....kasut?kasut mmg aku beli...p utk kasut kawen....suar?bnyk lg kowt jeans2 aku yg lepas2...handbeg?utk kawen je....not 4 raya...t-shirt?hurmm....bj POLO RL aku n Mr.Dzul 2, br skali je aku pakai...masih cantik di dlm almari aku....sebut pasal baju ni....aku rase!!dlm bnyk2 brg yg Mr.Dzul beli...bj ni paling membazir..korg tau sehelai bj ni brpa?
-
-
-
-
-
-
-
-
RM750X2PCS=RM1500
-
-
-
-
-
-
-
-


ini lah bj itu...benang itu tiada emas pown..p mahal nk mams!!!!

da pas beli 2..br aku terpk...."Ya ALLAH...membazirnyer......" p bila aku ckp ngan Mr.Dzul..dia just ckp..."Pandai cari u'ang..kene pandai gune u'ang..b keje penat2..xkn b xleh nk beli brg2 mahal utk b....."lalalalalala....sy hnya mempu menjwb dgn menyanyi ank2 kecil.....hahahhah


tp lepas ni...sy xnk bg dia membazir lg..belikn "gold" tok aku lg bgs....(b, kalu beli LV,GUCCI,PRADA,FENDI,COACH...cam gitu xbazir b..... :P.) itu la manusia...bila setan dok duduk ats pale time shoping gitu la jadinyer....p thn ni...sy mmg xde pape pown utk raya...ckop sekadar sepasang bj raya(dr kedai ibu saya)saya beli dpt percuma shj..heheheh..kasut vincci bulan lepas yg 3pasang tue..masih ade lg..beg2 guess yg masih cantik, jeans thn lepas yg ms br, n t-shirt POLO ini...yes!!saya sudah boleh beraya.....ok...tetiba mood raya sy dtg lepas hbis type entry ini.....

Thursday, September 2, 2010

Alhamdullillah.....

ini saya...ehh, ini bukan saya........hiasan semata2....
kalu ini saya..jwbnyer, Mr.Dzul akn panchung pale saya
(hapa..ko igt body ko MALATOPS mcm model kat ats 2 nk tayang2....)

salam to all,

yes...1st of all....alhamdulillah..nmpknyer hr ni hr yg ke-24 kita berpuasa...sy hnya ketinggalan 6hr sahaja....uhukssssssss.....n daisypath tue da semakin susut..sesusut pinggang saya, ehh pinggang model di ats itu....sure korg cam terpk..."ape ke jadahnya, aku letak gambo kat ats 2...da la bulan pose..."heheheh, korg jgn la tgk bnyk kali...ckop hnya skali pndang....kalu korg nk taw, pic ni telah memotivasikan diri aku utk ramping spt ini...no muncit2 lg....n hr ni, aku g timbang....tiba2..aku cam nk jerit....."ouhhh...ouhhhhhhhhhhhhhhhh..berat aku da turun 2kg..ouhhh My God....alhamdulillah..amin..akhirnya berjaya jugak aku menurunkan lemak2,gula, air yg sudah terlebih dlm bdan ini....hahahah...."
gitu la ngupenyer, bila si Gemok berjaya menurunkn 2kg..harok 1 opis...hahahah...korg, korg bayangkn la...aku dpt maintain badan aku 46kg utk 6hari,ehh 6TAHUN......tup2, pas bukak mende alah besi kat gigi ni...."Sang Braces" taw2..berat aku mendadak naik 5kg dlm ms 3bulan....dr 46kg, tros melompatkn angkanya ke LIMA PULUH SATU KILO GRAM.....ha...cam ne tue...sakitnyer hati mak nyah..tuhan je yg taw tau......luluh nieh.....

tapi hr ni tidak lagi...ia telah susut...dan hari ini berat aku da 48kg..yeah2....mak suke taw!!!hati manyak senang.....Aku nk sblm aku diAKADkan 1st Oct ni....aku nk berat aku 46kg....skrg ni..pakai jeans tue cam pack sgt..huhhhhhhh!!!susah nk nafas...hahaha...now, 34-26-36....p aku nk cam dulu.... 32-25-36....(yg 36 tue aset mak hokey..xleh kasi turun....hahahah)

RAMAI KOWT, yg tego ckp...."SU KO SEMAKIN CANTIK GEMOK SUE....APA KO WAT NI?SANA ISI, SINI ISI...MMG ISI SESAJA KO NI....WEH..KO NK KAWEN...SUSUT SKET..."masyallah, mntk nyawa...aku rasa cam nk tarik je muncung dorg..p apa kan daya....aku syg korg..huahahah ...berkat korg tego aku 2...aku da susut 3kg...hahaha...

mana pompuan kat dunia ni yg suke, bila kita ckp@komen g taw...."u..cam da gemok sket.....@u....muke u 2 cam bnyk Jelawat(takut nk ckp betol2..choiiiiiiiii)....."..sapa yg bila org komen cam gini, org 2 akan senyum smpai ke telinga..sapa2?xde kan....itu la dia wanita....suke akan KECANTIKAN.....

sekian utk hr ni omelan sy..happy weekend guys!!jumpa isnen yeh...


