Wednesday, October 8, 2014

GEMOK KETIKA HAMIL

Pssstttttttttttttt...pstttttttttttttttttt...pssstttttttttttttttttttttt korang....aku pregnant lg!!!hehehehe

Assalam,

Lama kan xupdate pape kt belog ni...belong nyer si "Kisah Cinta Kita -suriadzul" hikhikhikhik...alkisah..aku lupa password..pas tu email lak nk security answer....mmg lupaaaa bebeno...lgsg xboleh igt...dok la try n error...smpai la kene block xleh nk log in...pas tu, bila da ok...gigih lg masok la username yg penah pakai dedolu... suecute@yahoo la... suesweet@gmail la...sume failed...tp berkat gigih2 tu...aiii berjaya uolsssssss!!!!

Kemain lama xupdates...tau2...aku da 6mnth...kejot x...hehehe...berdiam diri..bkn berdiam sesaja korg...berdiam berisi nama dia...xsia2 aku diam...sbb membuahkan hasil...hahahahah

Alhamdulillah...syukur ats rezeki yg DIA berikan....in sya Allah kalu xde apa January ni bersalin la...doc bg date 21/Jan tp org kata ank no.2 ni biasa awal dr edd...xper la...lg cpt lg bgs...sbb lg senang aii nk mula kan operasi penyingkiran lemak dan sisa2 yg xbeguna dlm badan ni,,,

Pepaham la korg!!!kalu da preg tu...mmg xmandang da sue yg dulu....sbb su yg skrg...da 67.3kg!!!!br je sat2 ni timbang..3hari lepas br 65kg...ni ade harapan naik lagi..n mengikut kata2 juri tetap aiii kan uolssss....mmg rase2 kali ni...lebeh besar dr time preg kan Aqish dulu...Aqish dulu ms nk masok LR...Berat 73.9kg....tu 9bulan da tu..mmg nk bersalin...ni br 6mnth...da 67.3kg....ko xngaser ke yg lg 3bulan aku nk hadap ni...aku mampu naik lg 10-15kg...silap hover mau naik lg 20kg....


Memang selera tu menjadi2,,,konon kata nk control mkn..p bila da ngadap makanan depan mata,,,mana maunyer aku kata "OUHHH...CUKOP....jgn letak lagi......" or "DAH2...SU DIET NI...." mmg xla kan korgg....mmg xpenah...mcm 1 kerugian kalu aku xtambah...heheheh...kebiasan yg jd takut ni...juri2 tetap...dorg la yg pujok n bg kata2 nista utk aku stop dr tros tambah utk kali yg ke3@ke 4....hahahah

Persoalan :-

Tak takut gemok ke????

Gemok???Ala....da kawen...ank nk masok dua da pon...heran apa kalu gemok....laki nk cari lain???cari la..sket xheran...ank2 tu la harta aku...ko nk cr lain..ko cari la...dgn badan aku yg sado ni...ramai abg2 luar sana yg menanti......

tapi itu hanya kalu aku GILA....

Dan sebenarnyer, ini la jawapan seikhlas hati ku...

Gila xtakut!!!!mmg ajer aku gila la kalu aku xheran if aku GEMOK!!!takut korg..sume pompuan pon takutkan gemok kan...sapa yg nk diri dia gemok...xde sapa?Gemok ni sgt luas makna dia tau...hnya dgn GEMOK ni...hubungan laki bini boleh berpincangan, hubungan kawan boleh putus, hubungan adik brdik boleh retak...hanya kerana bila dia kata... " Hey....si Gemok" tp...skrg ni...aku hanya pekakkan telinga, butakan hati bila ade yang kata aku mcm tu...sbb dlm hati aku....dia xtau aku sumpah dia...mls nk marah2...sbb kenyataan mmg da GEMOK...nk buat mcm mana...tapi kita wat ileks je..wat cool je...smpai masa dia nnt...dia akn dtg n berbisik kat ko lalu bertanya.... " apa rahsia nyer kurus mcm ni????" Nahhh...masa ni la ko pulangkan balik apa yg dia ngejek kat ko...nampak x senjata org GEMOK ni....terbaik kan....

Ini bukan yg pertama...da ade pengalaman pon....korg tgk yeh..ni masa aku preg kan Aqish...masa ni 8Bulan da....berat ms ni dlm 69-70kg xsilap....



Muka laki aku pon...mcm keterpaksaan je bila bergambar.... ***malulatukanbinidanguperberuang

Tapi kan...berkat gigih uolsss....berkat kata2 GEMOK yang dilemperkan....berjaya kurus uolsssss lepas bersalinkan Aqish...lebeh kurus dr zaman remaja...ms bujang dulu...nk dptkan 47kg tu...azab...tp lepas bersalin kan aqish...senang2 je dpt 45kg....

Senang ke???

Senang la jugak...2tahun pakai bengkung and makan NR, setahun lebeh xmkn nasi, xminum manis, xmkn roti...senang la tu kan!!!






ok da la tu kan!!!!sbb lg bnyk aku upload...lg bnyk aku sakit hati...

Korang mesti nk tgk yg skrg ni kan...yg da GEMOK ni....

Nahhh!!!!



GEMOK kan!!!ok...mls da nk cite pjg2...korg doakan aku n baby sihat...n kita jumpa next entry k...tgk la...maybe lepas aku da kurus nnt kot kita jmpa balik...sbb mmg xsabar nnt nk share lg ngan korg....nk bg korg semangat...nk bg korg tips...mcm mana kita nk kekal langsinggg lepas bersalin...Janji!!!nnt aku share...bubye..muahhhhh 

3 comments:

  1. hah..kang dah gelak golek2 baca entry sue ni.. adoiyaii lawak lah sue ni..
    xkisah lah babe cml tau sue jnis tekad n jenis yg sungguh2..nak kurus. xdalah lah comel doakan yg terbaik sem,uanya untuk sue ok.

    ReplyDelete
  2. happy family dan cantik blog ❤❤❤.. kalau kelapangan singgah ke blog kami..disana ada murah, murah & murah..pasti anda sukakannya.

    http://izzium2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. I like ur blog..inspiered sgt2..sbb sy pn bdn naik gle after pregnant ne..xsbr nk tggu second child klua n try set nona roguy..hope bjya mcm sis..

    ReplyDelete