Wednesday, September 1, 2010

KATAKku diSABATOJkan

Salam korang....

aku sedeh ni...aku xwat slah apa pown...xberdosa pown...xkhianat org pon..xaniaya org...segala-galenyer TIDAK!!!!!jd....kenapa ade manusia yg nk SABATOJ saya ni????????

nak tau napa sy mrh???..tgk ni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
korg tgk??cacat kan....kete aku xde plate no...nasib opis ngan umh dekat...so
xde la aku isau sgt nk drive

haishhhh...pg td..cam biase la...aku kuar umh..g kat kete...tgh jln kaki nk smpai kat kete 2..aku tgk bersepah2 palate n plate no.kete aku 2...aku xtaw g yg 2 aku nyer...bila mata aku pndang je kat blakang kete 2...aku da nmpk da lain mcm....haishhh...ntah sapa punyer keje la??memula igt cam kene langgar, p korg pk logik la...kalu kene langgar da tentu la ade crash@kemek ke kan...p lgsg xde pape...cantik lg bontot kete aku yg tonggek 2..hehehehhe..just no je tercabut....ha, apakah maknenyer itu?

kenapa "DAJAL" itu menggatalkan tgnnya utk mencabutkan no.kete sy...adakah no.itu mengganggu peglihatan kamu wahai "si DAJAL"???ADE?ade ke?xde kan....hbis kalu xde, knpa ko cabut ha setannnnnnnnnnn????(ala2 haji bakhil mrh labu@labi)aku xfhm manusia ni....aku yg sebaik2 umat ni..lgsg xpenah kaco jiran2 aku...p dorg sggup wat cam gini?apa?korg igt aku ni cop duit...di saat2 aku tgh pening cari duit nk raya,nk kawen...ko leh cabut no.kete aku....biarpon murah?tp bg aku seposen itu amat berharga dikala ini....dgn sedehnyer, aku kutip balik hokey?kutip balik...no2 yg tercabut 2..sep sket duit...

pape pown..wahai "SI DAJAL" aku memaafkan ko, dgn harapan di satu pagi nnt...ko akan tekjut berok jugak mcm aku..bila ko dapati no kete ko tercabut jugak spt katak mondok aku 2....xpe!!wpon aku xtaw sapa kah gerangan mu wahai "SI DAJAL" tp Allah itu maha mngetahui segalanyer......

Monday, August 30, 2010

Vispera Esplendido

Salam Merdeka kawan2....

Syukur, nmpknyer thn ni leh jd pelesit kota.....hahahhaha..leh merempit dimlm hari utk melihat Bunga Api spt thn2 lepas...Ecehhhh....xde la....biasenyer aku n tunang akan naik moto je tgk bunga api...sory hokey...kami bukan dok konvoi ramai2....letak bendera blakang moto..pas2 yg pompuan pakai half tiub, duduk mesti nk lentik..mcm xde tulang je...suar nk ketat....helmet nk ARC...xleh blaaaaaaaaaaaaaa......sory, gua bukn MINAH REMPIT....

p thn ni, cam xbp nk best..sbb RAMADHAN....rasenyer bulan pose 2 lg menarik perhatian aku drpd mnyambut MERDEKA....mgkin aku x teruja sbb bukn aku yg memerdekakan Tanah Melayu..mgkin kalu aku yg berperang, mau kete katak aku 2 penoh ngan bendera, xckop ngan 2..aku kempen lg....hehehe...p pape pon aku bangga jd ank Malaysia.....wah..tetiba cam semangat pulak ni.....(over da nieh...)

ok, da2 la tue kan cite pasal merdeka....belog ni nk cite hal org kawen...hehehhe...ok, last sat...aku da jumpa ngan tuan punyer belong http://koleksivispera.blogspot.com/....HAWA namanyer,heheh..sweet je...sgt lembut....n paling best, hawa ni kreatif....ye la, apa xkreatif..korg tgk je la belog dia 2 kan...cantik kowt tudung2 dia....sume dia wat sndiri k....kita org jumpa kat JUSCO Maluri....borak2, xsedar yg da 1jam kita org sembang..mcm2 la isu yg kami ketghkn...bukn takat tudung, hal maid la, hal 2 la..hal ni la.....haaa, ko..kalu da berjumpa ngan 1geng..ilang da cite utama pasal tudung nieh....(cik su tgh demam ms 2 tau)..hahahah

so, aku pon setuju la nk nempah tudung ngan PN.HAWA ni....bila da setuju apa lg?cengkeram la kan..org ckp..sblm msk toilet pon nk byr kan....jd aku pon telah menDepositkn sejumlah wang tanda setuju...n Pn Hawa janji tudung aku yg design Vispera Esplendido akn siap middle of sep....heheh...sgt hapy sbb da lepas 1 beban.....alhamdullah....

(credit 2 Koleksi Vispera)

cam gini la ngupenyer tudung 2 b....hihihi
drpd hasil diskusi kami,Pn. Hawa g taw
tudung ni sesuai n senang kalu nk wat
acara batal air sembahyang nnt...sbb
Mr. Dzul bg aku rantai leher...n muka
aku yg bulat lg mcm bola ni,pon sesuai
pakai tudung ni....nk taw sesuai ke x
kita tggu 1/10/2010 yer!!!


n semlm lak aku dpt 3 call, 1st from Diah...diah text g taw DOOrgift nikah da siap, 2nd Kak wAN,VIP Doorgift aku dia da amek kat JB(siap la 2)...n 3rd is was from Rins Suzana...dorg inform bj Mr.Dzul da siap....
yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!nmpknyer, bnyk bnda da settle...amin......

ok!!nk balik da.....wassalam...